Benim bir blog sitem var wordpress tabanlı onda ki yazıları yapısı bozulmadan başka bir blog sitesine aktarmak istiyorum .. ve sonra da yayınlamak .. Böyle bir şey ne kadar mumkun.. ?
Tesekkurler.. İyi Çalışmalar
Benim bir blog sitem var wordpress tabanlı onda ki yazıları yapısı bozulmadan başka bir blog sitesine aktarmak istiyorum .. ve sonra da yayınlamak .. Böyle bir şey ne kadar mumkun.. ?
Tesekkurler.. İyi Çalışmalar
WordPress 2.1 serisini kullanıyorsanız yönetim panelinde bulunan içe/dışa aktarma aracını kullanarak aktarım yapabilirsiniz.
Tskler. hasan cevabın için öncelikle tskler.
Ama ben 2.0.9 kullanıyorum... Baska bir yolu var mı acaba...
Ve şunuda belirteyim aktaracağım blog ve aktarılacak blog her ikisi de wordpress tabanlı..
O halde şu eklentiyi kullanabilirsiniz:
http://www.technosailor.com/wordpress-to-wordpress-import/
Tsk.ler hasan Sanırım işimi gordu gibi.. Yani yazıları kategoriler halinde bir XML dosyası olarak ecport etti.. Sıra geldi kendi bloguma eklemeye. Bunu nasıl yapıcam .. Yani alanımda yazıların saklandığı bir klasör olsa gerek sanırım oraya mı atıcam.. ? Ben deneyeyim bakalım bir klasör çağrışım yapacak mı..
Tekrar sagolasın. Grsmek üzere.. Ve kısa bir yolu varsa son kez yazarsan bana sevinirim ..
Yani alanımda yazıların saklandığı bir klasör olsa gerek sanırım oraya mı atıcam.. ?
Hayır; aktarma aracı sizin için aktarımı yapacak.
Aktarımı yapacağınız blogda WordPress 2.1 serisinden bir sürüm kuruluysa yönetim panelindeki Yönet menüsü altında "İçe Aktar" sekmesi bulunur, aktarma aracını kullanarak dosyayı aktarmalısınız.
Aktarımı yapacağınız blogda WordPress 2.0.x serisini kullanıyorsanız adresini verdiğim indirdiğiniz sıkıştırılmış eklenti dosyasının içinde wordpress.php diye bir dosya vardır. Bu dosyayı ftp'den wp-admin/import dizininiz altına atın. Yönetim panelinde tercihler menüsünde WordPress'ten içe aktarma aracını göreceksiniz. Aracı kullanarak dosyayı aktarımı yapabilirsiniz.
Not: Bu şekilde yazı ve yorumları aktarmış olursunuz; eklentilerinizi, grafik, tema dosyalarınızı vb. aktarmış olmazsınız, onların yedeğini alıp ftp'den yüklemelisiniz.
Tesekkurler hasan ... Nİhayet başarabildim.. Sağolasın..
Rica ederim, kolay gelsin. :)
Hasan yarım saate yakındır kontrol ediyorum forumu ve sayfayı hep yeniliyrorum her seferinde yeni bir yorum yazmıssın.. Toptan temizlik yapıyorsun galiba.. Gecenın bu vaktinde... Tabi yurtdışında falan değilsen :D Allah yardımcın olsun..Dur seni uğraştıracak bir başlık daha açayım ..
Hayır, yurtdışında değilim; biraz uykum kaçmıştı sadece. :)
Evet, çözülmemiş olarak görünen konulara gözatıyordum; aslında üyelerimizin hepsi destek sorusu soruyorlarsa konularını "çözülmemiş" olarak işaretleseler ve sorunları çözüldüğünde burada bildirip konularını "çözülmüş" olarak işaretleseler ne güzel olur. ;)
Ben yapıyorum Valla Farketmişssindir.. :) Az kaldı şu okul bir bitsin bende aktif olacam burada yeteri kadar ama son dönem bitirme projesi .. :)
Ben genel olarak söyledim. :)
Kolay gelsin, bitirme projesinde.
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.