WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

WordPress kurulumu Ingilizce istemiyorum

(14 posts)
  • 1 yıl önce tiryaki tarafından başlatıldı
  • wolkanca tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

Etiketler:

1. WordPress'i kurarken DIL ile ilgili bir sorun yaşıyorum.
    WordPress-tr 'den WordPress 2.1.2 türkçe sürümünü indirdim.

Wp'i kurarken kurulumu ingilizce olarak kuruyor. Sonuç olarak yarı Ingilizce ve yarı Türkçe birşey ortaya çıkıyor.
    Sistemin yönetim paneli ve tarihler tamamen ingilizce. Sadece tema kubrick olarak bazı şeyler Türkçe.
    Böyle olsun istemiyorum, tamamen Türkçe olarak istiyorum.

Sildim tekrar herşeyi baştan çözüm olarak PhpMyAdmin'de veritabanının karşılaştırmasını utf8_turkish_ci olarak değiştirdim.
    Kendi sitemde olmuştu.

Fakat yeni alan adına kurmak istediğimde buda başarılı bir sonuç vermedi.

Sizin önderdiğiniz bir metod var mı ?

Tsk.

Tarih: 1 yıl #
  2. Kendi sitenizde bir sorun yok, yeni alan adında sorun var. Peki yeni alan adınız aynı sunucuda mı barınıyor?

Varsayılan temanın çevirisi .php dosyaları üzerinden olduğu için bir sorun olmaması normal. Fakat yönetim panelinin çevirilerinin büyük bir bölümü .mo dosyası ile (tr_TR.mo) gerçekleştiği için sorun sunucunun WordPress'te kullanılan çeviri sistemi gettext ile uyumsuzluğundan kaynaklanıyor olabilir. Ama böyle bir durum olsa, hata vermesi gerekirdi, ilginç.

Türkçe paketi kurmuşsunuz, ama ben her ihtimale karşı şu soruları da sorayım:

- wp-config.php dosyanızda dil tr_TR olarak ayarlı mı?
    - wp-includes/languages dizini altında tr_TR.mo dosyası bulunuyor mu?

3. Evet kendi sitemde bir sorun yaşamıyorum. Alan adını aynı hosting şirketinden aldım. Sunucu olarak farklı, kendi sitem ".com" ile biten bir sunucuda yer alıyor, yeni alan adı ise ".net" ile biten bir sunucuda yer alıyor.

Fark edebildiğim yeni alan adı, PHP 5.2.1 ve MySql 5.0.27 uzerinde çalışması, kendi sitem php 4.4.4 ve mysql 4.1.21 üzerinde.

Kurarken içerik olarak herşey Ingilizce, sadece footer bolümü ve yardım kısmı Türkçe. Gettext ile ilgili bir hata almadığıma göre oda sorunsuz. Sorduğunuz soruların cevabına gelince:

- wp-config.php 'de tr_TR olarak ayarlı...
    - tr_TR.mo dosyasıda yerinde...

Hatta Ingilizce WP indirip denedim ve sonradan .mo dosyalasını ekledim, wp-config.php dosyasını değiştirdim, fakat nafile...

Valla bende anlayabilmiş değilim, problemi webhosting şirketime bildirdim ve cevap beklemekteyim..

4. Şu an için bu konuda bir çözüm bilmiyorum, ama sunucudan gelecek cevaba göre hareket edelim isterseniz. Kolay gelsin.

5. Eminim gettext.php ile alakalı bir problem. Php 5 'te bu bilinen bir bug. includes klasöründe gettext.php de okunabilir.
    Yeni alan adında --with-gettext opsiyonu ayarlanmamış bende. Olmadığından tabi çeviri gerçekleşmiyor ve bir hata da vermiyordu. Sunucuma sordum opsiyonu aktif edebilirler mi diye.

6. Sorun un çözümünü buradan okuyabilirsiniz

7. Sorunun çözüldüğüne sevindim, teşekkürler bildirdiğiniz için. :)

8. Bende de aynı sorun var yeni domain almıştım..Sorunun çözümüne baktım fakat bir sey anlamadım..

Tarih: 11 ay #
  9. İlk olarak wp-config.php dosyanızda aşağıdaki satırın bulunduğundan emin olun;

define (’WPLANG’, ‘tr_TR’); (KOd’un 20′inci satırda olması gerekli)

WordPress kök dizini altında /wp-content/languages/ yolunu kontrol edin, tr_TR.mo isimli bir dosya olması gerekiyor. Eğer yoksa yeniden göndermeyi deneyebilirsiniz..

Son olarak WordPress’in “localization” desteği 64bit sistemlerde iyi çalışmamasından kaynaklanıyor denilmiş wordpress destek forumlarında..

wp-includes/gettext.php dosyanızı açın ve 100. üncü satır civarı gidin..

$this->enable_cache = $enable_cache;

// $MAGIC1 = (int)0×950412de; //bug in PHP 5
    $MAGIC1 = (int) - 1794895138;
    // $MAGIC2 = (int)0xde120495; //bug
    $MAGIC2 = (int) - 569244523;
    $MAGIC3 = (int) 2500072158; // <—– BU SATIRI EKLEYIN

$this->STREAM = $Reader;
    $magic = $this->readint();
    if ($magic == $MAGIC1 || $magic == $MAGIC3) { <—– // BU SATIRI DEGISTIRIN
    $this->BYTEORDER = 0;
    } elseif ($magic == $MAGIC2) {
    $this->BYTEORDER = 1;
    } else {
    $this->error = 1; // not MO file
    return false;
    }

Tarih: 11 ay #
  10. Sercan
    Engellenmiş

eylultoprak biraz daha açık yazar mısın şu ayarı benimde aynı problemim var:D

Tarih: 9 ay #
  11. BatoR
    Üye

merhaba eylül toprak ne yazık ki söylediklerin de işe yaramadı. Sayın hasan hoca'ya da burdan seslenmek dilerim. Bakınız bazı php ve Mysql sürümleri ile sorunu var yerel dil dosyalarının.
    Ayrıca bu sadece Türkçe'ye has değil. Diğer lokal dillerde sorunları olanlar da;
    http://wordpress.org/support/topic/125353
    http://wordpress.org/support/topic/122956 (hatta sitem etmiş hala ses seda yok diye)
    http://wordpress.org/support/topic/112059 (burada bir takım çözüm mevcut ama uyguladığımda başarısız oldum)
    vs...
    ne yazık ki bir çözüm bulamadım ve elimde olan server'a Türkçe WP kurmak durumundayım. lütfen değiştir başka yerden al gibi yapıcı!!! yorumlarda bulunmayın.

Teşekkürler

Tarih: 8 ay #
  12. @BatoR evet çeşitli söylentiler var ama bunu wordpress'e bağlamak ne kadar doğru bilmiyorum. Benim işim gereğide bu tür sorunlarda yaklaşım felsefesi şöyledir. üç örnek verin loglara bakın sorunu tanımlayın. sizin gibi örnek çok sorunun da tanımlı ama kayırlı bir logumuz yok.. hiç bir host sahibi'de vermez ama şu bir gerçek üzerinde çalışan sistem anlık hatalar üretir onlara bakmak lazım..

Sorunu çözenlerin birleştiği nokta server kaynaklı olması. Serverin üstündeki yapılandırma ayarları host'an hosta değişiyor işin ehli olmayan bugun host firması kuruyor iş böyle olunca'da çözemiyorsan karala durumuna düşüyor bizim sistem stabil. Peki sizinki stabil ise bunca sorunsuz kullandığını söyleyen insanlar onlarla çalışmadığı için mi pişman yoksa çalıştıkları için mi.. Php kod sistemi ile windows ortamında çalıştırmanın stabil olmadığını bilindiği halde ısrarla bunun üzerinde çalışmalar yapıp sorular soranlar var.. Çalışmıyor işte wordpress.org 'da bu zaten var. Linux kullanın stabil kalın diyor adamlar neden?

Onca sorudan sonra son soru şu size..
    Çok sayıda wordpress kullanan insan var, çok sayıda dil dosyası ile wordpress kurmuş ve kullanmakta olan kişiler yada kurumlar çalıştırıyorsa ve siz problem yaşıyorsanız sadece bunun çözümü server'da olmama ihtimali yüzde kaçtır.

Bugun bir kod parçası ile wordpress üzerinde değişiklik yapsanız bile yarın öbür gün bir günceleme çıktığında başınız çok ağrıyacak belki bu yaptığınız kod değişiklikleri yüzünden sistemize sızma olacak.. Belki bu kod değişikliği yeni sistemde çalışmayacak. Bakınız

Üzülerek ve elimden başka bir şey gelmediği için artık host firmanızı değiştirmeniz gerektiğini vurgulamak istiyorum.

Kolay gelsin..

Tarih: 8 ay #
  13. eylultoprak teşekkurler.. yardımın icin.. türkçeleşti nihayet admin paneli..

Tarih: 5 ay #
  14. wolkanca
    Üye

vallahi benimde işime yaradı bu konu. arkadaşlara teşekkürler. wordpress.org den önce wordpress-tr.com a baktım var çok sevindim.
    volkan

Tarih: 5 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.