WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

Resmin çerçevesi olmasını istiyorum

(11 posts)
  • Started 2 years ago by beyazadres
  • Latest reply from apple
  • Bu konu Çözülmüş

Tags:

1. beyazadres
    Member

Merhabalar!
    Bazı temalarda yüklenilen resimlerin hafif beyaz bir çerçevesi mevcut.Benim kullandığım temada bu özellik yok.Dolayısıyla yazılar hemen resimin bitişik sağından başlıyor ve çok hoş bir görüntü olmuyor.Resim düzenleyiciden ''sınır'' özelliğini kullanarak yapmak istedim ama olmadı.Nasıl yapabilirim?Cevaplarınızı bekliyorum...

Posted 2 years ago #
  2. FuuK
    Member

css de img kısmına border eklerseniz istediğinizi yapmış olursunuz.

Örnek:
    img {
    border: thin solid Black;
    }

Posted 2 years ago #
  3. beyazadres
    Member

a img {
    border: none;
    }

Böyle bir kod var.Onun yerine sizin kodunuzu yerleştirdim ama maalesef neticesiz :(

Posted 2 years ago #
  4. oceangray
    Member

istediğini aşağıdaki kodları temanın stil dosyasına ekleyerek yapabilirsin..

.yaziresim { float: left; padding: 2em 0.50em 0 0; }
    .yaziresim img { padding: 5px; border: solid #CCC; border-width: 0 1px 1px 0; background: #F3F3F3; }

sonrasında yazdığın yazılara eklediğin resimleri ise div class tagı arasına alman gerekiyor..

örnek kullanım için bloguma bakabilirsin

Posted 2 years ago #
  5. mustea
    Inactive

resimlerde çerçeve yok ama linke dönüşen resimlerde çerçeve oluşuyor nasıl kaldırırız?

Posted 1 year ago #
  6. Wordpress Sever
    WordPress Türkiye

border kodunu temanın styl.css dosyasınız da arayın ve deneme yolu ile kaldırın. Daha önce yanlış hatırlamıyorsam forumda sıkça sorulan sorular kısmına bakınız demiştim..

Posted 1 year ago #
  7. apple
    Member

Merhabalar,
    Kullandığım tema, resimleri çerçeve içine alıyor. Yazılardakinde alması güzel ancak, sidebarda, smiley gibi yerlerdede alıyor. Bu da çok kötü bir girinti kirliliğine sebep oluyor.

Özellikle sidebardaki
    resimlerden bu çerçeveyi kaldırmak için style.css e nasıl ve neresine kod eklemem gerekiyor, bilen varmıdır acaba?

Posted 9 months ago #
  8. wp-codex
    Member

#side-bar img { border: 0px; }
    temana göre değişir. Mantığı şudur: sidebar etiketinin içindeki img etiketinin yani resimlerin çerçevesi sıfır piksel.

Posted 9 months ago #
  9. apple
    Member

Bahsettigin kodu ekledim ama işe yaramadı :/

Posted 9 months ago #
  10. wp-codex
    Member

bahsettiğim kodu aynen eklememelisin. Belki de senin #side-bar değildir de #sidebar 'dır. Temana göre değişir bu ekleyeceğin kod. #side-bar img { border: 0px; }

Posted 9 months ago #

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.