WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

Drunkey LOVE Teması Hakkında

(6 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce besst tarafından başlatıldı
  • besst tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

Etiketler:

1. Merhabalar,

Benım Drunkey Love teması ile ilgili baya sorum olacak o yuzden madde madde sıralayayım umarım yardım edebilirsiniz.

1. Drunkey love un tanıtım sayfasında icon lar görmüştüm ve indirdim iconları her yazılan yorumun sağında cıkıyor galiba. Bunu nasıl yapabilirim ?
    2- Drunkey love da yan menüye bazı şeyler eklemek istiyorum . İlk aklıma gelen sidebar.php yi açıp En basitinden Blogroll yazısını bağlantılar şeklinde değiştirmek istediğim zaman Blogroll yazısının hangi etiketler arasında geçtiğini göremiyorum ..Yani diğer temalarda hep şey olurdu işte Bir style dosyasında tanımlı bir özellikle etiketler arasında Blogroll yazar ve ben onu değiştirir. Bağlantılar yapardım .. Bu en basidi. . yine Sidebar a logo eklemek istiyorum Google adense eklemek istiyorum UTW yi çözersem eğer etiket bulutu eklemek .. Ve temanın orjinalinde bulunan fakat benim beceremediğim Flickr ile ilgili kısmı eklemek istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi.. Acaba burada ki değişkenler başka bir dosyadan mı çağrılıyor onu da çözemedim...

3. Aynı şekilde sidebarda yapamdıklarımı diğer kısımlar da da yapamıyorum.. Header da ya da Footer da ya da yorum sayfalarında.. Çünkü yeri gelcek oralara reklamlar da ekleyebileceğim..

İlginize teşekkur eder.. Şimdiden yardımlarınız Dört gözle bekliyorum ..

1 yıl önce #
  2. Çok uzun diye kimse yanaşmıyor galiba... :)

1 yıl önce #
  3. 1. yorumların sağında çıkan iconlardan ne kastettiğini anlamadım..eğer kullanıcıların avatarlarından bahsediyorsan bu gravatar eklentisi ile yapılıyor.tabi o yorumu yapan kişininde gravatarda hesabı olması lazım..

2. Blogroll yazısını admin panelinden bağlantılar sekmesinden değişebilirsin.. Ama temada oluşturulmuş bir isim varsa ve buda sidebard yer almıyorsa demekki temanın po uzantılı dil dosyası mevcut. Bunuda poedit programı ile açıp düzenledikten sonra tr_TR.mo şeklinde kaydetmen gerekiyor.. sidebara eklemek istediğin diğer şeyler için eklentileri plugins dizinine upload edip eklentilerin açıklamalarında yer alan satırları temanda gerekli yerlere yazman gerekecek..

3. Temanla ilgili tüm değişikleri ilgili sayfaları bir editörle açıp düzenleyebilir veya aynı işi yapan eklentileri bulup kurarak yapabilirsin..

1 yıl önce #
  4. Tsk.ler cevap icin

O iconlar la ilgili sayfa Wp nin temalar ile ilgili sayfasında drunkey in test sayfasına baglantı vardı.. Orada öyle bir şey var idi.. bende Gravatar diye düsündüm en basta ama öyle değildi sanırım tekrar bakmam lazım ..

Blogroll bir örnekti.. Anlatmak istediğim sidebar a bir logo resim ekleyecem ya da benzeri eklentiler.. Ewet.. eklentilerde bahsediyor şuraya ekleyin diye.. Ama dedikleri şey side bar a ekleyin oluyor..Anlatmak istediğim sidebar çeşitli sınıflara ait olan div ve spanlardan oluşuyor.. O dive ve spanlar ın yapısını pek anlamıyorum . Sonuçta nereden hangi fonksiyonları çağırıyolar da oraya Örneğin site görünümünde sidebar da Son Yorumlar başlıklı bir kısımımız var ve altında yorumlar var... Tamam yorumlar bir şekilde bazı fonksiyonlar dahilinde oraya cagrılıyor .. Ama sidebar.php nin kod gorunumunde olması gereken Son Yorumlar Diye bir başlık yok... Eğer onu bulursam div in nereden başlayıp başlamadığıını bulacağım ve kendi eklemelerimi yapacağım.. Ki bu sadece sidebar.php ye özgun bir şey değil diğer kısımlar da da bu var... Umarım anlatabildim..

1 yıl önce #
  5. drunkey love temasını indirip inceledim.. sidebar.php içerisinde

<h2><?php _e('Recent comments','drunkey-love'); ?></h2>
    ilgili satırlar geçiyor nasıl bulamadın anlamadım.. Dreamweaver veya benzeri bir editörle görüntüleyip düzenleyebilirsin..

1 yıl önce #
  6. Tsk.ler oceangray yardımların icin...

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.