WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Brian's latest comments eklentisi

(23 posts)
  • 1 yıl önce masuda tarafından başlatıldı
  • hakanatakan tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

1. masuda
    Üye

Merhaba,
    Blogumda brian latest comments eklentisini kullanmak istiyorum.
    eklenti sahibi, sitesinde verdiği kodu nereye yerleştireceğimizi anlatmamış.
    Sorunum da burada başlıyor.
    Eklentiyi indirdim, dosyaları aktardım, yönetici panelinden eklentiyi etkinleştirdim ama verilen kodu nereye yapıştıracağımızı bulamadım.
    Eklentinin türkçe sürümünde benioku.txt'inde

...
    3. Temanızda son yorumların görünmesini istediğiniz yere (sidebar.php dosyası olabilir)

<ul class="latestactivity">
    <?php blc_latest_comments(); ?>

kodunu uygun bir şekilde yerleştirin.

Örnek:

2. <h2>Son Yorumlar</h2>

3. denmiş.
    Detaylı bilgi için yönlendirdiği site, açıklaması eksik dediğim eklenti sahibinin sitesi.

kullandığım tema: http://getir.net/630
    wordpress sürümü: bu siteden indirdiğim son sürüm.

Birkaç blog sitesinde bu eklentinin işlevinden bahsediliyor sadece, detaylı anlatımı bulamadım.

Tarih: 1 yıl #
  4. blogunda tema editöründen sidebar varsa sidebara koymayı dene benimkini sağ taraftaki sidebara koydum ve gayette calışıyor

5. masuda
    Üye

Tema editöründe yan menü (sidebar.php) kısmı var. Php metnini düzenlerken verilen kodu nereye yapıştıracağımızı anlamamıştım. Mesela

6. " title="<?php _e('The latest comments to all posts in RSS'); ?>"><?php _e('Comments RSS'); ?>
  7. kısmından sonra ekledim, olmadı.

8. <h2>Son Yorumlar</h2>
    bu kodu yerlestıreceksın arkadasım sayfanın adresını yazarsan bakarak cevap vermek daha mantıklı olur

9. masuda
    Üye

Ne yaptığımı adım adım anlatmak istiyorum. Php düzenleme konusunda hiç bilgim olmadığı için bu yolu tercih ediyourum.
    Eklentinin türkçeleştirilmiş sürümünü indirdim, dosyaları yükledim, etkinleştirdim.
    Tema editöründen sidebar.php'yi düzenleyeceğiz.
    sitemin sidebar.php kodlarını yazıyorum.

<!-- begin sidebar -->

<?php if ( !function_exists('dynamic_sidebar')
      || !dynamic_sidebar() ) : ?>
      <?php wp_list_pages(); ?>
      <?php get_links_list(); ?>
      <li id="categories"><?php _e('Categories:'); ?>
      <?php wp_list_cats(); ?>

<li id="search">
    <label for="s"><?php _e('Search:'); ?></label>
    <form id="searchform" method="get" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">

<input type="text" name="s" id="s" size="15" />
    <input type="submit" value="<?php _e('Search'); ?>" />

</form>

<li id="archives"><?php _e('Archives:'); ?>

<?php wp_get_archives('type=monthly'); ?>

<li id="meta"><?php _e('Meta:'); ?>

<?php endif; ?>

<!-- end sidebar -->

Eklentinin çalışması için de bir kodu bu php içinde bir yerlere yerleştireceğiz, değil mi?
    Kodumuz

10. <h2>Son Yorumlar</h2>

11. Bilen için çok kolay olan şu işlemler beni epey zorladı. Resimli bir anlatım bulsaydım iş kolaylaşacaktı.
    İki soru kafamı kurcalıyor.

Kodu nereye yerleştireceğiz? Doğru düzgün yerleştirirsek sorunu halletmiş oluyor muyuz?
      Sidebar widget eklentisini kullanıyorum. Sidebar kısmına recent comments widgets'ını ekleyecek miyiz, kodlarla işimiz bittikten sonra.
  12. <li id=\"son yorumlar\"><?php _e('son yorumlar'); ?>
    <ul class=\"latestactivity\">

yukarıdakı kodu asagıdakının altına ekle
    Dedicated Servers
    şöyle olacak yani

Dedicated Servers

<li id="son yorumlar"><?php _e('son yorumlar'); ?>

13. masuda
    Üye

Yan menü kodunun son durumu:
    Dedicated Servers
    <li id=\"son yorumlar\"><?php _e('son yorumlar'); ?>
    <ul class=\"latestactivity\">
    <?php wp_meta(); ?>

<?php endif; ?>

<!-- end sidebar -->

Sitende son yorumlar kısmı gibi çıkmıyor son yorumlarım.

14. masuda;
    Temanızın sidebar.php dosyasını pastebin.com'a gönderin, üzerindeki düzenlemeleri birlikte yapalım ;)

15. masuda
    Üye

ali ;
    Pastebin.com sitesinde göndermeyi denedim sidebar kodunu. Kodu kopyalayıp, kutucuğun içine yapıştırdım, gönder butonuna basınca hata veriyor. Belki sitede bir sorun var.

16. Bazen yoldan çıktığı oluyor sitenin :)

O zaman şöyle yapalım, dosyanın bir kopyasını alın ve uzantısını .phps olarak değiştirdikten sonra sunucunuza gönderin, bize linki verin. Bizde yeniden düzenleyip yardımcı olmaya çalışalım.

17. masuda
    Üye

Kullandığım temanın yan menüsü: http://www.tembelblog.com/yanmenu/sidebar.phps

18. Bunu bir dener misiniz?

19. masuda
    Üye

Verdiğiniz dosyayı denedim, bu da olmadı.
    Düzenlediğiniz php'de karakterleri tam çıkmamış bir satır var.
    !-- Brian's Latest Comments Ba�langıcı -->
    Sorun bu olabilir mi?
    Eklentiyi, ana sitesinden
    indirdiğimi de ekleyeyim.

20. Peki verdiğim sayfa kodunu sidebar.php olarak kaydettikten ve sunucunuzda tema dosyalarınız arasında bulunan eski versiyon üzerine yadıktan sonra, yan kolonda "Son Yorumlar" diye bir ifade belirdi mi?

Not: Sorunun belirttiğiniz satırla ilgisi yok.

21. masuda
    Üye

Gönderdiğiniz kodu;
    farklı kaydet>sidebar.php>masaüstü>kopyala>tema editörünü aç>sidebar.php>yapıştır>güncelle>siteyi göster>sayfayı tazele(f5)
    yollarını izleyerek birkaç kez denedim.
    Yan sütunda "Son Yorumlar" yazısı çıkmıyor.

22. Eklentinin görüntülenmesi için gereken kodu if ifadesi içerisine aldığım için;
    <?php if (function_exists('blc_latest_comments')) { ?>
    .
    .
    .
    <?php } ?>

eğer "Son Yorumlar" ifadesi yan kolonda görüntülenmiyor ise eklentiniz aktifleştirilmemiş demektir.

Söz konusu if ifadesi önce eklentinin aktif olup olmadığını denetleyip sonra ifade arasında kalan kodları aktifleştirdiği için, eğer eklenti başarılı bir şekilde çalışıyor olsaydı, en azından eklenti fonksiyonu ile ilişkili olmayan "Son Yorumlar" ifadesininin kendisini göstermesi gerekirdi.

Eklentinin aktif olup olmadığını kontrol etmenizde yarar var.

23. masuda
    Üye

Eklentinin son sürümünü kullanıyorum. Uyarınız üzerine tekrar kontrol ettim, eklentinin aktif olduğunu görebilirsiniz.
    Blogu kurarken, Hasan Karaboğa (teknoseyir)'in hazırladığı Wordpress Rehberi kaynağından faydalandım. Tema düzenleme konusunda bilgim olmasa da yazılanları takip ederek işimi halledebiliyordum. Fakat son yorumlar ( ve müzik kutusu) eklentisinde çok zorlandım, bir türlü işin içinde çıkamıyorum.

24. Aslına 1.5.8'den sonra 1.5.10 yayınlanmıştı, ben de onu kullanıyorum. Size linkini vermek için aradım ama bulamadım, sanırım sahipsiz kalmış bu eklenti :) Birileri alıp geliştirmeye çalışmışlar ama, buradan 1.5.12 versiyonunu indirebilirsiniz. Yazar WordPress 2.1 ile uyumlu olduğunu belirtmiş. Eğer işinize yaramazsa bendeki 1.5.10'u da yollayabilirim.

25. masuda
    Üye

Maalesef 1.5.12 sürümü de çalışmadı. :(
    Eğer gönderebilirseniz 1.5.10 deneyeceğim, o da olmazsa eklentiyi kurmaktan vazgeçeceğim. Bu kadar uğraş yeter. :)

26. :)

Umarım sorunu bununla çözersiniz.

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.