WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

tema olayları kafamı karıştırıyor

(4 posts)
  • Started 2 years ago by bozkurt18
  • Latest reply from Ali Kuru
  • Bu konu Çözülmüş
  1. bozkurt18
    Member

ben iki yıl smf forum kullandım ve düzenlediğim tema çoğu kişi tarafından hoş karşılanmıştı. smf nin tema yapısını çözdüm, fakat wordpress teki tema yapısı benim kafamı kurcalıyor.
    - Mesela sonradan eklediğimiz temaların bazı dosyaları defaulttan mı alınıyor?
    - Herhangi bir temayı default tema olarak gösteremezmiyiz?
    - Eklentiler bütün temalara uyumlumudur ?

Şimdilik soru işretlerim bunlar.

Posted 2 years ago #
  2. Ali Kuru
    rtfm!

Mesela sonradan eklediğimiz temaların bazı dosyaları defaulttan mı alınıyor?

Bu soruyu tam olarak anlayabildiğimden emin değilim ama, eğer merak ettiğiniz hazırlanan temaların eksik bileşenlerini WordPress'in öntanımlı temasının tamamlayıp tamamlamadığı ise, buna verilecek cevap; hayır. WordPress'te her tema diğerinden bağımsız olarak çalışıyor ve tüm tema dosyalarını kendilerine ait klasör içerisinde barındırmanız gerekiyor. Bir temanın sahip olması gereken en temel bileşenler için her WordPress paketi ile birlikte gelen Classic temasını örnek alabilirsiniz.

Herhangi bir temayı default tema olarak gösteremezmiyiz?

Gösterebilirsiniz, dizin adını ve CSS bilgisini değiştirmeniz yeterli.

Eklentiler bütün temalara uyumlumudur ?

Genellikle sorun çıkarmazlar, fakat aksi durumlar ile karşılaşıldığı da olur. Bunun cevabını deneme-yanılma yöntemi verir çoğu zaman :)

Posted 2 years ago #
  3. bozkurt18
    Member

teşekkürler ali.
    bütün sorularıma tam karşılıklarını vermişsin.

Posted 2 years ago #
  4. Ali Kuru
    rtfm!

Yardımcı olabildiğime sevindim. İzninizle başlığın durumunu "Çözülmüş" olarak değiştiriyorum.

Posted 2 years ago #

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.