WordPress Türkiye Forumları » AR-GE

Favicon Eklentisi

(10 posts)
  • 1 yıl önce o-kahn tarafından başlatıldı
  • efrasiyab tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. Kendi yazdığım Favicon eklentisini sizlerle paylaşmak isterim. Eklenti, wordpress bloglarınıza favicon eklemeye yarıyor. Sadece resim dosyalarını yüklüyorsunuz ve listeden istediğinizi favicon olarak ayarlıyorsunuz. Hepsi bu kadar...

Ayrıca eklenti İngilizce olarak yazıldı ve Türkçe ".po" ve ".mo" dosyaları eklendi. Yani eklenti kurulduğunda Türkçe olacaktır. Türkçe dil dosyaları, eklenti ana dizininde değil de "language" klasöründe bulunmalıdır. Eklenti hakkında daha fazla bilgi almak ve eklentiyi indirmek için http://comodos.110mb.com adresine uğrayabilirsiniz.

Tarih: 1 yıl #
  2. Denemedim ama eline sağlık. Ancak imaj dosyası min. 1 kb olmalı kuralı işlevselliği biraz düşürüyor gibi. Zira bu küçük simgelerin 1 kb dan düşük boyutlu olma ihtimali var.

3. Yazarken dikkat ettim ve 1 kB 'dan daha küçük bir resme hiç rastlamadım. Ayrıca bunu 0 kB ve çok az daha büyük boyutlu resim dosyalarının yüklenmemesi için yaptım. Bu kadar küçük resim dosyalarının olabileceğini sanmıyorum. Yorumun için teşekkür ederim.

4. Şu an sitemde kullandığım favicon 144 byte. Özellikle .gif olan imajlar fazla renk içermediklerinde 1 kb'ın altına düşmeleri muhtemel. Tabii ki geliştirici olarak senin vereceğin bir karar. Ben sedece muhtemel bir sorunun varlığını hatırlatmak istedim.

5. Warning: copy(./favicon.ico) [function.copy]: failed to open stream: Permission denied in /home/entelekt/public_html/wp-content/plugins/favicon/favicon_functions.php on line 68

hata alıyorum

6. * Favicon için header.php ye tek satır kod eklemek yeterli.

* Eline sağlık ihtiyacı olanlar için güzel eklenti..

7. Elinize sağlık, konuyu AR-GE bölümümüze taşıyorum.

8. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

holydreamer, dediğin doğru. Bunu düzeltsem iyi olacak.

heybetcom, evet tek satırlık kodla yapılabiliyor. Bu yüzden ben de kolay olur fiye kendim bir eklenti yazayım dedim. Sonra da çalışınca paylaşayım dedim.

amarat, bu hatanın nedeni klasörün yazmaya kapalı olması olabilir. Bunun için "eklenti ana klasörü" ve “image” klasörüne yazma izni vermelisin. Yani chmod 777 olmalıdır. Bunu siten için yapıyorsan Filezilla gibi bir ftp istemcisi kullanarak veya host sağlayıcının dosya yönetim bölümünden yapabilirsin. (Genel olarak Permissions altından yapabilirsin.) Localhost için tam olarak nasıl olduğunu bilmiyorum. Bunu bir deneyin.

9. * Favicon için header.php ye tek satır kod eklemek yeterli.

neymiş bu kod?

10. <link rel=\"shortcut icon\" type=\"image/ico\" href=\"/favicon.ico\" />

ikon dosyasına favicon adını verip ana dizine yüklemeniz gerekli...

Mozilla PNG formatını da destekliyor. Onun için de:
    <link rel=\\"icon\" type=\"image/png\\" href=\\"/path/image.png\\">

tüm "\"ler çıkıyor ama kodun içine alamam rağmen forum kabul etmiyor :)

Daha detaylı bilgi için http://en.wikipedia.org/wiki/Favicon

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.