WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

php dosyalarda Türkçe karakter sorunu

(6 posts)
  • 1 yıl önce ejakabo tarafından başlatıldı
  • Liceneus tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Merhaba,

Sorunsuz şekilde Türkçe wordpress kullanıyorum. Wordpress karakter kodlamam UT-8 olarak ayarlı. Yazdığım yazılarda veya sayfalarda karakter sorunu yaşamıyorum.

Ancak header ve footer.php ile kurduğum bazı eklentilerin php dosyalarında türkçeleştirme yapmak istediğimde türkçe karakterler çıkmıyor.

header.php'nin üst kısmında,
    <meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type');?>; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />
    kodu mevcut.
    <?php bloginfo('charset'); ?> kodu, blog'un karakter kodunu alması gerekiyor anladığım kadarıyla. o da UT-8 zaten.

bu şekilde, eklentileri Türkçeleştiremiyorum. Çözüm önerisi olan var mı ?

Tarih: 1 yıl #
  2. eklentilerin tüm dosylarını utf-8 olarak kodlamanız gerekiyor. Temanızın dosyalarıda utf-8 ile kodlanmış ise Türkçe karakterlerde sorun olmayacaktır.

3. Charset'i ayarlamak için meta'lar her sayfanın başında var zaten.

<?php bloginfo('charset'); ?>, blog'un charset'i UT-8 olduğu için, her sayfada UT-8 charset'i ayarlaması gerekmiyor mu ?

ayrıca,
    <meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type');?>; charset=UT-8" />
    olarak da denedim, yine aynı sorun oldu.

kafam karıştı :) eklemem gereken tam kodu verebilir misin ?

4. aynı şeylerden bahsettiğimize emin değilim.... yukarıdaki kod sadece header.php içinde yer alır temada her sayfada yazma olanağı yok zaten.

* forumda açıklanmıştı aratırsan bulabilirsin. En basitinden notepad++ ile açıp utf-8 e çevirmen gerekiyor tüm dosyaları.

5. merhabalarrrrrrr

acemi yim şu olayı benim anlayacağım tarzda anlatırsanız sevinirim :)
    bende her şey gayet normal ama yazılarım da ve sayfa yazılarında türkçe karakterler yerine ? çıkıyor wp türkçe herşey türkçe

Tarih: 3 ay #
  6. Avatar

Liceneus
    Üye

Merhaba,

Wp 2.3.3 Tr kullanıyorum ve ingilizce olarak hazırlanmış bir temayı Türkçeleştirdim. Düzenleme sonrasında dosyaları UTF-8 olarak kaydettim. Bu işlem sonucunda Türkçe karakterler düzgün görüntüleniyor, fakat tarayıcı sorunu yaşanıyor. Firefox üzerinde sorun yaşanmazken IE ile açtığım zaman bütün sayfa bileşenleri kayıyor (sidebar'da olması gerekenler sayfanın en altında, footer'ın ad altında görüntüleniyor). Charset konusunda bir bilgim yok, ama anladığım kadarıyla temanın default olarak belirlenen charset'ini UTF-8 olarak ayarlamam gerektiğini düşünüyorum, böyle bir şey mümkün mü; bunu da bilmiyorum.

Tarih: 2 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.