WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

admin girişine koruma duvarı

(13 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce Sercan tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Sercan
    Engellenmiş

son açıklarda falan hep admin hashleri şifreleri falan çalınıp giriş yapılıyordu.bizde bunun önüne geçebilmek için sahte bir giriş daha yapıcaz :)
    örnek admin girişi
    buradan indirin.
    http://www.crno.net/crnonet-wp-admin-guvenlik-botu

1 yıl önce #
  2. Nasıl sağlıyor güvenliği bu?

1 yıl önce #
  3. Sercan
    Engellenmiş

*şifre kaptırırsanız farklı bir şifre kısmı varolcak
    *açıklarda genelde admin hashleri alınıyor alınırsada bu duvarı geçmeleri zor

1 yıl önce #
  4. herkes bu soruyu soruyor ama kimse net bir şey söyleyemiyor.. bence bu kurulmayacak eklenti yada php kodlar arasında :)

1 yıl önce #
  5. *şifre kaptırırsanız farklı bir şifre kısmı varolcak
    *açıklarda genelde admin hashleri alınıyor alınırsada bu duvarı geçmeleri zor

Mekanizmayı biraz daha detaylı anlatabilir misiniz? Açıkcası pek birşey anlamadım bu "Güvenlik Duvarı"ndan :)

1 yıl önce #
  6. Sercan
    Engellenmiş

arkadaşlar kısasıyla admin girişine bir ön şifre daha koymuş oluyoruz.admin girişi yaparken ilk önce duvarın şifresini sonra admin şifrenizi girip panele giriş yapıyorsunuz.
    bunu yapmamın amacıda son wp açıklarında admin şifreleri alınıp hackleniyordu siteler hacker ark.lar artık admin şifresini bilse bile ilk önce duvarı geçmesi gerekecek.
    anlaşılmayan bişe kaldı mı ?

1 yıl önce #
  7. arkadaşlar kısasıyla admin girişine bir ön şifre daha koymuş oluyoruz.

Keşke bunu başta vurgulamış olsaydınız :)

Peki bu yöntemin bildiğimiz .htpasswd'ye üstünlüğü nedir, basit ve etkin auth yöntemi yerine yine WordPress üzerinden çalışacak bir eklentiyi neden tercih etmeli kullanıcılar?

1 yıl önce #
  8. Peki bu yöntemin bildiğimiz .htpasswd'ye üstünlüğü nedir, basit ve etkin auth yöntemi yerine yine WordPress üzerinden çalışacak bir eklentiyi neden tercih etmeli kullanıcılar?

böyle bir şey var mı ali peki?

1 yıl önce #
  9. Bittabii, buradan yardım alabileceğinizi düşünüyorum.

1 yıl önce #
  10. çok çok teşekkürler :)

neymiş anlamaya çalışayım biraz

1 yıl önce #
  11. Rica ederim :)

Bu arada bahsettiğim bu yöntem Apache sunucular için geçerli, eğer sunucu sağlayıcınız diğer web sunucu yazılımlarını (ör: IIS, Lighttpd vs.) kullanıyorsa işinize yaramayacaktır. Fakat eminim benzer metodları bu yazılımlar için de bulmak mümkündür.

1 yıl önce #
  12. apache de nedir uçak mı :)

apache bizim sunucu.. ben bunu anladığım kadarı ile cevirim.. zaten hostumu tutanlar yakında dövücek beni :)

1 yıl önce #
  13. internette gezerken şöyle bir şey dikkatimi çekti

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.