WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

başka blogdan yazı eklemek

(8 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce amarat tarafından başlatıldı
  • amarat tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. arkadaşlar bu soruyu üçüncü yazışım nedense siliniyor bir şekilde yazılar.
    evet sorum şudur. nahnu ve wolkanca yapmış.nahnu n.nahnu.org daki yazılarının son on tanesini wolkanca ise lanblogdaki son yazısının başlıgı ve bir kısmını kendi sitelerinin ana sayfalarında yazmışlar. bende e entelektuel com daki yazılarımın sonuncusunu entelektuel com da bir kenarda gostermek istiyorum.Wolkancanınki daha çok hoşuma gitti açıkçası.ya da bu son yazılanınkinin bir kısmı çıkar sonra son yazılan beş tanesi falan listelenir gibi bir şey istiyorum bunu nasıl yapabilirim ?

Tarih: 1 yıl #
  2. çeşitli yöntemler var:

1. <?php $posts_per_page = '-1'; require_once('wp-blog-header.php');?>
    <?php get_archives('postbypost','10','html','',''); ?>

bu kodlarla e.entelektuel için örneğin sonyazilar.php dosyası oluşturup e.e.'nin kök dizinine gönderip entelektuel.com'da istediğin alana şu kodu yazabilirsin:
    <?php include (\"http://e.entelektuel.com/sonyazilar.php\"); ?>
    yukarıdaki include kodunda "\" işaretleri yok. bunun çalışması gerek, denemedim.

2. ya da rss yöntemiyle son yazıları çekebilirsin. feeddigest'e üye olup gerekli alanlara e.e.'nin son yazılar rss kodunu girersin. ücretsiz versiyonu son 10 yazıya kadar izin veriyor. 10 yazıya kadar istediğin sayıda özetleri, tarihi gibi özellikleri de ekleyerek verileri çekebilirsin. html, javascript, rss, atom, wap gibi çeşitli çıktılar da alabiliyorsun. ben html yi include ederek kullanmayı tercih ettim. özel bir nedeni yok. ayrıca mesela pillinetwork'ün sitelerinde yazdığım yazıları her bir site için son yazılarım rss adresini kullanarak kendi pilli kutumu bu şekilde kurmuştum, bloğumda. unutmadan, en fazla 5 rssyi kaynaştırmaya izin veriyor ücretsiz versiyonu.

3. zazz post ticker eklentisi son yazıları birer birer özetleriyle beraber JavaScript fading effect denilen efektle bir köşede yayınlamaya olanak sağlıyor. ilk verdiğim örnekteki get_archives kodu yerine bu eklentinin kodunu yazarak aynı işlemleri tekrarlarsan son yazılarını bu eklentinin sağladığı efektle birer birer bir köşede yayınlayabilirsin.

4. dmry'nin bir yöntemi var. çalışması için hostunda iconv kütüphanesinin olması gerekiyor.

5. wolkanca feedburner'ın BuzzBoost özelliğiyle yayınlıyor anladığım kadarıyla. son yazısını.

1. ve 3. yöntemde türkçe karakter problemi olur mu olmaz mı bilmiyorum. maalesef şu an deneyecek vaktim yok.
    umarım faydası olur. ayrıca daha basit ve başka yöntemler de vardır mutlaka.
    kolay gelsin.

3. K2 temasının bir özelliği o wolkancada istediğin bir sitenin feed örnek http://www.mardinli.org/feed/ yazıp k2 de yan menüde gösterebilirsin..

4. potkal , süper bir şekilde hallettim.feeddigest e üye oldum ve oradan del.ico.us gorunumunu seçtim daha sonra ekleyecegim kodları eklemek istedigim sidebar2.php içerisinde en alta ekledim. önce hata verdi kopyala yapıştırdan scrpt başlangıc kodunun onune nereden geldi ise bir ç gelmiş bu yuzden başta site görünümünü şaşırdı çok kötü çıktı ama sonra çok güzel bir şekilde bu ç yi kaldırınca istedigim yerde çıktı.tavsiye ederim .
    tekrar teşekkürler potkal.

5. amarat işe yaradığına sevindim. potkal diye birisi vardır belki o yüzden yanlış anlama olmasın ben 525'im :)

6. kusura bakma 525 , evet çok uzun bir yazı yazmışsın çeşitli yönlerle inan tebrik ederim.senin bu yardımseverligine karşın yüzsüzlük edip şu konuda da yardımına başvurayım.
    http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/746?replies=3

7. wolkanca
    Üye

beni konuşmuşlar;

efem budur;

<?php
    $rss = @fetch_rss('http://feeds.feedburner.com/lanblog');
    if ( isset($rss->items) && 0 != count($rss->items) ) {
    ?>
    <h2>Lan BLog</h2>

<?php
    $rss->items = array_slice($rss->items, 0, 1);
    foreach ($rss->items as $item ) {
    ?>
    <p id=\"lanblog\">&raquo;&nbsp;
    ' href='<?php echo wp_filter_kses($item['link']); ?>'><?php echo wp_specialchars($item['title']); ?></p>
    <p><?php echo $item['description']; ?> ['>...]</p>
    <?php
    }
    }
    ?>
    <?php } ?>

8. ben hallettim gerçi ama başka yoldan haletmek isteyenler için sağol volkan.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.