WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » bbPress

bbpress i wordpress de sayfa içinde göstermek

(3 posts)
  • Started 10 months ago by czk
  • Latest reply from JaMasteR
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. czk
    Member

mrhaba, forumda yaklaşık 1 buçuk saattir arama yapıyorum ama bir bilgiye ulaşamadım isteğim şudur wordpress krulu bbpress de kurdum wordpress in kurulu olduğu dizine ayrı bir klasöre sonra entegrasyonuda yaptım wp de bbpress de çalışıyor yalnız ben wp de mesela about us sayfası nasıl açılıyorsa site içinde bbpress inde öyle açılmasını istiyorum ayrı tek başına bir sayfada olmasını istemiyorum bir kaç konuda arkadaşlar sormuşlar nasl yapılacağını css bilmek gerek denilmiş yapanlar yapabilenler var ve burasıda destek sitesi sanırım o halde nasıl yapıldığını bizede anlatabilirlermi. Şöyle bir mantıkla çalışmıyormu ben bütün etiketleride bir sayfada göstermek için temadaki page.php yi kopyaladım biryerden gördüğüm üzere bir iki kod değiştirdim verilen kodu koydum sayfada çıktı hepsi forumda böyle olmazmı anlıyamıyorum eğer bu kadar zorsa neden var böyle bir sistem yani diğer cms lere bakarsak bu böyle peki wp de nasıl yapacağız ?

Posted 10 months ago #
  2. mevlutaksu
    Member

Kardeş ben eskiden wordpress'in eski sürümünü kullanırken yanılmıyorsam 2.5 olcaktı, bbpress kurulduğunda Admin sayfanda bbpress linki çıkıyordu oradan sayfa bağlantı linkini yazıyordun bitiyordu. şimdi ben yeniden 2.8.5'i kurdum fakat o olay yok. Senin sorununun(tabii aynı zamanda benim) 2 çözüm yolunu buldum.
    1. Yol: Eğer site sayfanda Forum linkine tıkladığında sayfa değişmeden aynı sayfanın altında yazı gibi görünmesini istiyorsan, Forum isimli oluşturuduğun sayfayı düzenleme moduna gir, oradan Html düzenlemesini seç ve şu kodu sayafaya yaz;
    <iframe name="ust" style="border:none" width="100%" height="100%" frameborder="" scrolling="yes" src="forum" id="ust" marginheight="0" marginwidth="0" ></iframe>

Buradaki src="forum" kısmı senin forum linkin yani istesen src="http://www.xxx.com/bbpress" gibi de olabilir. width="100%" demek genişlik sayfaya tam sığısın demek diğeri de yükseklik. Eğer teman 3 sütundan oluşuyorsa muhtemelen orta yazı alanı dardır ve bu 1. yol iyi olmayacak çünkü bbpress sayfasının içinde kullanıcı scroll yapıp duracak.

2.Çözüm yolu, eğer forum linkine tıkladığında ana sayfayı terkedip direkt forum sayfasına gönderebilrisin bunun için yien Admin sayfandan yine Forum isimli sayfayı düzenleme moduna geç yine html kısmını seç ve şu kodları yaz;

<script type="text/javascript">
    <!--
    function MM_goToURL() { //v3.0
    var i, args=MM_goToURL.arguments; document.MM_returnValue = false;
    for (i=0; i<(args.length-1); i+=2) eval(args[i]+".location='"+args[i+1]+"'");
    }
    //-->
    </script>
    </head>

<body onload="MM_goToURL('parent','forum');return document.MM_returnValue">
    </body>
    </html>

Posted 9 months ago #
  3. JaMasteR
    Member

İlk seçenekteki height="100%" degerini height="650px" gibi yaparsan tam yerleşmiş olur..

Posted 3 months ago #

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.