WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Kalıcı Bağlantıları Değiştiremiyorum

(3 posts)
  • 1 yıl önce asdf29 tarafından başlatıldı
  • asdf29 tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

1. Blogumu ilk once windows sunucu uzerine kurmustum ve daha sonra linux sunucu uzerine tasidim, simdi tercikler kismindan "Kalici Baglantilar"i degistirmek istiyorum ama "Varsayılan" sitil haricinde bir secenegi sectigim zaman ya da kendim bir baglanti belirledigim zaman ana sayfaya rahat girebiliyorum ama basliga tiklandigi zaman sayfaya ulasilamadi diyor acilmiyor hata veriyor sayfa, .htaccess var mi diye sorarsaniz evet o da indexte dosyalarin oldugu bolumde.. Kalici baglantilari nasil degistirebilirim nerde hata yapiyo olabilirim.

Yönetici notu: Lütfen mesajlarınızda Türkçe yazım ve imla kurallarına uyun, Türkçe karakterleri kullanın; başlık düzenlendi, mesaj aynen bırakıldı. [Hasan]

Tarih: 1 yıl #
  2. Büyük ihtimalle sunucunuzun .htaccess dosyanıza yazma izni yoktur. Eğer durum böyle ise el ile düzenleme yapabilirsiniz. Dosyayı açın ve içeriğini aşağıdaki şekilde düzenleyin;
    # BEGIN WordPress
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    # END WordPress

3. Teşekkurler yaptım ama bir çok deneme yanılmadan sonra olabildi, blog ana dizine değilde klasöre kuruldugu icin o yazılan kısmı .htaccess e yazınca calışmıyor ama RewriteBase / ve RewriteRule . /index.php [L] kısmına blog'un kurulu olduğu dizinide eklemek gerekiyormuş
    Eğer .htaccess dosyanız yazılabilir olsaydı, bunu otomatik olarak yapacaktık, ama öyle değil; o halde .htaccess dosyanızda bulunan mod_rewrite kuralları bunlardır. Alana tıklayın ve hepsini seçmek için CTRL + a tuş kombinasyonunu kullanın.
    yazısının altındaki kodları görünce farkedebildim.

ve konu dışı bir şey eklemek istiyorum, herkesin klavyesinde türkçe karakterler olmayabilir :(

Yardımlarınız için tekrar çok teşekkur ederim.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.