WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

widgets eklentisine uymayan temalar

(24 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce kadiras tarafından başlatıldı
  • volkiblog tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. widgets eklentisine (bileşenler) uymayan temaları nasıl uyumlu hale getirebiliriz.
    Daha doğrusu getirebilir miyiz?

1 yıl önce #
  2. linklerden ben bişiy çıkaramadım 3. linkte bir kaç kod var ama nerede nasıl kullanacam anlamış değilim

1 yıl önce #
  3. 2 ve 3. bağlantılar eklentinin resmi sayfası ve ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor. Evet, uygulayabilmek için tema bilginiz olması lazım.

1 yıl önce #
  4. daha pratik bir yolu var clasik tema da ki funciton.php dosyasını al indirdiğin temaya aktar once widgets indir onun ıcınde clasik tema ve default tema ıcın dosyalar var.

1 yıl önce #
  5. 1 functions.php diye bir dosya oluşturun ve içine

<?php
    if ( function_exists('register_sidebar') )
    register_sidebar(10);
    ?>

* 10 rakamı yerine kaç adet yan menü eklemek istiyorsanız rakam olarak yazın. bunlar Görünüm/Sidebar widget bölümünde gözükecektir.

temanızın ; index.php - sidebar.php - single.php - archive.php - serarch.php - tags.php - page.php dosyalarından hangisinde ve nerede gzükmesini istiyorsanız

<?php if ( function_exists('dynamic_sidebar') && dynamic_sidebar(1) ) : else : ?>

<?php endif; ?>

yeterli..

* 1 rakamıda yan menünün nosudur.
    * mesela 3 tane yan menü oluşturdun ve functions.php de 3 yazdın sonra dynamic_sidebar(sayı olacak) kısmına numaralarını vermen gerekiyor. 1 - 2 - 3 diye...

1 yıl önce #
  6. ayni konudan muzdurapim ama anlamadim.

1 yıl önce #
  7. ezginurakca
    Üye

burayı biraz daha açarmısınız...
    o kodu nereye koyuyoruz.. hepsinemi bir tanesine mi.. nereye rakam yaziyoruz.. her bilesen için ayrı bir rakammı verecegiz..:

temanızın ; index.php - sidebar.php - single.php - archive.php - serarch.php - tags.php - page.php dosyalarından hangisinde ve nerede gzükmesini istiyorsanız

<?php if ( function_exists('dynamic_sidebar') && dynamic_sidebar(1) ) : else : ?>

<?php endif; ?>

yeterli.. widget bileşenini yukarıdaki linkten indirip eklentiler klasörüne ait aktif yapmanız yeterli...

* 1 rakamıda yan menünün nosudur.
    * mesela 3 tane yan menü oluşturdun ve functions.php de 3 yazdın sonra dynamic_sidebar(sayı olacak) kısmına numaralrını vermen gerekiyor. 1 - 2 - 3 diye...

ve ayrica bu kod hiç bir yere eklenmiyor hep hata veriyor

"?>
    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/cizginis/public_html/blog/wp-content/themes/azpismis/functions.php:12) in /home/cizginis/public_html/blog/wp-admin/theme-editor.php on line 55"

buda verdiği hata..
    yardimci olursaniz sevinirim..

1 yıl önce #
  8. ya da
    Cannot modify header information - headers already sent hatasını çözümü için:
    http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/1391?replies=7#post-8831

1 yıl önce #
  9. ezginurakca
    Üye

engin ya kusura bakma yine anlamadım. sana ulasabileceğim bir yer var mı aceba.

1 yıl önce #
  10. bende şunu bilmek istiyorum, reklamı yanmenüye sidebar.php dosyasının içine yerleştirince çıkıyor ama bileşenlerden bakınca görünmüyor,sadece reklam değil oraya sonradan başka şeylerde eklesek görünmüyor sayaç gibi bunları bileşen olarak nasıl gösteririz kısaca yeni bileşenleri listede nasıl gösteririz..

1 yıl önce #
  11. bymmx- sen admin paneli- görünüm- widgets içerisinde reklamın(vaya başka birşeyin) görünmesini, yani sürüklenip bırakılabilmesini istiyorsun değil mi?

eğer öyle ise bunu ben de tam anlayamadım.
    Wordpress kendiliğinden takvim-sayfalar-rss gibi 10-11 tane sürüklenebilir widget sunuyor.Biz yaptuğımız widgeti nereye eklemeliyiz ki sürüklenebilir olsun.?

1 yıl önce #
  12. Send a link to your widgets to widgets@wordpress.com for review. We might put them up for everyone to use on WordPress.com. You could be internet famous!
    -----------
    yazıyor şu sayfada:
    http://automattic.com/code/widgets/plugins/

-----
    demek ki biz yapıp oraya göndereceğiz galiba.Onlar entegre edecekler.

1 yıl önce #
  13. bazı reklam ve bannerların kodlarını text sayfalarının içine yapıştırınca çalışıyor ama wordpressin başka bir eklentisini çalıştırmıyor. exec eklentisinide denedim ama olmadı.Başaran olursa ve paylaşırsa sevinirim.

1 yıl önce #
  14. tempoki
    Üye

WordPress Klasik 1.5 temasını kullanıyorum

artık side bar olayına gireyim dedim.

wp de yeniyim

etkenleştir...widgets dediğimde

Eklenti etkinleştirilemedi, çünkü önlenemeyen bir hataya sebep oldu.

hatasını veriyor.

1 yıl önce #
  15. mygocebe
    Üye

Bileşenler yerinden bile oynamıyor bunun sebebi nedir acaba??
    Sunucuda yazma izni vermemiz gereken dosyalar mı var??

Şimdiden Teşekkürler..

1 yıl önce #
  16. Bileşenler Tasarım/Bileşen bölümünde gözüküyor, ve yan menüye eklemede yapılıyor. Fakat sitede etkin gözükmüyor.
    Önbellekle alakalı değil.

Ve functions.php dosyamda

<?php
    register_sidebar();
    ?>

sidebar.php de ise

<?php
    register_sidebar(array(
    'before_widget' => '',
    'after_widget' => '',
    'before_title' => '

',
    'after_title' => '
    ',
    ));
    ?>

kodları mevcut

2 ay önce #
  17. functions.php

<?php
    register_sidebar(array(
    'before_widget' => '',
    'after_widget' => '',
    'before_title' => '
    ',
    'after_title' => '
    ',
    ));
    ?>

Sidebar;

<?php
    register_sidebar();
    ?>

Olması gerekli.

2 ay önce #
  18. Siz mi yanlış yazdınız bilmiyorum ama functions.php dosyasında olması gereken kodlar sidebar.php de, sidebar.php dosyasında olması gerekenler functions.php dosyasında olması gerekiyor.

2 ay önce #
  19. Bencede #selcukhoca, biraz ters oldu sanırım :))

2 ay önce #
  20. index.php dosyasını yollar mısın.

2 ay önce #
  21. Yolladım

2 ay önce #
  22. Her türlü desteğe açığım :))

2 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.