WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

Türkçe karakter sorunu

(32 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce Atlantis tarafından başlatıldı
  • canarkadas tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. Atlantis
    Üye

WordPress'i bu akşam yükledim...
    Forumda karakteri sorunu başlıklı metinleri inceledim; fakat sorunuma yanıt bulamadım.
    Dil seçimim UFT-8 olduğu hâlde, "ş", "ğ" ve "Ö" harflerini görüntüleyemiyorum. Yerine bir soru işareti çıkıyor. Kontrol paneli içinde, sadece bu harfleri girdiğim verilerde aynı sorunu yaşıyorum; sayfanın kendisinde bu sorun yok...
    Ne yapmalıyım?
    Yardımınız için şimdiden teşekkürler...

1 yıl önce #
  2. Karakter sorunun olduğu yer temanız mı?
    Yani örnek olarak "ş", "ğ" ve "Ö" harfleri içeren bir yazı yazdığınızda bu karakterler site arayüzünde düzgün görüntülenmiyor, öyle mi?

1 yıl önce #
  3. Atlantis
    Üye

Aynen öyleydi, görüntülenemiyordu; fakat yoğun bir uğraş sonucunda bu sorunu hâlletmeyi başardım.
    wp-includes klasörü altındaki wp-db.php dosyasındaki 43 satırına aşağıdaki komutu ekledim:

mysql_query(SET NAMES 'utf8');

Ardından aynı dizindeki capabilities.php dosyası sorun verdi; onun çözümü wordpress.org'daki forumlar aracılığıyla ararken, mysql databesi'ne yöneldim... Sonuçta databesi yeniden oluşturmak zorunda kalınca, tüm sorun düzeldi.

Özetle, gelecekte de karakter sorunu yaşamamaları için kullanıcılara önerim:
    - Tüm ayarların UTF8'e göre yapılandırılmış olması
    - wp-config.php ve gerekiyorsa yukarıda sözünü ettiğim dosyadaki düzenlemeleri yaptıktan sonra database'i oluşturmaları...

Artık sitemi oluşturmak adına konsantre oluyorum.

İlginiz için teşekkür ediyorum.

1 yıl önce #
  4. Paylaştığınız için teşekkürler.
    Peki şunu sorsam, normal şartlarda WordPress'i kurarken ve sonrasında bu şekilde veritabanıyla uğraşmadan kurup kullabiliyoruz. Siz ne yaptınız da bu şekilde oldu?

Kolay gelsin sitenizde de.

1 yıl önce #
  5. aynı sorun 6 ay kullandığım temamda bende de bbpress yüklemeye çalışırken oldu. başka bi kaynaktan bu şekilde çözdüm ama şimdi de eklentilerimde türkçe karakter sorunu yaşıorum...

1 yıl önce #
  6. database de yaptığın değişiklikleri paylaşır mısın?

1 yıl önce #
  7. phpmyadminde eklentilerin tablolarını collationlarını utf8_general_ci yapınca sorun düzeldi...

1 yıl önce #
  8. Cihan
    Üye

Arkadaşım yardımcı olur musun. Benim sayfamda hiçbir sorun yok. Ama wordpress sistemi bana email attığı zaman gelen mail çok kötü. O şekilde bozuk. Ve de wordpress sitem bir başka siteden bilgi çektiği zaman mesela pingback yorumu, aynı şekilde sorun var. Bunu nasıl halledeceğim. Ayrıca dikkatimi çekti. Bir forumda site url mi yazdığım zaman o forumda bile site adresim bozuk çıkıyor. Nasıl düzeltcem . Database i silemem..

Örnek: Siteden bana contact-form ile atılan mesaj:

test şöyle diyor:
    abi selam siten süper olmuş tebrik ederim ellerine sağlık.

Örnek2: www.culha.net/blog/iletisim/

en altta 1. pingback yorumuna bakın.

1 yıl önce #
  9. Paylaştığınız için teşekkürler.
    Peki şunu sorsam, normal şartlarda WordPress'i kurarken ve sonrasında bu şekilde veritabanıyla uğraşmadan kurup kullabiliyoruz. Siz ne yaptınız da bu şekilde oldu?

Kolay gelsin sitenizde de.

Hayır Hasan, eğer mysql sürümünde karakter kodlaması aktifse, ilk kurulumdan sonra karakter seti tanımlamalarını yapman gerekiyor.

http://www.dmry.net/mysql-turkce-karakter-problemi

Hımm eğer yapmazsan ne olacak? Görünürdü bir değişiklik olmuyor. Yani wordpress üstündeki yazılar kusursuz oluyor. Ama aynı şeyi veritabanı için diyemiyoruz. Veritabanında Türkçe karakterlere rastlayamıyorsun. Bu herhangi bir taşınma anında gerçekten baş ağrıtan bir durum oluyor.

Şu anki wordpress sürümleri karakter setlerini desteklemiyor ne yazık ki. Bu nedenle böyle bir ayarı elle yapmanız gerekiyor.

Arkadaşım yardımcı olur musun. Benim sayfamda hiçbir sorun yok. Ama wordpress sistemi bana email attığı zaman gelen mail çok kötü. O şekilde bozuk. Ve de wordpress sitem bir başka siteden bilgi çektiği zaman mesela pingback yorumu, aynı şekilde sorun var. Bunu nasıl halledeceğim. Ayrıca dikkatimi çekti. Bir forumda site url mi yazdığım zaman o forumda bile site adresim bozuk çıkıyor. Nasıl düzeltcem . Database i silemem..

Örnek: Siteden bana contact-form ile atılan mesaj:

test şöyle diyor:
    abi selam siten süper olmuş tebrik ederim ellerine sağlık.

Örnek2: www.culha.net/blog/iletisim/

en altta 1. pingback yorumuna bakın.

İletişim sayfasında herheste aynı problem var. Ben hariç :P Çözümü,

http://www.dmry.net/wp-contactform-turkce-karakter-hatasi

1 yıl önce #
  10. 2.2.1 rc1 sürümü yeni kurdum sadece ı harfinde sorun var yerine soru işareti çıkıyor, dil kodlaması utf-8. hal böyle olunca enteresan bir durum oluyor.
    herhangi bir fikri olan?

1 yıl önce #
  11. torque
    Üye

evet ben de 2.2 sürümünü yüklediğimde aynı sorunla karşılaştım. eski versiyondan 2.2'ye yükselttim önceki sürümde sorunsuz görünen türkçe karakterler 2.2 ile birlikte görünmemeye başladı. soru işareti çıkıyor.

1 yıl önce #
  12. torque
    Üye

sorunu kısmen çözdüm.
    tablo ayarlarında karşılaştırma swedish_ci olarak belirlenmiş.
    cpanel ile kurmuştum wordpress'i.
    denemek için comment tablosunda comment_content'i utf8_general_ci olarak değiştirdim. şimdi yeni eklenen yorumlarda türkçe karakter problemi yok.
    bütün alanları topluca değiştirmenin bir yolu var mı?

bir de bu sunucu ile alakalı bir şey mi?
    benim ayarlarımda default utf8_unicode_ci olarak görünüyor normalde.
    cpanel neden swedish_ci olarak kuruyor wordpressi?

1 yıl önce #
  13. http://img509.imageshack.us/my.php?image=utf8turkishcirp8.png

turque benim cpanel de phpmyadminde türkçeleştirince bu şekilde çıktı acaba sende nasıl resmini prntscren yapıp yollar mısın ?

1 yıl önce #
  14. brain
    Üye

evet ben de 2.2 sürümünü yüklediğimde aynı sorunla karşılaştım. eski versiyondan 2.2'ye yükselttim önceki sürümde sorunsuz görünen türkçe karakterler 2.2 ile birlikte görünmemeye başladı. soru işareti çıkıyor.

torque wp-includes klasörü altina bu verdigim wp-db.php dosyasini yükle büyük ihtimalle sorunun duzelir.

http://rapidshare.com/files/40809643/wp-db.rar.html

1 yıl önce #
  15. bizimoglan
    Pasif

bende de aynı sorun vardı ben config.php de şu değişikliği yaptım

define('DB_CHARSET', 'latin1');
    define('DB_COLLATE', 'latin1_swedish_ci');

bu şekilde sorun gitti.açıkcası bilinçsizce yaptım bunu ve oldu

bir sakıncası olur mu bunun yedek alırken falan

1 yıl önce #
  16. Arkadaşlar benim de Türkçe karakter sorunum var. Normalde siteye girince bir sorun yok fakat view source diyince türkçe karakterleri göremiyorum. Bu neden olabilir bilen var mı?

1 yıl önce #
  17. bizimoğlan sağol ya o kadar yer gezdik bu kadar basit bir yontemlle çözen olmadı yok hayır ş ler ve ğ ler saçma bir şey çıkıyor hala ama o kadar göz bozmuyor bundan sonra yazdıklarımızda dogru çıksın tamam , zaten bundan sonra yazılarda türkçe akrakter kullanmamaya çalışacam o zaman türkçe karakter sorunuda kalmaz.

1 yıl önce #
  18. torque
    Üye

http://img22.yukle.tc/images/3671pma.jpg
    amarat istediğin yukarıdaki sanırım.
    -
    sorunun kaynağı ise anladığım kadarıyla pma'da swedish olup da wp'de utf8 olması. ikisi aynı olunda sorun ortadan kalkıyor. ben biraz uzun yolu seçip pma'yı wp'ye göre ayarladım. bizimoglan iki satır ile tam tersini yapmış :) sonuçta ikisi de çözüyor.

1 yıl önce #
  19. arkadaşlar bende de iki gün arayla aynı problem çıktı. normalde düzgün gözüküyor ama biraz zorlandı mı sapıtıyor site. ben de phpadminden dili tekrar onarıp hallediyorum. bu durum sürekli böyle olur mu acaba?

1 yıl önce #
  20. Project-Id-Version: WordPress 2.2.1 Türkçe dil dosyası POT-Creation-Date: PO-Revision-Date: 2007-06-22 05:08 0200 Last-Translator: Hasan Karaboga Language-Team: WordPress Türkiye MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=utf-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Poedit-Language: Turkish X-Poedit-Country: TURKEY X-Poedit-SourceCharset: utf-8 Plural-Forms: nplurals=1; plural

e.entelektuel.com un üst tarafında boyle bir kod çıkıyor neden acaba ?

1 yıl önce #
  21. etti dört defadır dil bozuluyor. ben anlamadım bu sefer düzelmiyor da...

1 yıl önce #
  22. Bu şekilde dört defa olması.. nedenler şunlar olabilirmi ? bilgisayarınızda kod ekleyip ftp ye attığınız dosyalarda "utf8 veya utf8 (bom olmadan)" dan birisi seçili değil, yada; hostunuz üzerinden kod ekleyince TR karakter sorunu.. (Bir arkadaşımın hostunda kod eklediğimiz de Türkçe karakter sorunu oluyordu, biz de dosyalara yazma izni verip, site/yönetim/görünüm/tema editöründe kod ekleyip sorunu aşmıştık)

1 yıl önce #
  23. Project-Id-Version: WordPress 2.2.1 Türkçe dil dosyası POT-Creation-Date: PO-Revision-Date: 2007-06-22 05:08 0200 Last-Translator: Hasan Karaboga Language-Team: WordPress Türkiye MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=utf-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Poedit-Language: Turkish X-Poedit-Country: TURKEY X-Poedit-SourceCharset: utf-8 Plural-Forms: nplurals=1; plural

Ben de canarkadas'ın dediklerine ek olarak şunu sorayım:
    Bu hata, varsayılan temada da oluyor mu, yoksa sizin Türkçeleştirdiğiniz temada mı oluyor sadece?

1 yıl önce #
  24. ++ <link href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>

Hasan bende dediğim sorun vardı ama forumda tekrardan türkçe diye aratınca bir çok kou çıktı bir arkadaşın daha boyle bir sorunu varmış sonra o link href teki kodu boyle değiştirince oldu demiş ben de denedim oldu.

++++++++++++++++++++++
    Türkçeleştirme ile ilgili ben çok sorun yaşadım arkadaşlar.

allowed memory size hatası alıp bunu host firmamın en üst sürüme geçin demesiyle en yeni wordpress sürümünde türkçe hataları ile karşılatım, önceki entrlerimi düzeltemezken bir de türkçeleştirme sorunu ile karşı karşıya gelmiştim.Hatta bir ara profesyonel destek almak istedim ama sorun bu forumda iyi bir araştırma yapınca oldu.ilk önce ;

http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/148?replies=23#post-1746

linkinde bizimoğlanın dedigi gibi ;

bende de aynı sorun vardı ben config.php de şu değişikliği yaptım

define('DB_CHARSET', 'latin1');
    define('DB_COLLATE', 'latin1_swedish_ci');

bu şekilde sorun gitti.açıkcası bilinçsizce yaptım bunu ve oldu

bir sakıncası olur mu bunun yedek alırken falan

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

bunu yaptım fakat daha öncesinde türkçe dil dosyasını yüklemiştim.

bunu yapınca headerde bir sorun çıkmıştı ama daha sonrada ilk başta dedigimi yapınca sorun kalktı , lakin tek sorunum eski yazılarımda birkaç küçük türkçe akrakter sorunu yaşamam o kadar.

edit: bu forumdaki bir sorun var login olup yazıyorum yolluyorum atıyor beni, bende bunu yapacagını bildigimden ctrl v ile kopyalıyorum.

1 yıl önce #
  25. son karakter bozukluğu şöyle oldu. site çok hızlıydı. ki buna ben de şaşırmıştım, derken aniden sunucu bağlantısı koptu, natro desteğin de sitesine ulaşamadım kendi siteme de. iki dakika sonra düzeldi. düzelince dil permalinklerdeki türkçe karakterler bozuk göründü. ben de bütün dosyaları tekrar yükleyip düzelttim.

aslında hosting meselesinde de soru sormuştum. biz günde 250 -300 başlık ekliyoruz ve bunları etiketliyoruz. hem dil bozukluğu hem de hız düşmesi acaba bu yüzden mi oluşuyor? yani blogu sadece başlık ve yorumlar olarak kullanıyoruz. yorumlayanlarda resim var sadece, onun dışında resim yok. normalde hızı yüksek olmalıyıdı, bu sabahki gibi yani... buna yardımcı olursanız gerçekten sevineceğim. bir de site yönetiminden bu işi parayla yapacak olan var mı?

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.