WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Kullanıcılara avatar atamak mümkün müdür?

(21 posts)
  • 1 yıl önce muratseven tarafından başlatıldı
  • mavinefes tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

Etiketler:

1. Gravatar sanırım yalnızca yorumlarda görünüyor. VE sitesine üye olmanız gerekiyor. Başka bir şekilde kullanıcıların/yazarların fotoğrafını isimlerinin yanında göstermek mümkün müdür=

Tarih: 1 yıl #
  2. teşekkürler Xenuan.

3. Xenuan, orda yazılanları yaptım ya da yaptığımı sandım, anladığım kadarıyla olmadı. Zahmet olmazsa, sen ya da bir başkası buraya Türkçe açıklamasını yapsanız da herkes faydalansa nasıl olur:)

4. Öncelikle cmdavatar.php'yi plugins dizinine atıyoruz. Eklentimiz aktif edince wp-content içinde avatars diye bir klasör oluşturluyor bunun CHMOD ayarlarının 755 olması lazım. Sonra yönetim panelimizden(wp-admin) profil kısmına gelerk Your Avatar kısmına geliyoruz. Ordan gözat butonuna tıklayıp resmimizi yüklüyoruz. Sonra avatarları nerde göstermek istiyorsak (single.php, index.php, comments,php) dosyayı açıp şu komutu ekliyoruz <?php if(function_exists('cmd_show_avatar')){ cmd_show_avatar(); } ?> bu kadar :) Eğer avatarımızı sayfada sağda, solda yada stilinde değişiklik yapmak istiyorsak style.css'in içine şu kodları yerleştiriyoruz. .cmd-avatar
    {
    clear: none;
    border-right: #687F92 1px solid;
    border-top: #687F92 1px solid;
    display: inline;
    float: right;
    margin: 5px;
    border-left: #687F92 1px solid;
    border-bottom: #687F92 1px solid;
    }

bu kadar. :)

Not: Hostunuzun GD Libary JPEG desteği olmak zorundadır aksi taktirde eklenti çalışmaz.

5. Çok teşekkürler.
    Yapamadım ben ama belki başkasına yarar.
    Çünkü dediğiniz klasör oluşmadı. Your avatar'a geldiğimde de sorunun bu olduğu yazısı çıktı. SAnırım hostumuzun öyle bir desteği yok.

6. İsterseniz o klasörü el ile oluşturmayı deneyin. FileZilla FTP programı ile yapabilirsiniz.

7. nasıl yapılacağını bilmiyorum ki. filzeilla kullanmadım hiç.

8. superrr yaa işte aradığım buydu yaaa
    yardımlarınız içi cok teşekur ederım harıkaaa superrr

9. Fatal error: Call to undefined function: imagecreatetruecolor() in C:\Inetpub\vhosts\selfaccess.org\httpdocs\wp-content\plugins\cmd_avatars.php on line 63

chmod 755 yaptım ama avatar yüklerken hata verdi.
    acaba bu sorunu nasıl çözebilirim?

10. sonysinger
    Üye

Ben söylenenleri yaptıım, klasör oluşştu, ayarıı da tamam resim de yükledim, yorumlarda görünmesini istiyorum ama görünmüyor, comments.php ye ekledim kodu, belirli bir yeri var mıı, ben en başa ekledim ama??

11. usta benim problem farklı ben avatar'ı kurdum. avatar yorumlarda gözüküyor fakat. başka kullanıcılar için de aynı avatar görünüyor. her kullanıcın kendi avatarının gösterilebilmesi nasıl oluyor?

12. kullanıcalar kendileri için avatar yüklerlerse gözükür.

13. üstadım kullanıcı kendine avatar yükledi ama yazık ki gözükmedi.

14. Fatal error: Call to undefined function: exif_imagetype() in c:\program files\easyphp1-8\www\wp-content\plugins\wp-tom-cavatars\wp-tom-cavatars.php on line 317

Fatal error: Call to undefined function: exif_imagetype() in c:\program files\easyphp1-8\www\wp-content\plugins\wp-tom-cavatars\wp-tom-cavatars.php on line 317

bi sorun alıyorum sorun nedir

Tarih: 11 ay #
  15. tam aradıgım eklenti :) sunucunun gd destegi olmalı demişsiniz gd nedir ?

Tarih: 10 ay #
  16. Arkadaşlar diger eklentileri kullanmayın ben eklentiyi azıcık düzenledim Hareketli ve transparan gif, jpeg, jpg ve png formatlarını destekliyor. Sadece benim verdiğim eklentiyi kullanırsanız pek sorun çıkmayacaktır.
    http://omur.uluask.com/resimyuklev1.rar
    -Bir kaç ipucu-
    *avatar klasörünü ftpde el ile oluşturun script otomatik yapınca sorun çıkartabiliyor. ve klasörün chmod'unu 755 yapmayı unutmayın.
    *benim verdiğim eklentide avatar classı(önceden .cmd-avatar dı) avatar olarak değiştirin..

yakında üye resimleriyle birlikte üye listesi anlatımı...
    Örn: http://omur.uluask.com/userswithavatars.bmp

Not: Php hatası alanlar: sunucunuzda GD Library desteği oldugundan emin olun

Tarih: 9 ay #
  17. linkler çalışmıyor , kontrol edebilirmisiniz.

Mesela cmdavatar.php dosyasını nereden indireceğim ?

Tarih: 2 ay #
  18. cmdavatar.php Çok eski burdan yenilerine bakın. Arama butonuna avatar yada user photo gibi ifadeler ile sonuç alırsınız.

Tarih: 2 ay #
  19. ben uzun süredir kullanıyorum cmdavatar şuan ufak bir takıntı başladı üye olmayan kişilere standart avatar gösterimi olamazmı ?

Tarih: 5 gün #

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.