Arkadaşlar google sitemap generator'ı nasıl kullanılır.Neyapmam gerek?Linklerde anlattılanları yaptım ama olmuyor.
Arkadaşlar google sitemap generator'ı nasıl kullanılır.Neyapmam gerek?Linklerde anlattılanları yaptım ama olmuyor.
sitemaps.xml dosyası olustur bunu kok dizine kopyala.. ve yazma izni ver
sonra tıklı olması gereknleri veriyorum
Write a normal XML file (your filename) seçeneği tıklı olsun
Rebuild sitemap if you change the content of your blog
Notify Google about Updates of your Blog bunun bi altında yahoo id yazarak yahoyuda uyarabilirsin
Do not use automatic priority calculation buda tıklı olsun
Automatic location olarak seç ve alttaki kutucuğa dosya ismini yaz
bunlarda seçili bende :D
# Include homepage
# Include posts
# Include static pages
# Include categories
# Include archives
birde chance frequencies var ordakileri de sitemap'a ekleme olarak gösteriyor
yani hepsini daily yap :)
birde priorities var bunları en üsteki bir alttakileri 0,8 yada onlarıda bir yapabilirsin..
not : bu açıklama http://www.arnebrachhold.de/redir/sitemap-home/ adresindeki sitemap plugini içindir :)
eylultoprak yazdıklarınızı okudum sağol.Söylediklerini uyguladım.Ama sitemap otamatik olarak oluşmadı sanırım.Nasıl anlayacağım tabii onu da bilmiyorumRebuild seçeneğinde de hata veriyor.Aşağıda yazılı...Daha önce de bu sorunu(aşağıda) forumda yazmıştım.Şimdi buradan yardımcı olabilir misin?
Httpdocs klasörüne sitemap.xml ve metin belgesini yolladım.rebuild seçeneğine tıkladığımda bu hatayı veriyor.Bu işin doğrusu nedir yahu?
Hata:
Could not write into /var/www/vhosts/beyazadres.com/httpdocs/sitemap.xmlCould not write into /var/www/vhosts/beyazadres.com/httpdocs/sitemap.xml.gz
generator 2 final kullanıyorum.
bi txt dosyası olustur adını ve uzantısı sitemaps.xml olarak degistir ve tekrar yolla yazma izni ver bir daha dene olur mu? yazma sorunu veriyor orda
eylultoprak Sitemaps.xml dosyası oluşturdum gerekli yerleri(sitemap yerine sitemaps olarak değiştirdim) yine olmadı.
There was a problem writing your sitemap file. Make sure the file exists and is writable. Learn moresorunu veriyor. Bu arada XML Sitemap Generator for WordPress 3.0b6 yüklü.
There was a problem writing your zipped sitemap file. Make sure the file exists and is writable. Learn more
eylultoprak sğl banada yaradı :)
Sorun hosting den mi kaynaklanıyor acaba?
miharbi, sitemap dosyanız yazılabilir değil.
Yazılabilir Hasan! 777'de
Sorunu buraya kopyaladım:
There was a problem writing your sitemap file. Make sure the file exists and is writable. Learn more
There was a problem writing your zipped sitemap file. Make sure the file exists and is writable. Learn more
The building process took about 0.09 seconds to complete and used 11 MB of memory.
If you changed something on your server or blog, you should rebuild the sitemap manually.
malesef miharbi hasanın dediğini tekrar etmek durumundayım.. dediklerimi iyice yaptığına emin ol ve.. host yoneticine ilgiki dosyanın ayarları kendilerinin değiştirmesi görüşmeni tavsiye ediyorummiharbi, sitemap dosyanız yazılabilir değil.
Arkadaşlar sorunun çözümünü detaylı bir şekilde anlatmaya calışayım ...
Eklentimizi normal diğer eklentiler gibi kurup aktif ettikten sonra yapmamız gerekenleri adım adım anlatacağım.
Dikkat eklentiyi Kurdugunuzu varsayıyorum.
1. ilk olarak metin editoru yardımı ile iki adet dosya oluşturmalıyız.
Dosyalarımızın adı sitemap.xml ve sitemap.xml.gz olmalı .
Bunu nasıl yapıcaz masaüstünüzde sağ tıklayınız . Yeni / Metin Belgesi diyerek programı acın .
2. Masa üstünüzde bir metin belgesi oluştu o belgeyi açarak kayıt edin kayıt ederken isimlerinin sitemap.xml ve ikincisininde sitemap.xml.gz olmasına özen gösterin .
İlk aşamayı bitirdik.
Şİmdi yapmanız gerekenler şunlardır .
3. Bir ftp programı yardımıyla bu dosyaları sitenizin rootuna atın ... eger cpanel kullanıyorsanız public_html klasoru içine yok plesk panel kullanıyorsanız httpdocs klasoru içine atın ...
4. Şİmdi yapmanız gereken çok basit genellikle cute ftp kullanırlar benim webmaster arkadaşlarım ...
Eğer başka bir sey kullanıyorsanızda yapmanız gereken işlem aynıdır .
Ch Mod Ayarlarını değiştiricez .
Bunu nasıl Yapıcaz ??
Oldukça Kolay :) site hostumuza attığımız dosyaları bulalım hangileri idi bunlar sitemap.xml ve sitemap.xml.gz sonra shift tusuna basılı tutarak oklar ile iki dosyayıda secelim ...ve sağ tıklayalım...
Properties/CHMOD bolumunu bulalım ve CH Modeleri default olarak 644 ayarlıdır . Bizim Yapmamız Gereken bunları 777 yapmak olucaktır . 777 Yaptıktan sonra Sitemap imiz çalışmaya hazır bir sekilde wordpress panelde bizi beklemektedir .
Panelde ne yapıcaz ?
Hemen Yapmamız Gereken Tercihler Bölümünü Tıklamaktır .
Sitemap Tıklayarak işe başlayabiliriz .
Sonra en alta inelim hiç bir işlem yapmadan ...
Orada bir update secenegi vardır .. Şöyle yazar
Update Options
Tıklayın ona Sitemapiniz Hazır olsun :)
E hadi hayırlı olsun ...
Yanlız sitemapi hazırlamış olmak google da listelenmek için tek başına bir çözüm degildir .
Yapılması gereken bir kaç işlem daha vardır .
Bunlarıda bir sonraki yazımda anlatayım ...
Esen Kalınız .
Bu yazımda google sitemapin google tanımlanmasını anlatacagım
Önemli Not Bu işlem için bir google hesabı acın hesap acmak ücretsizdir ::)
Yanlış anlamayın google da falan calışmıyorum :P Reklam yapmak amacında değilim sadece paylaşım :)
Google hesabınıza girmeden önce http://www.google.com./webmasters adresine tıklayın
Acılan alan da Webmaster tools (including Sitemaps) Linkini tıklayın ...
Hemen üyelik bilgilerinizi yazarak google a giriş yapın ..
Sonrası oldukca kolay korkmayın her seyi birlikte halledecez hem çok kolay oldugunu zaman içinde alışınca sizde anlayacaksınız...
Giriş yaptıktan sonra Sitemaps Linkine Tıklayın ...
Hemen altında açılan add a sitemaps linkine tıklayın
Acılan alanda add general sitemaps linkini tıklayın ...
hemen altta acılacak olan My Sitemap URL is:
bölümüne http://www.hossohbet.gen.tr/sitemap.xml olacak sekilde site mapinizin adresini yazın ve ADD sİTE map butonuna tıklayın ...
Hayırlı Olsun Site Mapiniz Eklendi Yaklasık 5 gun sonra web sitenizin google tarafından indexlenmeye başadıgını bu hesap bilgilerinizi kulallanarak giriş yaptıgınızda rahatlıkla görebilirsiniz ... Bundan sonr a yapmanız gereken ziyaretcilerinizin ilgisini cekebilicek yazılar eklemektir.
Özellikle Google nin Cumartesi Günlerinde Harıl Harıl çalıştığını var sayarak iki hafta içersinde google tarafıdan gönderilen ziyaretcilerinizin sayısının arttıgını sevinerek görebilirsiniz :P
Mutlumusunuz :P E Hadi Hayırlı Olsun Ozaman :=)
aferim bana ne güzel yazmışım :P e sanırım sorun çözülmüştür bence bu konu kapatılmalı :P
sağol devrim5. Sonunda bir kaç deneme ile oldu.İlk etapta kabul hata verdi ama entrasan sonrasında kabul etti. Şuan wp de sitemap da aynı sorun devam etse de google webmasterda dediğin şeyleri yaptım. Açıklamalar için tekrar sağol.
Çok teşekkürler Devrim5 ... Çok açıklayıcı oldu. Bende kurdum ve tıkır tıkır çalışıyor.
arkadaşlar rica ederim soru ve sorunlarınızı sorun yardımcı olmaya çalışırım
bilgiler için teşekkürler.. Peki sitemap'ı hem blog hem normal dizinlerimiz için tanıtmamız daha mı iyi olur ?
konuyu biraz acıklarmısın anlayamadımda. .
Şuda daha zahmetsiz ve alternatif çözüm arayanlara. Yeni çıkmış bir eklentidir.
http://andreasjuch.mywol.org/drupal/node/61
sevgili devrim sitemap eklentisini güzel kurdum ancak sadece blog sayfaları için sitemap oluşturduk. bu diğer tüm sayfaların indexlenmesindede yararlı olurmu yoksa diğer galeri vs. sayfaları içinde bi sitemap oluşturmalımıyız
eğer galeri wp ile uyumlu ise herhangi bir sitemap olusturmana gerek yok .. ki zaten http://siteadın/sitemap.xml dosyası içinde bulunan linklrden olayı görebilirsin ... yeni bir sitemap eklemene gerek yoktur .. ayrıca neyi eindexlemesi gerektigini robots.txt dosyasında belirtebilirsin ... eger resmimleri indexlemek istiyorsan robots txt içinde ayarlar yapman lazım forumlarda robots.txt hakkında bir bölüm vardı iyi bakarsan bulabilirsin ...
teşekkürler yardımın için
Ben harfiyen uyguladım. Site haritasını yenile dediğimde başarıyla yenilendi sitemap.xml ve xml.gz üzerine başarıyla yazıldı diyor. Ama ayarları güncellediğimde error yazıyor..
sitemap.xml ve sitemap.xml.gz adlı dosyaların ch modelerini 777 yaparsan sorun çözülür.
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.