WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

kategori adını mesaj içeriğine yazdırmak

(4 posts)
  • 1 yıl önce jonnywalker tarafından başlatıldı
  • ELOY tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

Etiketler:

1. jonnywalker
    Üye

arkadaşlar 2 sorum olacak;

1) kategori adını nasıl mesajda yazdırırım, bir php kodu(değişken) vardır sanırım, ne kullanmalıyım acaba?

2) bu kategori adını yazdırmak istiyorum, ancak mesaj başlığına basınca çıksın istiyorum, yani ana sayfada gözükmesin, sadece title ını tıklayınca tek sayfada yazı çıktığında en altında çıksın

nasıl yaparız bunu acaba?

Tarih: 1 yıl #
  2. anakin
    Jedi

<script language="javascript" type="text/javascript">
    function KategoriGoster () {
    var KGoster = document.getElementById('kategori_alani');

if (KGoster.style.display="none"){
    KGoster.style.display = "block";
    }
    else{
    KGoster.style.display = "none";
    }

}
    </script>

bu kodu sayfanızın herhangi bir yerine ekleyin.

<div id="kategori_alani"><?php the_category(' and '); ?></div>

bu kodu sayfanızda linke tıklandığında nerede gözükmesini istiyorsanız kategorinin oraya ekleyin. loop içinde olmasına dikkat edin.

<a href="#"><?php the_title(); ?></a>

bu koduda başlık kodunuz ile replace edin.

3. jonnywalker
    Üye

cevap için teşekkür ederim
    birkaç sorum olacak

1) ben bundan sonra açılan ve önceki tüm sayfalarım için bunu kullanacağım için genel bir dosya varsa ilk verdiğiniz kodu ona eklemek isterim, böyle bir dosya var ise hangi satırdan sonra eklemeliyim

2) anladığım kadarıyla bu verdiğiniz 2. kod kategori adını basıyor ekrana, bunu da aynı şekilde bütün sayfalarda olmasını istiyorum, nereye eklemem gerekli

3) başlık derken tam anlamayadım

sonuç olarak şöyle bir örnek vereyim;

sizin sitenizdeki blogu örnek alırsak, son haberiniz olan "wordpress.com yenilendi" haberinizde ana sayfada son cümlede şu yazıyor

"An itibariyle 534.251 blog üzerinde bulunduğu WP.com’a ücretsiz üyelik için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz."

yani toplam 1 paragraf yazı var ana sayfanızda, sonra başlığına tıklıyoruz ve bizi http://www.wordpress-tr.com/wordpresscom-yenilendi/ adresine götürüyor yani tek sayfa dediğim bu sayfaya, burda baktığımızda gene aynı tek paragraflık yazı, işte ben istiyorum ki bu tek sayfada tek paragraftan sonra 1 paragraf daha ekliyim ama bu paragraf ana sayfada gözükmesin sadece bu başlığa insanlar tıkladığında bu tek sayfada görsünler ve bu 2. paragrafta "kategori adını" yazdıriyim" ve yanına sabit textler giriyim

4. Anasayfada görünmesini istediğiniz metin.
    <!--more-->
    Yazının sayfasında görüncecek metin.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.