WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Permalink

(8 posts)
  • 1 yıl önce dogomogo tarafından başlatıldı
  • yok2504 tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. dogomogo
    Üye

Merhaba. Permalink'i kendim oluşturmak arzusundayım. Gerekli alana (custom structure) /%postname%/ ifadesini girip güncelleme yaptırıyorum. Ancak Worpress sayfasına geri dönüp var olan bir gönderinin linkine tıkladığımda, böyle bir bağlantı yok (NOT FOUND)hatası alıyorum. Sorun nedir acaba?

İkinci olarak ,hangi permalinki kullanmam arama motoru indekslemeleri için en uygundur?

Son olarak verilen permalink opsiyonları dışında yarattığım herhangi bir stili kullanmamın yolu var mıdır?

Tarih: 1 yıl #
  2. istediğim şekilde permalink kullanabilirsin mesela ben siteadım/%category%/%postname%.html 'i kullanıyorum.
    not found hatasının sebebi .htaccess doysanın olmaması veya varsa eğer yazma izni vermediğinden kaynaklanıyor olabilir.

3. dogomogo
    Üye

Teşekkürler cavabınız için . Ben Wordpress rehberinde anlatıldığı gibi Wamp kurdum ve orada Wordpress'i deneyimlemekteyim. Acaba Wamp'in .htaccess dosyası nerededir ve yazma izni nasıl aktive edilir.

4. Wampda Wordpress dizinin içine kendin atıcaksın

http://rapidshare.com/files/31224231/.htaccess.html bu adresdeki dosyayı notepad ile aç ordaki omur yazan yerleri kendi klasor ismin ile değiştir. Eğer olmazsa Kontrol Paneli/Tercihler/Kalıcı Bağlantı/ Özel Yapı kısmına: /index.php/%postname% yazarakda yapabilirsin.

5. dogomogo
    Üye

Teşekkür ederim sayenizde sorunu çözdüm

6. dogomogo
    Üye

Yalnız şunu da sormak isteyorum. Permalinkten ansayfa için url değerini siteadı/index.php yapınca wordpress hata vermekte. Acaba bu türden bir kullanım desteklenmiyor mu?

7. Hata vermemesi lazım. çünkü www.siteadi.com ile www.siteadi.com/index.php aynı şeydir.

8. sorunu çözdüm teşekkür ederim bilgi için,

bu arada tamda dediğim gibi ismini bilmediğim için sorunumu çözememişim :D

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.