WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

Türkçe tema

(11 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce myro tarafından başlatıldı
  • myro tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. merhaba;
    http://themes.wordpress.net adresindeki temalarin icerikleri genelde ingilizce.. burdan begendigim bir temayi indirecegim.. ve kullanacagim.. fakat kafama takilan sorun su? forumda gezdim arkadaslar genelde hep turkce tema ariyorlar.. bunun sebebi indirdikleri inglizce temadaki basliklarin degisemiyor olmasimi yoksa o baslikalari ne yazacaklarini bilmiyor olmasimi? yani ben ingilizce bir tema indirebilirim ama orda mesela pages yazan yeri temayi yukledikten sonra.. admin panelinden pages yerine sayfalar diye yazabilirim degilmi??

yoksa ingilizce temalar temelde farkli sorunlarmi iceriyor.. arama motorlarinda kullanimda vs gibi..
    Not: yorumunu ve yardimini bekliyorum eylultoprak.. birde widgeti seci hale getir demistin dun gece cikarken.. ondaki amac ney?
    Ve malum benimki taraftar sitesi oldugu icin bunlar icin ozel temalar varmi..

1 yıl önce #
  2. notepad++ gibi bir program ile temalarını türkçeleştire bilirsin..
    eğer tema türkçe desteklemiyorsa bu program ile utf-8 kodlaması yaptırıp türkçeye uyarlıya bilirsin.. programı biraz kurcalaman gerekli..

birde temaları düzgün bir şekilde türkçeleştirmek için http://www.wordpress-tr.com/wordpress-tema-turkcelestirme-rehberi/
    adresindeki dokumandan yararlana bilirsin..

tema seçimi tamemen sana kalmis bir sey bunun için araştırma yapman lazım google.com da wordpress theme yada wordpress themes yazarsan istediğin sonuçlara ulaşabilirsin..

Not : Sitede benden başka arkadaşlarda var :)

widget anlatması uzun ama şöyle diyim sidebar yani sağ yan tarafdaki menuye kod girmeden eklentinin desteği varsa ekleye bilirsin.. uzun bir şey sen bak beğendiğin temayı bul bakarız..

Not : bir galatasaylu olarak sana bir daha yardım etmeyeceğim :)

1 yıl önce #
  3. ehe:)

1 yıl önce #
  4. Yan menü destekli tema oluşturmak için gerekli ayarlar:
    http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/137?replies=6

Tema UTF-8 Kodlanarak Kayıt etmek:
    http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/233?replies=17#post-1016

* Tema üzerinde her türlü oynama yapılabilir.

1 yıl önce #
  5. cok sagol kardesim tamda uzerinde calisiyorum iyi yetistin

1 yıl önce #
  6. kardes simdi bak bu ( http://themes.wordpress.net/testrun/ )temayi begendim ve turkcelestirmek istiyorum..
    Sorularim;
    1.An ordered list diye baslayan bolumu ben sitemde istemiyorum bunu yok edebilirmiyim..
    2. orta sutunda sadece benim haber olarak verecegim yazilarin olmasini istiyorum.. gerisini hic istemiyorum.. mumkunmudur?
    3.recent entries,arsiv,pages,blogroll,recent comments baslikli bolumlerini hibirini istemiyorum yok edilebilirmi.. edilirse hangi asamada edilir.. ben 3 sutunlu tema istiyorum ve bunun renkleri hosuma gitti.. sagda ve soldaki sutunlarda anket vs kullanacagim.. mumkunmudur?
    4. sayfanin ust bolumunde home page1 page2 diye olan bolumde hadi home ana sayfa olsun ama page1 ve page2 yi istemiyorum kaldiralibilirmi? hangi asmada kaldirilir..
    5. en ustte wordpress test site yazan bolumun tamamina sitemle alakali bir resim koymak istiyorum mumkunmudur? hangi asmaada yapilmali cunku admin panelinde resim yukle diye bir bolum goremedim..

biraz cok oldu ama turkcelestirmeye baslamadan once hepsi lazim..

1 yıl önce #
  7. myro wp-destek.com sitesinde üc şablonlu bir tema var ama
    bu temaları değiştirmek için aynı zamanda css bilgisine de sahip olman gerekiyor.

evet yapılabilir ama hiç uğraşmadan wp-destek.com/temagalerisi ni ziyaret etmeni tavsiye ederim

1 yıl önce #
  8. tesekkur ederim blooqle baktim ama bun gibi cok cazip gelmedi.. sence bu soylediklerimi yapmam cok zor ve ozel bilgi gerektiriyormu?

1 yıl önce #
  9. myro

resimi ftpden yüklemen gerekiyor

bazışeyleri

recent entries,arsiv,pages,blogroll,recent comments baslikli bolumlerini hibirini istemiyorum yok edilebilirmi.. edilirse hangi asamada edilir.. ben 3 sutunlu tema istiyorum ve bunun renkleri hosuma gitti.. sagda ve soldaki sutunlarda anket vs kullanacagim.. mumkunmudur?
    4. sayfanin ust bolumunde home page1 page2 diye olan bolumde hadi home ana sayfa olsun ama page1 ve page2 yi istemiyorum kaldiralibilirmi? hangi asmada kaldirilir.. admin panelinden ayarlayabilirsin ama bazılarını şablondan kaldırman gerekir

Yalnız testrun sayfan bende başka açılıyor orj adresi yazarsan daha somut yardım edebilirim

1 yıl önce #
  10. Hemen HTML derslerine başlasan çok iyi olur. Daha sonra wordpress codex bölümünden ve forumdan yukarıda saydığın isteklerinin hepsine ulaşabilirsin. Burada bunları tek tek anlatılarak yapılamaz.(siteni komple oluşturmak demek oluyor) kendiniz deneyip göremelisiniz ve öğrenmelisiniz.

1 yıl önce #
  11. anladim tskler

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.