WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

ie'de tema sorunu

(26 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce reff tarafından başlatıldı
  • canarkadas tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. reff
    Üye

arkadaşlar http://bloger.bl.funpic.org/?p=1 adresine girince herşeyi anlayacaksınız ben firefox kullanıyorum. sitemi buna göre ayarladım sorun yok ancak siteme ie web sunucusu ile giren biri için sitemde yan menu ve yorum kısmı arasında form kayması oluyor. siteme girince her şeyi daha iyi anlayacaksınız. bu arada sitem ile ilgili görüslerinizide yazarsanız sevinirim.

1 yıl önce #
  2. footer'i biraz sağ çekmen gerek onun dışında iede bir bozukluk yok..
    ön bellek dosyalarınızı temizleyin isterseniz.

1 yıl önce #
  3. reff
    Üye

emin misin bende neden yan menu daha aşağıda gözüküyo.. bu arada footer'i biraz sağ çekmen gerek demişsin orjinal temada durum bu bende orjinalliğini bozmayayım dedim..

1 yıl önce #
  4. IE de sidebar normal görünüyor

1 yıl önce #
  5. reff
    Üye

6. http://img155.imageshack.us/img155/9648/adszlx0.jpg :) normal görünüyor

1 yıl önce #
  7. reff
    Üye

jeren arkadasım tesekkürler o zaman sorun benim ie de acaba neden kaynaklanıyo olabilir????

1 yıl önce #
  8. ön bellek dosyalarınızı temizleyin isterseniz.

anlaşılacak şekilde düzeltiyorum.. ie'de ön bellek dosyalarınızı temizleyin isterseniz.

1 yıl önce #
  9. yanlız jeren ve ben ie6 kullanıyoruz. sen ie7 kullanıyorsun.. bunun için php ve css bilen biri yardım edebilir sana. ön belleği boşaltsan da bir işe yaramayacakdır.. başka biri yardım edebilir..

bir dilel tutuyorum hasan yada ali gelicek ve şöyle yap diyecek diye düşündüm... birden.

1 yıl önce #
  10. reff
    Üye

ewt bendede olmadı zaten ie6 kullanıom belleği temizledim ancak olmadı
    yinede her ikinize tşk ederim yardımlarınızdan ötürü...

Yönetici notu: Lütfen Türkçe yazım ve imla kurallarına uyun. [Hasan]

1 yıl önce #
  11. ben teşekkür ederim. siz sağ olun.

1 yıl önce #
  12. Demek ki arayınca bulunuyormuş. İki gündür arıyorum benzer konu var mı diye nihayet buldum. İnşaallah ustasını da buluruz da sorunumuzu çözeriz. Veritabanı çöktü yeniden kurdum. Yedeklerimi yükledim ancak sitemzde İE6 ve İE7 sorunu var. Şöyleki yan menüler ve alt menü hiç çıkmıyor. Mozilla Firefox da bu sorun yok. Alt domainlerde de sorun yok.Gayet güzel çalışıyor. Bu duruma bir el atacak uzmanlara duyurulur.

3 hafta önce #
  13. Sayfanızın kaynak kodlarını incelediğimde resmen nevrim döndü. Temanın anası ağlamış desem yeridir. Ancak dikkatimi çeken ise şu oldu anasayfanızın kaynak kodunda iki kere DOCTYPE kelimesi ile başlayan satır olduğu ancak iç sayfalarınızda bunun olmadığını farkettim. Sorununuzun sebebi ise bu gibi görünüyor. Bunun böyle olmasını sağlayan sebebi bulup düzeltmeniz gerekecek. Muhtemelen header.php dosyanızla ya da kullandığınız bir eklenti ile ilgili olabilir.

3 hafta önce #
  14. Hocam teşekkür ederim. Hemen temanın yenisini indirip kurmakla başlıyacağım işe. Umarım faydası olur.

3 hafta önce #
  15. Yakuphan hocam maalesef. Bütün eklentileri kaldırdım. DOCTYPE satırını kaldırdım yine çare yoktur.

3 hafta önce #
  16. Temayı siteden sildim.Damai Temanın yenisini indirdim aynen kurdum. Başka temalar da denedim. Değişen bir şey yok. Anlayamadığım Mozilla firefox'da açılan site neden İE6 veya İE7'de açılmıyor.Subdomainlerde problem yok.

3 hafta önce #
  17. iyi günler benimde ie la ilgili sıkıntım var nedenini bilemiyorum. FireFox da gayet güzel görünüyor ama explorer da butonları sürekli yeniden yüklemeye çalışıyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Birde ********** var buda sol tarafa kayık çıkıyor..

Bize web adresiniz lazım değil. Lütfen forum kurallarımızı okuyunuz. Heytbecom

3 hafta önce #
  18. Bu açıklamayı bir yerde daha yazdım burada da yazayım.

- Temalarınızı seçerken all browser compatibility yazanları seçerseniz ister IE ister firefox ister safari ister opra web tarayıcınsda ya aynı yada benzer şekillerde çıkmasını garanti etmiş olursunuz. tabiyki burada mevcut temayı alıp üzerinde oynalamalar yaparsanız ayarlarını bozabilirsiniz. O nedenle eğer işi biliyorsanız tema üzerinde değişiklikler yapmalısınız bilmiyorsanız bir profesyonelden yardım almalısınız.

- Kendinizde öğrenebilirsiniz ama ilk önce google'da arama yapmalısınız.

Aranacak kelimeler:
    ie hack
    ie css
    ie 6 css
    if ıe css
    Conditional ie css
    ie 6 hack
    ie css hack
    if ie 6

ve bunun gibi türeterek aramalar yapınız. Bulacağınız kaynaklar sınırlı ama kesinlikle yeterlidir... Bildiğiniz gibi hiçbir şey önümüze sunulmuyor bizim bulup öğrenmemiz gerekiyor.

3 hafta önce #
  19. Heytbecom hocam kusura bakmayın ama diyeceksiniz ki bu işi bilenler yapsın diyeceksiniz. Yalnız 1 hafta önce çalışan web sitemin tema şimdi neden İE6 ve İE7 de neden çalışmıyor. Yukarıda yazdıklarınızdan bir şey anlamadım. Çare nedir.

3 hafta önce #
  20. Teşekkür ederim heytbecom ama bende pek fazla bir şey anlamadım söylediklerinden. all browser compatibility olan türkçeleştirilmiş tema bulmak zordur sanırım. Ve ben web sitemde şu anda kullandığım temayı çok beğeniyorum bunu düzeltmemin daha pratik yolu yokmudur. Tamam sende haklısın emek harcamadan olmuyor bu işler ama biraz detaylı yardımcı olabilirsen gerçekten çok sevinir ve bol bol dua ederiz :)

3 hafta önce #
  21. @Subasisili
    Uslubunuzun düzgün olması nedeniyle mesajlarınıza müdahele etmiyoruz, sorununuz bir Wordpress sorunu değildir, sorununuz sizin sitenizde yaptığınız bir değişiklik veya hatadan dolayı oluşmuş, site görsellik sorunudur, burada bu tür site düzenlemesi desteği verilmemektedir, sizin bir hafta içinde yaptığınız bir değişiklik nedeniyle oluşmuş sorunu temanızı, yazılarınızı, yaptıklarınızı incelemeden çözmek çok zor, ve sizin de gördüğünüz gibi kimsenin bu kadar uğraşmaya aday olduğu da yok, ayrıca sorununuz iyi derecede css bilgisi olmadan çözülebilecek bir konu değil, site oluşturan herkesin karşılaştığı büyük bir sorundur, bekleyin bu konuda bilgisi olan varsa buraya yazar, yoksa yapacak bir şey yok, ben bu konudan hiç anlamıyorum anlasam uslubunuzdan dolayı yardım edebilir, ısrarınızdan dolayı ise etmeyebilirdim, kısaca; forum editörleri olarak bu konuda size daha fazla yardımda bulunabilecek durumda değiliz, dahası, sorununuz konusunda bir tek Heytbecom detaylı bilgiye sahip, o da bu tür bir destek vermiyor, zira 2 yıldır burada bu tip yüzlerce destek verdiği halde ondan sonra da her türlü haksız eleştiriye maruz kalmıştır, ve, kendisi insanların sorunlarını araştırıp, deneyip çözüp öğrenmesinin en doğru yol olduğuna inanıyor..

Forumun ilk açıldığı günlerde forum kurucularının mesajlarına bakarsanız, sadece ısrar nedeniyle insanların forumdan uzaklaştırıldığını görebilirsiniz, lütfen töleransımızı anlayıp gereğini yapınız..

Sorununuz için şimdi aklıma gelen önerimi de yazayım, ana sayfada yer alan ilk 10 yazınızı html editörde yeniden düzenleyin, bakın yazılarda div ve benzeri kodlar varsa silin, yazı yayımlarken başka sitelerden direkt kopyala yapıştır yaparsanız bu tür kodları silmeden yayımlamayın..

Çoğu kişiye dediğim şeyi size de demek zorundayım, (çok zor beğenirim) sitenizde kullandığınız tema çok kötü değiştirin (şu an kullandığım temayı isterseniz iletebilirim),..

@metalcil

Lütfen siz de üstte yazdıklarımı değerlendirip ona göre davranın, forum kurallarında hiç bir konuda kesin çözüm garantisi verilmediği belirtilmiştir, zaten sizin sorununuz direkt Wordpress ile ilgili değil, site düzenleme sorunudur, ama bekleyin belki destek vermek isteyen bir arkadaş çıkar..

Heytbecom; verdiği anahtar kelimelerle araştırma yapıp, deneyip sorununuzu çözmenizi söylüyor, dahasını yazacak olsa yazardı..

İndirdiğiniz temalar içinde ek olarak ie.css vb dosyalar varsa o tema all browser compatibility'dir, tema sitelerinden bu tür temalara ulaşabilirsiniz, şu an kullandığım tema o tür bir tema isterseniz iletebilirim, kendi adıma yardımcı olmayı şok isterdim ama, bilmiyorum..

3 hafta önce #
  22. Canarkadaş hocam öncelikle sizi bu kadar yorduğum için hakkınızı helal ediniz. Tema değiştirmeye gelince temanız güzel, kullandığım temayı beğenmediğinizi söylüyorsunuz. Oysaki ziyaretçilerim bu temayı çok sevmişlerdi. Sanırım şu son bir haftalık yazıları silip/kopyalayıp bir notepad sayfasına aktarıp sitedeki değişikliği tekrar incelemeliyim. Bu kopyala yapıştır meselesi yüzünden bu hatalar meydana gelmiş olabilir. Mükemmel bir noktayı tespit etmişsiniz. Buda olmazsa burada bir sorum olacak. Bu sitedeki bilgileri subdomain olarak nasıl aktarabilirim. Çünkü orada problem yok. Tekrar teşekkür ederim verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için.

3 hafta önce #
  23. Kısa bir süredir wordpresle uğraşıyorum ve sizin bir çok konunuzu takip ettim. Hatta Uslubu bozuk birisiyle diyoloğunuza da tanık oldum. Saygınlığınızıda yitirmediğiniz için gerçekten takdir ettiğim birisiniz..

Yazdığınız detaylı yazıdan gerçekten çok şey çıkarttım ve öğrendim. Tahmin edersinizki bayaa bir yeniyim wordpress konusunda, Konuyla ilgili doğru tema seçmek te artık zamanla oluyor. İlk başlarda bu tema görsellik için yeterli gelmişti ama istediklerimi karşılamadı. Yinede sevimli geliyor gözüme. Tabii ki asıl amacım düzgün bilgi verebilmek alanımda. Umarım ilerde bunuda başarırım.

İlginiz için tekrar tekrar teşekkür ederim..
    Bilginizi paylaştığınız içinse ayrıca teşekkür ederim.

3 hafta önce #
  24. @subasilicvt
    @metalcil

Siz de sağolun, anlayışınız için ayrıca teşekürler..

3 hafta önce #
  25. Canarkadaş Hocam işlem tamam. Dedim ya mükemmel bir konuya parmak basmışsınız. Son 10 günlük yazıları sildim. Düzeldi. Ancak başka temalar değiştiriyorum. Gayet güzel ancak Damai temayı kullanıyorum bir yerlerde ufak bir hata yine veriyor. Sanırım denemedik sizin tema kaldı. Tekrar teşekkür ederim.

3 hafta önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.