WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

localhostta kurulum

(27 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce myro tarafından başlatıldı
  • CeZZa tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. merhaba arkadaslar.. bu sistemi ogrenmek icin localhostta wordpress kuruyorum.. wamp5 programini kurdum.. gerekli islemleri yaptim.. wordpresin son surumunu localhostta www adiyla bulunan klasorun icine attim.. wp-config.php dosyasini olusturdum..

sonra sayfada su ibara oldu;
    WordPress kurulu degil. Kurmak icin tiklayin: install.php

tikladiktan sonra hata veriyor.. isin icinden cikamadim.. yardim ltf

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 393216 bytes) in C:\wamp\www\wp-admin\upgrade-schema.php on line 106
    diye bir yazi cikiyor karsima.. sorun nedir?

1 yıl önce #
  2. eylultoprak az once online oldun herkese bir yardim ettin.. bana etmedin sirf bjkliyim diye demi :(
    Ya saka bir yanada simdi banada yazarsin diye bekledim.. arkadaslar hicmi yok yardim olacak bir arkadas ya :(

1 yıl önce #
  3. apacehe içindeki php inide bi kod değiştirmen lazım.. safe mod sanırım on muydu onmuydu neydi :) dene bi eheem birde efem mysql bağlantısını yaptığınıza emin olsun.. wp-config içindeki değerleri düzeltiğinize emin olun..

1 yıl önce #
  4. mysql baglantisi tmm wp-config icindeki degerleirnde hepsi tmm..

1 yıl önce #
  5. php.ini'yi kontrol eder misin? yani bunun dışında aklıma bir şey gelmiyor.. dosyaları yeniden yükle bide o 136 satır neymiş bi yollar mısın?

1 yıl önce #
  6. 136 satir?

1 yıl önce #
  7. kurduğun herşeyi kaldırıp bunu kurar mısın localhost için

1 yıl önce #
  8. tmm indirip kuruyorum tskler ama download 1 saate yakin surecek gibi

1 yıl önce #
  9. eylultoprak winlamp 4.0.0 programini kurdum ama tamamen karmakarisik.. baska yolu yokmu ya localhost kurmanin?? karisik olmakla birlikte dos sisteminde calisiyor program..

1 yıl önce #
  10. bir yanlışın olması gerek. dos ortamında çalışan apache düzgün kurabilirsen çok güzel çalışır.. google.com winlamp kurulumu diye aratırsan birde türkçe siteler linkine tıklarsan ayrıntılı olarak bulabilirsin açıklamayı

1 yıl önce #
  11. ok merci

1 yıl önce #
  12. ya sabahtan beri 50 kere denedim.. winlampida kurdum wamp5ide tekrar kurdum ikisindede ayni hata sozkonusu ya..

1 yıl önce #
  13. Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 393216 bytes) in C:\wamp\www\wp-admin\upgrade-schema.php on line 106

1 yıl önce #
  14. mehmetbkm
    Üye

arkadaştaki problemin aynısı bende de var. ingilizce sürümünü localhostta kurdum problem yok ancak türkçe sürümü kurunca arkadaşın yazdığı hatayı alıyorum

1 yıl önce #
  15. mehmetbkm
    Üye

ben çaresini buldum. şimdi notepad'i aç ve içine şu kodu yaz:
    php_value memory_limit 32M
    sonra bu dosyayı .htaccess adıyla sitenin ana dizinine kaydet. yalnız notepad ile kaydederken kayıt türünden tumdosyalar'ı seçmelisin.
    ben bunu yaptım ve sorunsuz çalıştı

1 yıl önce #
  16. bu kod herkesde çalışmıyor bazen daha düşük daha yüksek vermek gerebilir. resetlemeyi unuymayın yaptıkdan sonra.

1 yıl önce #
  17. mehmetbkm ve eylultoprak ikinizede tsk ederim alakaniz icin hemen deniyorum..

1 yıl önce #
  18. yine olmadi yaa... butun gunumu harcadim.. bir allahin kulu yardim etsin ne olur ya.. ricaq ediyorum kendi pcnize bir deneyin wamp ile kurulum yapabiliyormusunuz?? bence wordpress in turkce surumu localhostta sorunlu.. denemedigim bir sey kalmadi.. degerleri 32 yapiyorum 24 yapiyorum degisen birsey yok.. hep ayni hep ayni..

1 yıl önce #
  19. mehmetbkm
    Üye

ben de localhost'ta çalıştıramıyordum ama dediğim gibi yukardaki dosyayı oluşturunca ve onu localhosta atınca çalıştı. sana tavsiyem problemsiz çalışan appserv yazılımını kullanmandır. herşey paket halinde hazır geliyor ve hiçbir ayar yapmana gerek kalmıyor.php,apache,phpmyadmin var paketin içinde

1 yıl önce #
  20. deniyorum hemen ama artik umudum kaf daginin ardinda

1 yıl önce #
  21. appserv da ayni hatayi verdi delirecem ya... naparsam yapayim olmuyor:(

1 yıl önce #
  22. easy php yi dene bende wordpress 2.2 sorunsuz çalışıyor.

http://www.easyphp.org/telechargements/dn.php?F=easyphp1-8

1 yıl önce #
  23. mcmaster
    Üye

yeri umarım yanlış değildir.ben localhostta sistemi kurdum ve sorunsuz çalışıyor.bunu dışarıdan erişilebilir bir adresle nasıl birleştirebilirm.yani herhangi bir kullanıcı nasıl bloguma erişebilir.yapılması gereken nedir çözemedim..

1 yıl önce #
  24. Ben buradaki Anlatıma göre kurdum sorunsuz çalıştırdım
    http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/459?replies=20#post-2082
    WAMP5 Version 1.7.2 kullandım

1 yıl önce #
  25. evet bu sorunun yeri burası değil hatta bu forum bile değil :)

ama kısaca özetlim.. statik ip alin. modeminizin port forwad ayarlarından 80 portunu pc'nize yönlendirin. www.whatismyip.com adresine girin. ip numarasınızı kopyalayın ie yada ff yapıştırın. doğru şeyi yaptıysanız artık ip olarak ulaşılabilir.

tabi bu sizi tahmin edeceğine emin değilim. pc yirmidört saat açık kalmalıki ulaşılabilsin. sonra hostunuzu arayın statik ip adresinizi verin domainnami o ip yönlendirsin işte bu kadar. port forward yazarsanız google amca size bunun nasıl yapılacağını gösterir. yanında birde modem'in markasını derseniz süper olur.

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.