WordPress Türkiye Forumları » Temalar

Temam widget'lara uyumlu değil ne yapabilirim?

(39 posts)
  • 1 yıl önce myro tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

Etiketler:

1. Arkadasalr aslinda bu konuyla ilgili arastirma yaptim forumda bir kac basligada not biraktim ama yeterli degil ve cevapta gelmedi..

Simdi yaptigim arastirmada daha onceki basliklarda konu anlatilmaya calisilmis ama cok karışık..

simdi ben türkçe widgeti indirdim ama kurulumu nasıl yapacağım? dahada önce temamı nasıl widgete uyumluı hale getirebilirim??

reca etsem bunu bana işlem sırasıyla birlikte basmak basamak anlatacak bir arkadas varmı..
    Mesela ftp ile neyi neryee atacagım çok karışıyor..

Şimdiden Teşekkürler..

Tarih: 1 yıl #
  2. forumda su yaziyi buldum;
    bazı themelar widget desteği yok bu problemi çözmek için ;
    classik theme de function.php dosyasını al kullandığın theme ıcıne kopyala
    ;)
    ve uyguladim..

su anda bilesenler bolumu aktif yalniz surukleyip yan menu1 yazan yere koyuyorum ama sonuc sitede gorunmuyor..
    sanirim birde turkce videgetsi kurmam lazim..

evet su anda sizden bunu rica eidyorum..

3. acaba diyorum 2.2 get sürümünü kurduysan buna ihtiyac duymamalisin.

4. teşekkürler.. ama ben getz yazan sürümü değilde, WordPress Son Sürüm (2.2)yazna sürümü kurdum sisteme.. ve şu temayi yukledim..

az önce yukarıda yazdığım function.php isimli dosyayı yukleyene kadar admin panelinde bileşenler bölümü aktif degildi.. şu anda bileşenler bölümü açılıyor içinde yan menü yerleşimi diye bir başlık var altındada tablolar var sürükle bırak yonetimiyle kullanacağım ama maalesef sürükle bırak metodunu kullanıyorum ama sitemde aktif hale gelmiyor.. bu arada bir not düşmeliyim..
    yöneticiler forumun bir bölümünde ;
    "WordPress blogunuzun yan menüsünü (sidebar) düzenlemeyi oldukça kolaylaştıran WordPress Widgets eklentisinin Türkçe sürümünü buradan indirebilirsiniz. Bu eklenti ile uyumlu bir tema kullanıyorsanız eklentinin kurulumundan ve etkinleştirilmesinden sonra Yönetim panelinde Temalar bölümünde “Yan Menü Bileşenleri” isminde yeni bir sekme açılıyor, burada yan menünüzde görünmesini istediğiniz öğeleri sürükle-bırak ile belirleyebilir ve yapılandırabilirsiniz" demişler ama bende bu sekme ayrıca açılmıyor şu anda sedece yukarda izah ettiğim gibi bileşenler bölümü aktif hale geldi.. ama kullanılmıyor..

aslında şu anda ben türkçe widgetsi indirdim ama kurulumunu yapamadım..belkide hala sorun burada?
    bu dosayanın kurulumu konusunda yardımlarınızı bekliyorum..

5. Eğer WordPress 2.2'yi kurduysanız, Bileşenler (widgets) 2.2 ile beraber geliyor zaten, ayrıca eklenti kurmanıza gerek yok.

WordPress 2.2 kurduğunuz halde bileşenler çalışmıyorsa, temanız bileşen uyumlu değildir. Örnek olarak, varsayılan temayı etkinleştirin, WordPress 2.2'de. Bileşenlerin çalışması lazım onda.

6. evet son çıkan türkçe sürümü kurdum temam bileşen uyumlu değildi bu doğru.. yukardada belirttiğim gibi function.php isimli dosyayı kullandığım temanın içine yerleştirdim.. temam bileşenlere uyumlu hale geldi.. sürükjle bırak metodu ortaya çıktı bileşenler başlığı altında yalnız işlem yapıp değişiklikleri kaydet dedikten sonra sitemde aktif hale gelmiyor Hasan bey sorunum bu? yani siz diyorsunuzki yeniden türkçe widgets doyansini kurmama gerek yok tamam anladim ama neden çalışmıyor peki? bu arada varsayılan temayı etkinleştirin demişsiniz şu anda yüklediğim tema zaten etkin konumda..

7. Varsayılan temadaki functions.php dosyasını kendi temanıza kopyaladınız anladığım kadarıyla. Fakat bu şekilde temanız bileşenlere uyumlu hale gelmiş olmaz. Temanızı bileşenlere uyumlu hale getirmek için şu belgeye bakın:

http://automattic.com/code/widgets/themes/

8. hasan bey sizi yoruyorum ama bu belge komple ingilizce ingilizcem çok iyi seviyede degil.. bu konu hakkında foruma baktığımda hep sorunu olan arkadaşları gördüm ve siz genelde aynı tavsiyede bulunmuşsunuz vede arkadaşlar anlayamadıklarını söylemişler.. örnek ve konuyu netlik kazandırması açısından.. o bölümü bize türkçe olarak izah edebilirmisiniz?

9. Aslında evet, o belgelerin Türkçe olması çok iyi olacak; ama ben şu an için Türkçeleştirmesini yapamayacağım. Türkçeleştirmek isteyen bir arkadaş varsa memnun oluruz, belgeler sayfamıza ekleyerek herkesin istifadesine sunmuş oluruz.

10. teşekkür ederim.. ben webceviri programıyla inceliyorum şu anda sayfayı ama oda bir çok kelimenin karşılığını bulamadığından net değil.. yinede uğraşacağım halledersem size yollarım.. uygun görürseniz yayınlarsınız..

11. yok abi basaramadim hersey allak bullak oldu icinden cikamiyorum artik.. widgeti yuklemiyoruz tmm son surumu kullandigim icin ama temalari yukleyemiyorum.. cok karisti yokmu sunu tane tane yazacak arkadas.. millet nasil yapmis ya :( emekse emek harciyorum.. yardim pls..

12. Kusura bakma ama bu kadar büyütülecek bir konu ortada yok. Sadece 2 kod var ve iki tane tema dosyasına ekleme yapacaksın. biri functions.php diğeri ise sidebar.php...

http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/137?replies=8#post-3598

adresinde yazdıklarımı harfiyen uyguladım. localhostta wp2.2tr yüklü ve azpişmiş (senin kullandığın temada ) temasında sidebar sorunsuz çalışıyor. wigdet eklentisini zaten yüklemene gerek yok.

13. kardes senin yazilarini defaattaca okudum funcstions.php dosyasını dediğin gibi yaptim attim ama digerini yapamiyorum.. senden rica etsem msn eklermisin.. daha online bir kac soru soracagim?? rahatsiz etmem kusura bakma.. sabah beri otomot.nette mail adresini ariyorum..

14. mail adresine gerekli dosyaları gönderdim...Gerekli açıklamayı yaptım...
    * Geriye kalan tüm sorunlarda kendiniz deneme yanılma yoluyla sitenizi düzenlemeniz gerekiyor. Ancak bu şekilde öğrenebilirsiniz..

15. kardes mail geldi ama sadece kisa bir not var metin yok dosya yok..

sidebar.php. son satirinda kodu görebilirin.

sadece bu yaziyor

16. arkadaşım kodlar zaten belli. yukarıda linki verdim. oradaki yazdığım şekilden fazla birşey yapmadım. sen iki dosyayı tema klasörünün içine at ve çalıştır. sorunsuz çalışacaktır...

17. kardes yardimin icin sagol mail yolladigin adreside ekledim msnye bu arada.. senide gereksiz yere gerdim.. ama senin o yukarida verdigin linktekileri dun geceden beri bi milyonkere yaptim.. olmuyor napalim.. bu isi yapabilen bir webmaster arayip bulacagim artik pazartesi gunu hosting firmalarinda.. bosuna kendimde geriliyorum sizleride geriyorum.. kusura bakmayin..

18. gönderdiğim dosyaları ekle temana çalışacaktır. Zaten bu yüzden gönderdim.

19. degerli kardesim mailde dosya gelmedi.. forumdada dosya felan bulamiyorum..

20. tekrar gönderdim...

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.