teşekkürler.. ama ben getz yazan sürümü değilde, WordPress Son Sürüm (2.2)yazna sürümü kurdum sisteme.. ve şu temayi yukledim..
az önce yukarıda yazdığım function.php isimli dosyayı yukleyene kadar admin panelinde bileşenler bölümü aktif degildi.. şu anda bileşenler bölümü açılıyor içinde yan menü yerleşimi diye bir başlık var altındada tablolar var sürükle bırak yonetimiyle kullanacağım ama maalesef sürükle bırak metodunu kullanıyorum ama sitemde aktif hale gelmiyor.. bu arada bir not düşmeliyim..
yöneticiler forumun bir bölümünde ;
"WordPress blogunuzun yan menüsünü (sidebar) düzenlemeyi oldukça kolaylaştıran WordPress Widgets eklentisinin Türkçe sürümünü buradan indirebilirsiniz. Bu eklenti ile uyumlu bir tema kullanıyorsanız eklentinin kurulumundan ve etkinleştirilmesinden sonra Yönetim panelinde Temalar bölümünde “Yan Menü Bileşenleri” isminde yeni bir sekme açılıyor, burada yan menünüzde görünmesini istediğiniz öğeleri sürükle-bırak ile belirleyebilir ve yapılandırabilirsiniz" demişler ama bende bu sekme ayrıca açılmıyor şu anda sedece yukarda izah ettiğim gibi bileşenler bölümü aktif hale geldi.. ama kullanılmıyor..
aslında şu anda ben türkçe widgetsi indirdim ama kurulumunu yapamadım..belkide hala sorun burada?
bu dosayanın kurulumu konusunda yardımlarınızı bekliyorum..