WordPress Türkiye Forumları » Temalar

Yan Menu

(9 posts)
  • 1 yıl önce myro tarafından başlatıldı
  • myro tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

Etiketler:

1. Merhaba;
    Arkadaslar Benim sitem bu

Siteme yan menu yükledim.. orda sayfalar diye bir bölüm var o bileşenlerde hazır vardı.. şimdi sayfaların üstüne Yazarlar Diye bir bölüm eklemek istiyorum ve altına 10 tane yazar adı koymak istiyorum o yazarlardan herhangi birisine tıklandığında sitenin orta bolumunde yazarın son yazısını göstermek istiyorum.. ama yan menü yerleşiminde bu işlemleri yapmayı beceremiyorum.. forumdada arattım ama sonuç alamadım.. mesela mevcut bileşenlerden birisini sürüklüyorum yan menüye üstune tıklayınca başlık diye bir pencere açılıyor oraya bişey yazıyorum oyle bekliyor çunku onay kutuucugunu bulamıyorum..

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Tarih: 1 yıl #
  2. sabırla bekliyorum :)

Yönetici notu: Lütfen gereksiz mesaj göndermeyin. [Hasan]

3. Arkadaslar daha aciklayici olmasi icin yaziyorum bu notu.. simdi mesela ben anket eklentisi ekledim mevcut bileşenlerden sürükleyip yan menüye koyuyorum şimdi sorun şurada bu resmi yeni pencerede aaçarsanız daha açıklayıcı olacaktır..

Resimde gordugunuz gibi yan menuye surukleyip getirmisim
    1 yazan yere tıkladıgımda 2 nolu pencere açılıyor orda değişiklikleri yapıyorum bu işlem sırasında 2 nolu pencere online oluyor ve sayafanın alt kısmı pasif konuma geciyor ben değişiklikleri yaptıktan sonra 2 nolu pencere kaydet yada tamam diye bir buton yok.. forumda araştırdım değişiklikleri kaydet yani 3 nolu yere tıklamam söyleniyor ama o sırada o bölüm pasif oldugu için oraya tıklayın ca 2 nolu pencere kapanıyor ve değişiklik felanda olmuyor..

buna css sorunumu deniyor bilmiyorum ama bu sorunla sürekli karşılaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim.. ayrıca yukarda ilk mesajda rica ettiğim yazarlar olayıyla alakalı durumada el atarsaniz sevinirim..

4. bu sorun değil.Tamamen senden kaynaklanıyor. Sen istediğin değişiklikleri yapıp 2 nolu bölümdeki çarpı işaretine basıp kapat. daha sonra Değişikliği kaydet dediğinde zaten yaptıkların kaydedilecektir.

* Bu kadar ısrarcı olmayın... Biraz uğraşma ile bu tür şeyler çok kolay aşılabiliyor.

5. tmm kardes hallettim cok sagol.. ya aslinda elli kere denedim olmadi.. neyse simdi yazarlarla alakali konuda bana yardimci olacak arkadaslar varmi? Yan menuye Yazarlar diye bir bölüm oluşturmak istiyorum ve altında 10 kadar Spor yazarı bulunduracağım.. Alt Alta herhangi birisinin isminin ustune tıklandığında sayfanın ortadaki yazıların çıktığı bölümde yazarın son yazısının çıkmasını istiyorum mümkunmudur?

6. baya bir kurcaladım ama sonuç alamadım.. sanırım kodla yapılabilir bir tek ama kodla yaptığım zamanda şöyle bir sorun var yazarın üstüne tıkladığında sayfa nerede açılacak.. ben orta bölümde açılmasını istiyorum.. ve kodla yaptığım zaman kontrol panelinden yönetemeyeceğim gibi.. yazarın her yeni yazısını sürekli cod ile sidebara ayuklemem gerekecek gibi..
    tabi bunun en buyuk sorunu şu yazarın ismine tıklayınca kullanıcı, yazı nerede açılacak?

Not: Ne Yapmak istediğimi anlamayn arkadaşlara kolaylık olsun diye bir resim yüklüyorum.. bu resimdeki olayi yan menüde Yazarlar başlığı altında istiyorum.. yada daha farklı yolu nedir..

7. Kodla denedim.. tabele oluşturdum içine yerleştirdim ama siteyi görüntülediğimde tarumar olmuştu.. kod önerisinde bulunacak arkadaşların tavsiyeleri neler olur acaba? yada farklı wp uzerinden kullanabileceğimiz bir yol mevcutmudur..

8. sana tek tavsiyem google'a gir HTML dersleri diye arat. Sana yardımcı olacak tek şey html bilgisi.

9. sorunu cozdum

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.