Arkadaşlar benim sitede link üstüne gelince link bölümünün arkaplanını kaplayacak şekilde bir ışık yanmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim.Css de sadece sidebar bölümünde yapabiliyorum bunu ama diğer bölümlerdeki yazılarda falan olmuyor bu.
Arkadaşlar benim sitede link üstüne gelince link bölümünün arkaplanını kaplayacak şekilde bir ışık yanmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim.Css de sadece sidebar bölümünde yapabiliyorum bunu ama diğer bölümlerdeki yazılarda falan olmuyor bu.
temanızdaki uygun a tag'ını bulup a:hover iken backogund-color:#ff6600; kodunu ekleyin #ff6600 turuncu birşey olması lazım onun yerine istediğiniz bir rengi yazabilirsiniz.
style.css dosyanızda a:hover elementini bulmanız gerek. yok ise stil dosyanin herhangi bir yerinde
a:hover { kod; } yaratiniz
kod; yerine sidebar da çalışan kismi kopyalamaniz yeterli sanirim.
Kusura bakmayın beceremedim a:hover kısmı şu şekilde bende,dediğiniz gibi yeni bir kod açıp denedim ama yapamadım..:(
a, a:hover { color: #000000; text-decoration: none; }
/********************************************************************************/
#wrapper { padding: 10px 0 0 45px;}
#mini-nav { width: 20px; position:fixed; top: 45px; left:23px;}
* html div#mini-nav { width: 20px; top: 45px; left:23px; position:absolute; }
#mini-nav img{
margin:1px;
}
#content {
width: 500px;
text-align: left;
border-top:solid 1px #dcdcdc;
border-bottom:solid 1px #dcdcdc;
border-left:solid 1px #dcdcdc;
sidebar'da yapabildiğinizi ve olduğunu yazmıştınız, sidebar la ilgili kodu kısmınıda burda paylaşırmısınız ?
Style.css de sidebarla ilgili olan kod bu sanırım ;
.sidebar ul ul li a:hover {
background-color: #444444;
}
.sidebar ul ul li a:hover {
background-color: #444444;
}
sanırım arkaplan olarak ("background-color: #444444;") istiyorsunuz ??? benim de demek istediğim bu kısmı alıp a:hover'a atamak.
linklerinizin rengi beyaz sanırım (#000000;) artı, dekorasyon kullanmılmıyor (text-decoration: none;)
demek istediğim :
a, a:hover { color: #000000; text-decoration: none; }
alip ikiye ayırın, son haliyle :
a { color: #000000; text-decoration: none; }
a:hover { color : #000000; background-color : #444444; text-decoration: none;}
tabi renkleri secip kendiniz deneyebilirsiniz, umarim anlayip sorununuza yardimci olabildim.
Şimdi oldu çok teşekkürler :)
cözüldügüne sevindim :)
Konuyu çözülmüş olarak işaretliyorum.
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.