Daha önce kayyo.com da bulundurduğum sitemi daha sonra byethost7.com a yükledim. İlk zamanlar sorun yaşadığım bir çok hata düzeldi. Ama bu kez contac formdan mail gelmiyor. Mesajların azalmasından şüphelendim ve ben kendim bazı adreslere formdan mesaj attım ama hiç biri gelmedi. spam olarak ta takılmıyor. bu hosttan kaynaklanan bir durum diye düşünüyorum ama yanılıyor da olabilirim. Bunu düzeltmemin bir imkanı var mı?
byethost7.com daki mail gönderimine ait bir yazı. tercüme ettiğim kadarıyla olmuyor ama tam anladığımı da söyleyemem. yardımcı olabilir misinZ?
WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım
contact form da mailler gelmiyor
(16 posts)-
Tarih: 1 yıl #
-
byethostun bedava verilen host kısmında mail gönderme bileşeni yüklü olmadığı için eklentiniz işlevsiz kalıyor. Forumda bir kişi daha sormuştu. Byet.net adresindeki forumdada açıklamışlardı.
Tarih: 1 yıl # -
E-posta gönderimi için 1 $ istiyorlar ya da bir yerden kullanıcı adı edinmen gibi birşey istiyorlar.
Bunun yerine illaki bu siteyi kullanacağım diyorsan Wordpress Swift SMTP eklentisi var. Bu eklenti ile gmail smtp kullanarak e-posta gönderebilirsin.Tarih: 1 yıl # -
Evet para talebinde bulunduklarını anladım. İlla bu siteyi kullanacam demedim ama bu gördüklerim arasında en iyisi olan şu anda. Tabi tavsiye edeceğin başka bir host varsa onada bakabilirim. Eklentiyi deniycem şimdi. Umarım işe yarar. eyvallah!
eklentiyi kurdum gerekli ayarlamayı yaptım ama malesef test mesajı gönderirken hep hata veriyor. hata aynen şöyle
Array
(
[0] => Array
(
[num] => 0
[time] => 0.02872800 1180475643
[message] => Connection to the given MTA failed.
))
Log:
Array
(
)
niye olmuyor anlamadım.
seçenekler arasında ssl ve tsl gibi tercihler var bunlar ne anlama geliyor?Tarih: 1 yıl # -
Buraya gmail şifremizi mi yazacağız? Ben host şifremi yazmıştım. Gmail şifrem host şifremden daha önemli. Bu konuda endişelenmeli miyim?

Bu arada bunu uyguladıktan sonra contac formu kullanabilecek miyim yoksa bu başka bir form oluşturmamı mı sağlıyor. Tam çözemedim.
(şimdi farkettim de ne kadar çok soru sordum öyle ya)eyvallah!!
Bu eklenti ile wordpress tüm e-posta gönderme işlerini smtp.gmail.com üzerinden gönderecek. Yani senin sunucundaki e-posta göndericisini kullanmayacak.
Ama daha önce kullanmadım o ayrı konu.Tarih: 1 yıl # -
Valla ne diyeyim, eklentiyi kullanmadim dogrusu. Evet gmail kullanici adi ve sifrenizi girmeniz lazim. Eger cok onemliyse sifreniz bir gmail adresi daha acabilirsiniz ve onu kullanabilirsiniz ? Sguzelcik dedigi gibi amac sanirim sadece e-postalarinizi farkli e-posta gondericisinden gondermek icin. Diger sorulariniza gelince bilemiyecegim.
-
başka bir smtp eklentisi kullanıyorsak durduralım. örnek wp-phpmailler
başka bir smtp eklentisi kullanıyorsak durduralım. örnek wp-phpmailler
wp-email denen bir eklenti kurmuştum ama şuan aktif değil hatta sildim bile. bundan kaynaklanıyor olabilir mi?
eklentiye gmail şifremi vs. girdim ama yine olmadı.
eylültoprak: verdiğin linke de baktım. çok güzel anlatmışsın. artık olana kadar her yolu deniycem. ama tam olarak anlamadığım bir şey var. Bu smtp ayarlarını yaptım test mailini de gönderdim ve herşey oldu diyelim.
Daha sonra artık contact formdan gönderilen mailler gelecek mi? Yani Bu eklenti tam olarak ne işe yarıyor anlayamadım.Tarih: 1 yıl # -
Yani Bu eklenti tam olarak ne işe yarıyor anlayamadım.
Nasıl ki isterseniz GMail hesabınızdan Outlook ya da Thunderbird gibi e-posta istemcileri ile posta alıp-gönderebiliyorsanız, WordPress'in de aynı şekilde bir istemci gibi davranarak GMail hesabınızı kullanabilmesini sağlıyor.
Genel olarak bir web sunucusunda e-posta sunucusu (postfix, qmail vs.) mutlaka bulunur. Fakat bazen sunucu sağlayıcılar suistimali önlemek adına bu e-posta sunucularını kısıtlayabiliyor ya da tamamen kullanımdan kaldırabiliyor. Burada bahsedilen eklentiyi kullandığınızda WordPress e-postalarını, sunucunuzda kurulu olan e-posta sunucu yazılımı yerine, GMail üzerinden gönderiyor. Kısaca, bizim Hotmail yerine GMail'i tercih edebilme özgürlüğümüzü WordPress'e de kazandırıyor :)
Küçük bir not; bu eklenti ile GMail üzerinden e-posta gönderebilmeniz için GMail hesabınızda POP erişiminin aktifleştirilmiş olması gerekiyor. Kontrol etmenizde fayda var;
Settings > Forwarding and POP > Enable POP for all mailTarih: 1 yıl # -
Yok valla kaç kaz denedim ama olmuyor malesef. Ben mi yapamıyorum yoksa hosttan kaynaklanan bir durum mu anlayabilmiş değilim. Hosttan bile kaynaklansa aslında dediğin gibi gmail i istemci olarak görüp bağlanması lazım. fakat yaptığım deneme maillerin hiç biri ulaşmadı. hata verdi. sitemden gönderdiklerimde ise hiç bir sorun yokmuş gibi mesajınız iletilmiştir yazısı geliyor. (hata falan yok) ama yinede mailler gelmiyor.
(gmail in pop3 ayarlarını aktif hale getirdim bu arada)Neyse olsun direk mail yerine yorum yazılsın artık. :D Napalım.
peki bı eklentiyi kullandığımızda mailler hangi isimle gidiyor. yani siteadi@siteadi.com şeklinde mi yoksa site@gmail.com şeklinde mi?
ikinci sorum bu kayıt/ şifre unutmada kullanılıyor mu? bir diğer sorum ise 2.2 versiyonunda smtop desteği var deniyor. bu var ise bunu nasıl kullanabiliyoruz.Tarih: 1 yıl # -
burda bahsedilen plugin ile hangi mail adresini veriyorsan ordan gidiyor.
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
destek sorusu değil