merhabalar,
web ile ilgili hiçbir kodlamadan anlamayan biri olarak nasıl cesaret bulduysam kalktım bir domain adresi ve hosting aldım.(Powered by plesk)Neden derseniz blogger da bir yemek sitesi kurdum ve oldukça da beğenildi.Ben de benzer bir blog ortamını kendi domain adresimde devam ettirmek istedim.Her ne kadar bahsettiğim gibi web üzerine hiçbir bilgim olmasa da wordpressi kullanmamın bana en büyük kolaylık sağlayacağı kanısına vardım.Anladığım kadarıyla aynı hazır blogger.com adreslerinde olduğu gibi sizi genellikle bir yönetim paneli yönlendiriyor..?..
Dün gece yaramaz oğlumu uyuttuktan sonra sabaha kadar word pressi yüklemeye çalıştım ama bir türlü beceremedim.ftp adresinde httpdoc dosyasının içine yeni sürümü kaydettim daha sonra wp-config-sample.php dosyasında veritabanına wordpress yazdım...usera root yazdım...paswordi boş bıraktım kaydet dediğimde dosyayı kaydetmedi dolayısıyla dosya isminden de sample kısmını silemedim falan filan...yani anlayacağınız daha en basit işi bile beceremediğim için her geçen dakika down oluyorum...Eğer bu kadar acemi! bir kişiye yardımcı olmaya lütfederseniz pek memnun olacağım efendim :)
şimdiden teşekkür ederim
WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım
WordPress kurulumu hakkında
(31 mesaj(lar))-
Yönetici notu: Yeni bir konu açmadan önce forum kurallarını okuyun, mesajınızın tamamını kalın harflerle yazmayın. [Hasan]Tarih: 1 yıl #
-
veritabanı bilgilerinde hata yapmışsınız. öncelikle veritabanızı oluşturun ve yetkili kullanıcı atayın.. Gerekli tüm açıklamalar burada( http://www.wordpress-tr.com/indir/rehberler ) var iyice inceleyin.
Forumuda araştırın biraz (bunu benmi diyorum :O )
Tarih: 1 yıl # -
myro gözlerim yaşardı.. sen mi diyorsun bunu forumu araştırın diye.
mefe hanım. yani sanırım.
şimdi kurulum ve kullanım ile ilgili bütün dökümanlarımız okumayı öneririm.
birde şurdan başlayın bütün sorunlarınıza sormadan cevap alabilirsiniz.
sırası ile tema eklenti gibi sorunlarınıza da yardımcı oluruz.
iyi seyirler. siz siteyi yapın anneme tavsiye ediceğim bu aralar fena sardı yemek tariflerine :)
:)) bende muptelası olabilirim her gün dışardan yemekten sıkıldım :)
hayırlısıyla şu kurulumu bir halledebilirsem annelerinize çok lezzetli tarifler sunabileceğim e dolayısıyla sizlerde nasiplenmiş olacaksınız :)
yeni başlayanlar için wordpress rehberini indirdim ve inceledim gerçekten tam bana göre yazılmış tane tane :) ancak ben yine bir konuyu beceremedim o da şu oluyor.
wordpressin son versiyonunu indirdim ve zipten çıkarttım.bu dosyayı ftp den http.doc klasörünün içine kopyaladım.confiq.sample dosyasını açtım ama ordaki değişiklikleri beceremedim..
**veritabanı adına ne yazılır?yazmak için veritabanımı oluşturmak gerekir?bunu ben mi yoksa hosting firması mı oluşturacak?veri tabanı ismine bir örnek verebilirmisiniz?herşeyi denedim...ilk ftp adresini koydum olmadı...sonra web adresimi yazdım olmadı...hosting firmasını yazdım olmadı olmadı olmadı
**kullanıcı adına hosting firmasının bana verdiği ftp adresine girerken kullandığım kullanıcı adını yazdım..doğru sanırım?
**kullanıcı parolasına da ftp adresinde kullandığım parolayı yazdım.doğrumu?
**sunucu da ise bir değişiklik yapmadım localhost yazılı kaldıyardımlarınıza teşekkür ederim
mefe merhaba veritabanını hosting alanı üzerinde oluşturman gerekiyor. phpmyadmin bölümüne gireceksin control panelinden. önce bir veritabanı oluşturacaksın daha sonrada bu veritabanına yetkili kullanıcı atayacaksın. sonra rehberdeki sırayı izleyeceksin. Eğer hala yapamıyorsan benim sitedeki iletişim bölümünden e-posta aracılığıyla yardım edebilirim. çünkü neler yaşadığını anlayabiliyorum : )
Not: hosting firmanla görüş belkide onlar veritabanıı açıp yardımcı olabilirler.
Not : veri tabani kullanıcı adını ve sifrelerini kesinlikle tek sizin bilmeniz gerekli.
Sorduğunuz tüm sorulardaki cevapları bizim bilmememiz gerekiyor. Onları sadece sizin bilmenzi gerekiyor.
* Plesk panelde bir tane veritabanı yaratıyorsunuz. Bu veritabanına erişebilmek için bir kullanıcı oluşturup tüm yetkiyi veriyorsunuz.
Bunları yaptığınız zaman bir adet veritabanı adı - db kullanıcı adı ve şifresinide oluşturmuş oluyorsunuz. Bunları wp-config.php içersine yazıyorsunuz. (wp-config-sample dosyasını wp-config olarak değiştirip yapıyorsunuz...)
* Birde size host tarafından gönderilen gerek ftp adresleri ve şifreleri gerekse plesk panel şifrelerini gerekse veritabanı adı ve diğer şifreleri olabildiğince farklı seçinki biri giderse hepsi ardından gitmesin.
* http://www.tamba2.org.uk/wordpress/plesk/ adresinde Plesk pnalede kurulum resimlerle anlatılmış. Sitenizin isminden de ingilizce bildiğinizi varsayarsak bu kaynaktan yararlanabilirsiniz.
yanlış anlaşıldı sanırım ben izleyeceği yolu söyleyecektim sadece. oluştururum diye bir talebim olmadı.
öncelikle şunu söylemeliyim ki bilgisayar bilgileriniz takdire şayan!ben hala evet şaka gibi ama hala birşeyleri becerebilmiş değilim...
bence benim hosting firmam bana eksik bilgi verdi...
niye derseniz yukarıda link verdiğiniz yerlerden cpanel e ulaşmaya çalıştım ancak page not found !
o zaman dedim ben bi plesk panele giriyim...tabi girebilmek için plesk paneli bulmalı...haydeee google'a search yaptım karşıma www.alanadı.com:8443 yaz ve kullanıcı adı ve şifreni gir dedi...bende dedimki bu hosting firması bana tek kullanıcı adı ve parolası verdi o da ftp adresine giriş için gerekli olan...onları bir güzel girdim hep hata...en son dedim bi kez daha giriyim şifreyi sonra bi yazı çıktı bloke oldu diye...
yani anlayacağınız ben bu işlerden sanırım hiç anlayamıyacağım...çok zoruma gitmesine rağmen hosting firmasındaki adamı arayıp bana wordpress kurarmısın demek zorundayım sanırım...tüm yardımlarınız için teşekkür ederim...ama b e c e r e m i y o r u mTarih: 1 yıl # -
arkadaşlar bu börek açmaktan daha zor wallahi
aslında çok kolay hosting hizmeti aldığınız firmadan gelen maillerde şifreler vardır yada satın alırken siz oluşturmuşsunuzudr. biraz kurcalayın emin olun olacak.
aslına bakarsanız babam bana jest yaptı bir domain adresi alarak...ona bahsetmiştimkendi adresimi almak istiyorum diye...o da almış...kısacası e-mail falan yok
tek bildiğim domain name
kullanıcı adı
kullanıcı şifresi
ve ftp adresine nasıl girildiği
he birde adamın belirttiği şey birşey yükleyecekseniz hele bu da şu an kullandığınız blogger.comda bugüne kadar eklediğiniz tüm arşivse.bunları httpdocs soayasındaki indexe kaydetmeniz gerekli dedi..her yeni eklentinizi bu şekilde aktarın dedi...
ben bunu yapamam ki (yani denemedim değil) benim bir kere html xml bilgim olsa wordpress kurulumu için sizleri bu kadar oyalamam...
pek bi karamsarım anlayacağınızTarih: 1 yıl # -
Eğer kurulumu başarırsanız bu bölümde yazdıklarımdan yararlanabilirsiniz tane tane anlattım.
Kurulum konusundada eğer hala işin içinden çıkamıyorsanız arkdaşlar geçen gün yanlış anladı ama yine tekrar ediyorum sitemdeki iletişim bölümündeki ileşim mail adresinden bana ulaşabilirsiniz elimden geleni tarif ederim.
senin ile alakası yok myro hiç bir bilgisi olmadığı için ben öyle bir şey söyleme gereksinimi duydum.. şuan içimden hatta bana verin şifreleri ben kurarım demek geçiyor :) kendisi kabul ederse iletişeme geçe bilir benimlede.. mefe@sozlerveresimler.com yazıp elinizdeki bilgileri gönderin yardım etmekden mutlu olurum. hasan umarım yeniden düzenlemez :)
evet insanlara yardım etmek çok hoşmuş. oralarda biyerlerde çözümsüz birisinin olmasından dolayı bende huzursuzlandımda yazdım onları.
tüm yardımcı olan arkadaşlara merhaba,
Gelişmelerden sizleri haberdar etmek istedim...şöyleki;
bugün hosting firmama tüm sıkıntımı anlattım...arkadaşlar, görüştüğüm beyefendi wordpress ten haberdar değil..!..ilk kez duymuş..!..ben anlatmaya çalıştım o anlamadı 15-20 dk süren bir telefonun ardından şöyle bir sonuçla teli kapadık...ben ona wordpressin son sürümünü ve word press rehberini mail attım.ayrıca sizlerin bana yol göstermek amacıyla verdiği bazı linkleri de mail attım...takribi olarak öğlen 1 den beri yanıt bekliyorum..
daha diyecek de birşey bulamıyorum..!Tarih: 1 yıl # -
benim diyecek bir şeyim var :) hosting firmasını değiştirin :)
yada benim dediğimi uygulayın bir tema bulun ben eklentileri kodları yazım bırakayım :)Tarih: 1 yıl # -
eylültoprak bey,
wallahi hemen size tüm bilgilerimi atmak istiyorum ama madem bu kadar yardımcı oluyorsunuz(ki gerçekten çokkkk memnun oluyorum!) samimiyetinize dayanarak size yekten bir sorum olacak;
farzedelim ki tüm bilgileri size attım nasıl bir riske girmiş oluyorum?
sitenizi bulunduğu hostan alıp başka bir yere yönlendire bilirim.. ama bunuda host şirketiniz kısa sürede düzeltir.
ömür boyu benim ile iyi geçinmezseniz çok kızarsam database'i değiştire bilirim.. ne bilim kötülük yapmak istedikden sonra olur bir şeyler..ama tabi şöyle bir şeyde var bana verdiğiniz şifreleri ben zaten size değiştirme yapmanızı isteyeceğim için sorun olmayacakdır.. db şifresini bile değiştireceksiniz. ne bilim host şifrenizi yani yine yetki tek sizde olacaksınız. tabi iş bittikden sonra.
korkulacak biri değilim yine iyi biriyim yardım etmek isterim. kabul ederseniz.. ee güvenmek mi derseniz seçim sizin.. ama çok bir kötülük yapılmaz yinede. çünkü host sahibi bunu hemen değişimini yapılabilir.
örnek: geçenlerde mynet hack edildi. yani sistemi bozuldu. yine böyle siteyi yönlendirme yapmışlar bir yere.. ee ne oldu hemen değişti..
kim ne yaparsa yapsın.. yine güç sizde..
yada ücretli olarak bir webmaster'a yaptıra bilirsiniz. e tabi seçim sizin diyorum yine..
birde bunları bana verdiniz diye hemen kurulmaz tabi üzerinde beraber uğraşacağız.. yok öyle başıma atmak :)
biraz düşünme hakkımı kullanmak istiyorum müsadenizle :)açık yürekliliğiniz için teşekkür ederim..
ben teşekkür ederim. elimden gelirse yardım ederim yine.. sizi iyi düşünmeler .. :) güleee güleee
bir soru daha..mümkünse??
ücretli webmasterlar ne kadar maliyet çıkarıyor ortalama?çünkü saatlerce bekleyip cvp alamayınca bir sitenin (soframiz.com) webmasterından fiyat teklifi istedimTarih: 1 yıl # -
bunu webmaster belirler tamemen göreceli bir durum.. genelde çok fazla değildir.. net rakam vermek zordur.. önemli olan sizin aklınızdaki rakam.. benim aklımda 200-300 arasıdır :) çok bile ama bilmeyene az bile :)
Ala alaaa beleş webmasteri bulmuşsun ücretlisinimi arıyon :)) eylultoprak forumun imdat butonudur yinede tercih senin.. senin sıkıntıda olman ona sıkıntı verdi o yüzden bende oda teklif ettik :)
beyler wordpress 2.2 kuruldu ve admin panele ulaşabiliyorum ama site kendisi açılmıyor."site yapım aşamasında"diyor.kafa yormuş birisi bulunuyorsa yardım edin! ftp'de index html de yok.
@chika
maintenance-mode eklentisi aktifse onu kapayabilirsin.
bilgilerinize teşekkür ederim.Teklif geldi...500usd!!
iyide 500 $ vereceksen ne işin var wordpress'te. Yanlış ama kardeş hata yaparsın. Senin yapacağın işe uygun temalarda var wp'de hemde kullanımıda kolay. Tabi yinede para senin. :)
eylultoprak bu arada sen beymisin yaf. sana bey demişler seslenmemişsin. Bende forumda ablacık dedim bi yerde ay ne ayıp etmişim.
Tarih: 1 yıl #
Cevapla »
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
Destek sorusu değil