WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Eklenti kurulumda başlangıç yardımı

(8 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce Suatztrk tarafından başlatıldı
  • myro tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. Suatztrk
    Üye

Arkadaşlar,

Ben bir yorum blogu olan www.dusunceler.org un yazarıyım. Bir yıldan fazladır yazıyorum ve sitemin çok yoğun bir ziyaretçi/yorumcu kitlesi var.

6 ay kadar önce wp blog olarak yazıyordum ama bağımsız alana geçmemi isteyen bir dostum sitemi -domainine, hosta varıncaya kadar- sağolsun kurdu ve "anahtar teslim" olarak bana teslim etti.

Ben birçok konuda bilgi sahibi olmama, politikadan bilime, sanattan edebiyata kadar farklı alanlarda yazılar yazmama rağmen pc konusunda kelimenin tam anlamıyla cahilim. Vermemiş Mabud yani..

Sitemi kuran arkadaşımın işleri çok yoğun ona ne dediysem yaptı şimdiye kadar ama ben artık onu rahatsız etmeden kendi işimi kendim halletmek istiyorum.

Forumu dolaştım, bu kadar başlangıç seviyesi soru soranla karşılaşmadım. WP rehberi de indirdim okudum, mesela sidebardaki kodların yerlerini değiştirerek sağ sutunu değiştirebiliyorum, oraya deneme yanılma yöntemiyle İHH bannerı, google reklamı bile koymayı başardım.

Fakat benim daha temel sorunum daha doğrusu cehaletim var.

Ben temayı değiştirmek istiyorum ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. Rehberde kısaca anlatmış ama daha FTP nin ne olduğunu bilmeyen , indirilen temanın wp dizinine nasıl gönderileceğini bilmeyen ben bunu nasıl yapacak?

Temadan da vazgeçtim. En azından eklenti yüklemesini öğrenebilmem lazım.

Bu adreste tarif etmiş: http://www.wpdestek.com/eskiforum/index.php?topic=30.0;prev_next=prev

İstediğim eklentiyi indiriyorum. Yukarıdaki sitede diyor ki "Çıkan dosyayı siteniz/wp-content/plugins dizinine gönderiniz." Ama ben "hönnk" yapıyorum, çünkü bu indirdiğim dosyanın nasıl wp-content/plugins dizinine gönderileceğini bile bilmiyorum. [Evet, içinizden -ya da büyük ihtimal dışınızdan- "yuuuh" diyenleriniz olmuştur ama nasıl ki aranızda isbat-ı vacip delilleri, teizmin ve ateizmin felsefi/mantıksal tez ve antitezleri, idealizm, materyalizm, indeterminizm, eskatoloji, teodise, siyaset teorileri, özgürlük felsefesi, anarşizm, demokrasinin evrimi vs vs vs gibi konularla ilgilenmeyenlerin olabilceği gibi ben de pc ile temel kullanım haricinde ilgilenmedim maalesef. :-)]

Bu gönderimi (yani eklenti klasörünü, plugins dizinine göndermeyi) becerebilsem buyuk ihtimal eklentiler bölümünden etkinleştirmeyi ve temada görünmesi gerekiyorsa sidebara kodunu eklemeyi de becerebileceğim. Ama daha dizine göndermeyi beceremediğim için ööle ekrana bakıyorum.

Bana bu konuda çok kısaca madde halinde ve sırası ile ne yapacağımı gösterecek bir arkadaş var mı? Dindar değilim ama dualarımın kabul olduğu variddir, eğer inancı varsa yardımcı olacak arkadaşa dua edebilirim.:-) (tema işi de başka bahara artık. Bir postta onu da sormaya yüzüm olmadı açıkçası)

Selamlar, şimdiden teşekkürler.

Suat Öztürk

1 yıl önce #
  2. kardeş insan meraklı olunca her şeyi yapıyor ben sitemi 6 günde yaptım hemde temanın orjinalini bambaşka yaparak.

Şimdi sana en baştan yardım edeyim.
    Öncelikle ftp programını anlatayım, ftp programı bilgisayarınızla sunucu firmanızdaki alan arasında köprü vaziyeti kuran bir programdır.
    1. Önce bir ftp programı kurun bilgisayarınıza (kendi kullandığım Deluxe ftp googlede bu kelimeyi aratın ve indirin) ftp programını kurduktan sonra sizde mevcut olan ftp kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın.

Alternatif yol; ftp programı kurmadanda bir takım işlemleri yapabilirsiniz.
    izlemeniz gereken yol; Explorer sayfasına ftp://www.sitenizinadresi.com yazdıktan sonra açılan pencereye kullanıcı adı ve parolanızı yazıp tamam tuşuna bastığınızda alanınıza bağlanmış olursunuz.

Şimdi şunu söyleyim wordpresle alakalı tüm dosyalar sunucunuzun içindeki httpdocs klasörünün içinde barındırılır ve sizde her zaman eklentileri veya temayı bu klasörün içinde gerekli yerlere koyacaksınız.

Tema kurulumu; ilk yapmanız gereken şey http://www.wpdestek.com/tema/ bu adresten size uygun olan temayı bilgisayarınıza indirmek. şimdi bunu sunucumuza yukleyelim. Tema klasorumuzu zipten yada rardan klasör şeklinde çıkarıyoruz daha sonra sağ tıklayıp kopyaladıktan sonra, sunucumuzdaki httpdocs klasörüne 2 kere tıklıyoruz daha sonrada wp-content yazan klasöre 2 kere tıklayıp açıyoruz daha sonrada themes yazan klasörü 2 kere tıklayıp açıyoruz ve oraya sağ tıklayıp yapıştır diyoruz.
    Artık temamız sunucumuzda şimdi temamızı etkinleştirelim. sitenize yazı girdiğiniz www.sitenizinadresi.com/wp-admin 'i explorerda açıp giriş yapıyoruz buradan görünüm sekmesine geliyoruz burada yuklediğimiz temayı göreceğiz üzerine 2 kere tıkladığımızda artık yeni temamızı kullanmaya başlamış oluyoruz.

Sıra geldi eklenti yüklenmesine; öncelikle forumda yada googlede kullanmak istediğimiz eklentiyi arıyoruz. Daha sonra eklentimizi bilgisayarımıza indiriyoruz ve yine rardan yada zipten çıkarıyoruz. Daha sonra yine aynı ftp bilgilerini kullanarak sunucumuza bağlanıyoruz.
    Yine aynı şekilde httpdocs klasörünü açıyoruz buradan yine wp-content klasörünü açıyoruz bu sefer eklentilerimizi burada görünen plugins klasörüne yukleyeceğiz bu klasöre 2 kere tıklayıp açıyoruz ve kullanacağımız eklentiyi buraya sağ tıklayıp yapıştırıyoruz.

Artık eklenti sunucumuzda hadi bunu aktif hale getirelim, yine yazı yazdığınız bölümdeki gibi admin paneline giriş yapıyoruz. o bölümde eklentiler sekmesine tıklıyoruz, yüklediğimiz eklentiyi orda göreceğiz. Eklentinin etkinleştir butonuna tıkladığımızda eklentimiz artık sitemizde kullanılmaya hazır hale gelmiş demektir.

Oyoyoy bayada yazmışım. yahu insanlara yardım etmekte zevkliymiş he. Bak çokta zor değilmiş demi.
    Hadi kolay gelsin sana.

1 yıl önce #
  3. bende şöyle daha çok tema daha çok plugin

sanırım ingilizceniz vardır. tema türkçeleştirme için rehber var yine bir adet yardımcı olur size olmadı forumda aratın olmadı gelin bir soru daha açın..

saygılar.. bu arada "wordpress themes" olarakda google aratırsanız bir sürü şey bulabilirsiniz. size tema adresi verdim orda arama yaparken widget'i tıklayın.. türkçe açıklaması yan menu bilesenleridir bu size büyük ölçüde yardımcı olacakdır. widget olarak arama yaptırın forumda daha çok bilgiye ulaşabilirsiniz benim yazdığım bir kaç cevap var konu hakkında saygılar.

1 yıl önce #
  4. eylultoprak nasıl anlatmışım ama :D evet ben eylultoprak 'ın verdiği adresleri hatırlayamamıştım banda o vermişti. kendisi ustam sayılır. Söylediklerinden şaşma :)

1 yıl önce #
  5. * wordpress theme adresine yönlendiriyorsunuz ama türkçe karakter sorunları çıkacaktır. Türkçeleştirilmiş temalardan seçerseniz daha rahat edersiniz.
    * Her yeni kurulan tema herşeye yeniden başlamak demektir. Bence uzun süre kullanabileceğiniz bir temada karar kılın ve tüm değişiklikleri o tema üzerinde gerçekleştirin.

NOT: Deneme yanılma yoluyla yapman bu işte ne kadar istekli olduğunu gösterir. Hepimiz deneme yanılma yoluyla bulduk çoğu şeyi. Doğru yoldasın... ;)

1 yıl önce #
  6. heytbecom dediklerine hak veriyorum sizin siteniz birde uzun metrajlı o yüzden iyi bir temayı bir defada seçin.. türkçe karaketer kodlaması için de şunu demek istiyorum.. notepad++ indirip kurun. sonra tema editlemeye başlarsanız eğer. orta utf-8 ile kodla var onu seçip kayıt edin.. oda olmadı ansiyi seçip utf8-bom kodunu seçip kayıt edin ikisinden biri genelde %90 oluyor.

tabi türkçeleştirmek biraz zaman alır.. en fazla 1 saat diyelim :)

myro ne ustası bende yeni başladım tek satır kod yazamam bildiğim olursa söylüyorum işte.. biz aceminin iyisi olduk sadece :)

1 yıl önce #
  7. Suatztrk
    Üye

Arkadaşlar,

Hepiniz çok sağolun, inanın üzerimden bir kamyon yük kalkmış gibi. Kimseye sıkıntı çektirmeden kendi işimi, -en azından belli noktaya kadar- kendim halledebileceğim artık.

Filezella FTP programı kurdum, deneme amaçlı olarak basit bir eklentiyi eklemeyi ve etkinleştirmeyi başardım. Ayrıca yine denemek için rastgele bir temayı indirdim, aktardım, onu da denedim; sorunsuz çalıştı.

Türkçeleştirmede sorun yaşamam da kodlamalar da belki sorunlar olur, o zaman da yine yardım isterim sizlerde.. Artık boş bir vakitte tema işine bakabilirim.

Gerçekten çok teşekkür ederim; Myro hassaten sana..(Duayı içimden edeyim..:-)

İyi geceler hepinize..

Suat Öztürk

1 yıl önce #
  8. Rica ederiz. Bizde senin gibi başladık. herşey zamanla. Dua içinde tşkler

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.