Arkadaşlar,
Ben bir yorum blogu olan www.dusunceler.org un yazarıyım. Bir yıldan fazladır yazıyorum ve sitemin çok yoğun bir ziyaretçi/yorumcu kitlesi var.
6 ay kadar önce wp blog olarak yazıyordum ama bağımsız alana geçmemi isteyen bir dostum sitemi -domainine, hosta varıncaya kadar- sağolsun kurdu ve "anahtar teslim" olarak bana teslim etti.
Ben birçok konuda bilgi sahibi olmama, politikadan bilime, sanattan edebiyata kadar farklı alanlarda yazılar yazmama rağmen pc konusunda kelimenin tam anlamıyla cahilim. Vermemiş Mabud yani..
Sitemi kuran arkadaşımın işleri çok yoğun ona ne dediysem yaptı şimdiye kadar ama ben artık onu rahatsız etmeden kendi işimi kendim halletmek istiyorum.
Forumu dolaştım, bu kadar başlangıç seviyesi soru soranla karşılaşmadım. WP rehberi de indirdim okudum, mesela sidebardaki kodların yerlerini değiştirerek sağ sutunu değiştirebiliyorum, oraya deneme yanılma yöntemiyle İHH bannerı, google reklamı bile koymayı başardım.
Fakat benim daha temel sorunum daha doğrusu cehaletim var.
Ben temayı değiştirmek istiyorum ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. Rehberde kısaca anlatmış ama daha FTP nin ne olduğunu bilmeyen , indirilen temanın wp dizinine nasıl gönderileceğini bilmeyen ben bunu nasıl yapacak?
Temadan da vazgeçtim. En azından eklenti yüklemesini öğrenebilmem lazım.
Bu adreste tarif etmiş: http://www.wpdestek.com/eskiforum/index.php?topic=30.0;prev_next=prev
İstediğim eklentiyi indiriyorum. Yukarıdaki sitede diyor ki "Çıkan dosyayı siteniz/wp-content/plugins dizinine gönderiniz." Ama ben "hönnk" yapıyorum, çünkü bu indirdiğim dosyanın nasıl wp-content/plugins dizinine gönderileceğini bile bilmiyorum. [Evet, içinizden -ya da büyük ihtimal dışınızdan- "yuuuh" diyenleriniz olmuştur ama nasıl ki aranızda isbat-ı vacip delilleri, teizmin ve ateizmin felsefi/mantıksal tez ve antitezleri, idealizm, materyalizm, indeterminizm, eskatoloji, teodise, siyaset teorileri, özgürlük felsefesi, anarşizm, demokrasinin evrimi vs vs vs gibi konularla ilgilenmeyenlerin olabilceği gibi ben de pc ile temel kullanım haricinde ilgilenmedim maalesef. :-)]
Bu gönderimi (yani eklenti klasörünü, plugins dizinine göndermeyi) becerebilsem buyuk ihtimal eklentiler bölümünden etkinleştirmeyi ve temada görünmesi gerekiyorsa sidebara kodunu eklemeyi de becerebileceğim. Ama daha dizine göndermeyi beceremediğim için ööle ekrana bakıyorum.
Bana bu konuda çok kısaca madde halinde ve sırası ile ne yapacağımı gösterecek bir arkadaş var mı? Dindar değilim ama dualarımın kabul olduğu variddir, eğer inancı varsa yardımcı olacak arkadaşa dua edebilirim.:-) (tema işi de başka bahara artık. Bir postta onu da sormaya yüzüm olmadı açıkçası)
Selamlar, şimdiden teşekkürler.
Suat Öztürk
Destek sorusu değil