WordPress Türkiye Forumları » Temalar

Dreamy Teması'nda yan menüde hata

(11 posts)
  • 1 yıl önce Jetaime tarafından başlatıldı
  • Jetaime tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Jetaime
    Üye

arkadaşlar ben siteme dreamy temasını denedim cok begendim yanlız yan menuda şöyle bi hata oluştu acaba çözümü varmı bilenler cevaplarsa cok sevinirim ben aradım taradım ama pek bişey bulamadım :( hata bu ;

Kategoriler
    * Kategorilenmemiş
    WordPress veritabanı hatası: [You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1]
    SELECT cat_id, cat_name FROM

Tarih: 1 yıl #
  2. Öncelikle hangi wordpress versiyonunu kullanıyorsun ve temayı nerden indirdin? Temanın son sürüm olmasına dikkat ettinmi?

3. Jetaime
    Üye

wordpress 2.2 türkçe versiyonunu kullandım hatta burdan indirdim son surum yazıyordu. temayıda dmry.net ten indirdim Burdan

4. Tema değiştirmeyi dener misin? Sorun acaba temada mı?

5. Jetaime
    Üye

sorun temadanmı kaynaklanıyor bilemiyorum ama diger temalarda sorun cıkmıyo mesela GlossyBlue 1.3 , iTheme 1.1 , Blueblog TR 1.0 bunları denedim bunlarda hiçbir sorun oluşmadı sadece dreamyde sorun cıktı , benden başka kimse daha once karşılaşmadımı acaba boyle bi sorunlar ?

6. O zaman sorun temada. Temanın Sidebar dosyasında sen düzenleme yaptıysan herhangibir kod satırını silmiş olabilirsin. Temanın orjinal adresinden temayı indirip indirdiğin sidebar.php dosyası ile sendeki mevcut olanı karşılaştırmayı dene.

7. Jetaime
    Üye

yok hayır hiçbir düzenleme yapmadım sidebar.php dosyasında , bi kaç kez sıfırdan kurdum hatta bi keresinde kurulum esnasında sadece dreamy temasını bıraktımki database den kaynaklanan sorun belki meydana gelmez diye ama o zamanda site gorunmedi illa default tema olacak görünmesi için ilk olarak , işte onuda denedim ama olmadı bu sorun databaseden kaynaklanıyo ama sanırım kimse çözememiş henuz

8. ille defalt olacaksa tema sende kendi tema dosyalarını o klasore at.. böyle bi içimden geldi yazayım dedim :)

9. Çözüm yolunu yazının devamına ek yaptım. Temanın uyumsuz olmasından kaynaklanıyor.
    http://www.dmry.net/wordpress-dreamy-10-temasi-turkce-cevirisi

Önce tema dizininde yer alan sidebar.php dosyasını açın. Buradaki,

<?php
    $link_cats = $wpdb->get_results(\"SELECT cat_id, cat_name FROM $wpdb->linkcategories\");
    foreach ($link_cats as $link_cat) {
    ?>
    <h2><?php echo $link_cat->cat_name; ?></h2>

<?php wp_get_links($link_cat->cat_id); ?>

<?php } ?>

satırlarını alttaki ile değiştirin.

<?php
    //$link_cats = $wpdb->get_results(\"SELECT cat_id, cat_name FROM $wpdb->linkcategories\");
    $link_cats = $wpdb->get_results(\"SELECT c.cat_ID, c.cat_name FROM $wpdb->link2cat l, $wpdb->categories c where l.category_id=c.cat_ID group by c.cat_ID\");
    foreach ($link_cats as $link_cat) {
    ?>
    <h2><?php echo $link_cat->cat_name; ?></h2>

<?php wp_get_links($link_cat->cat_ID); ?>

<?php } ?>

10. çessur çevvik vve attak :) dmry

11. Jetaime
    Üye

dmry hızır gibi yetiştin ne kadar cok teşekkür etsem azdır Allah razı olsun (: ama benim sorunlarım bitmiyor :( şimdi tema düzgün çalışıyor ama benim bu sidebar hakkında bi kaç sorum olacak şimdi buraya bişey ekleyebiliyormuyuz bileşen falan ben denedim olmadı widgets yukledim onlada olmadı :( yani bu sidebarı düzenliyecek bi eklenti varmıdır acaba ? birde aşağaya resminide ekliycem , sidebardaki yazılar sol tarafa cok yakın hiç boşluk yok sol tarafa sıfırlamışlar o yazıların biraz daha sağa kaymasını saglıyabilirmiyim eğer yapabilirsem nereden yapmam lazim(:

sidebar resmi

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.