WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

görsel olarak tema düzenlemek?

(10 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce gevv tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. Selam klasik olarak:) ben yeniyim:d zar zor wordpress kurdum kendim tema düzenlemek istiyorum ama biraz degişik fazlabir tasarım bilgim yok html düzenlerken Dreamweaver kullanıyorum görsel olarak düzenlemeliri yapıyorum resimleri dehiştirip tablolar ekliyorum ne yaptıgımı görüyorum:) ama php de durum farklı acaba php düzenlemek için yada tema düzenlemek için Dreamweaver tarzında bir program varmı?

1 yıl önce #
  2. bende çok aradım ama sonuç alamadım.. sadece duyduğum bir kaç şeyi ancak prg ile yapabildiği sonrası sana kalmış.. kodları daha iyi görmek bozulup bozulmadığını anlamak için sana sadece notepat++ önere bilirim.. çok güzeldir.. çok kullanışlıdır..

1 yıl önce #
  3. Bir temanın %90'ı CSS, %10'u PHP bilgisine dayanmaktadır. PHP bilgisi de zaten standart komutlardan oluştuğu için bilgiye bile gerek yok. Bir temayı düzenleyebilmek için maalesef görsel olarak bir program kullanamazsınız. Biraz CSS bilgisi ile istediğiniz temayı düzenleyebilirsiniz. Bunun için Top Style Lite ya da Dreamweaver kullanabilirsiniz. Ancak dediğim gibi görsel olarak yapamazsınız, sadece kodlarda oynamalarla mümkündür.

1 yıl önce #
  4. yorumlarınız için teşekkürler evet dün baya bi tırmaladım:) çeşitli programlar denedim olmadı neyse yeni bişiler ögrenecegiz:) biraz php dersi alalım

1 yıl önce #
  5. PHP değil CSS dersi ;)

1 yıl önce #
  6. tamamdır:) ben basladım güzel bir sitede buldum http://www.fatihhayrioglu.com/?page_id=119

1 yıl önce #
  7. Evet çok güzel bir site sevgili Fatih Abi'nin mükemmel CSS makaleleri ;)

1 yıl önce #
  8. evet bende hep merak etmişimdir:) sadece varolan resimleri dğeiştirmekten başka bir şey yapamıyordum.

1 yıl önce #
  9. Şuan tema düzenlemede geri adım attım:) şimdiki tema ısınma için yeterde artar klasik işte a dan ........z ye çıkmaya çalışıyordum:) ama araştırmalarımda güzel paylaşımlar buldum ileride işime yarar paylaşmakta fayda var sorunlarımı çözdükten sonra:) tema düzenlemeye geçecegim

adı: sidebar widget
    özelliği: menulerinizdeki her bir bölümü, sürükle bırak yöntemiyle oynatabilir, yerini değiştirebilir, ve kaldırabilirsiniz; ayrıca istediğiniz yere yeni bir text açıp istediğiniz kodu girebilirsiniz,
    mesela adsense kodu ekleyeceksiniz, php ile uğraşmanıza, kodu tam oturtmak için didinmenize gerek yok, anında istediğiniz yere koyabilirsiniz, bu tarz eklentilerle wordpressi resmen frontpage gibi kullanıp istediğiniz türde bir site hazırlamanız çok kolay
    yükleme adresi: http://automattic.com/code/widgets/
    kurulumu: delicious.php - gsearch.php - rss.png - widgets.php - ve scriptaculous klasörü ->>> wp-content/plugins/widgets klasörüne
    eğer 2.0 kullanıyorsanız, biraz daha +lı kullanabilmek için themes klasöründeki dosyalarıda gerekli yerlere yükleyebilirsiniz,
    ardından plugins bölümünden aktif edip, presentation/sidebar widget bölümünden ulaşabilirsiniz

1 yıl önce #
  10. gev ilgin için teşekkürler bilgi için ayrıca teşekkürler. forumu etkin olarak kullanırsan daha bir sürü şey bulabilirsin. :) senin verdiğin plugin dahil. gerçi getz sürümünde artık üstünde geliyor daha iyi oldu

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.