Şuan tema düzenlemede geri adım attım:) şimdiki tema ısınma için yeterde artar klasik işte a dan ........z ye çıkmaya çalışıyordum:) ama araştırmalarımda güzel paylaşımlar buldum ileride işime yarar paylaşmakta fayda var sorunlarımı çözdükten sonra:) tema düzenlemeye geçecegim
adı: sidebar widget
özelliği: menulerinizdeki her bir bölümü, sürükle bırak yöntemiyle oynatabilir, yerini değiştirebilir, ve kaldırabilirsiniz; ayrıca istediğiniz yere yeni bir text açıp istediğiniz kodu girebilirsiniz,
mesela adsense kodu ekleyeceksiniz, php ile uğraşmanıza, kodu tam oturtmak için didinmenize gerek yok, anında istediğiniz yere koyabilirsiniz, bu tarz eklentilerle wordpressi resmen frontpage gibi kullanıp istediğiniz türde bir site hazırlamanız çok kolay
yükleme adresi: http://automattic.com/code/widgets/
kurulumu: delicious.php - gsearch.php - rss.png - widgets.php - ve scriptaculous klasörü ->>> wp-content/plugins/widgets klasörüne
eğer 2.0 kullanıyorsanız, biraz daha +lı kullanabilmek için themes klasöründeki dosyalarıda gerekli yerlere yükleyebilirsiniz,
ardından plugins bölümünden aktif edip, presentation/sidebar widget bölümünden ulaşabilirsiniz