WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

Orta bloku genişletmek

(18 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce samuray tarafından başlatıldı
  • aspar1789 tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. ben itheme yı kullanıyorum.yazıların yazıldığı yerin genişliğini büyütmek istiyorum.bu nasıl yapabilirim?

1 yıl önce #
  2. css dosyası içinden düzenleye bilirsin. px değerler boyutu belirtir.

1 yıl önce #
  3. Örnek göstererek acıklarmısın eylultoprak

1 yıl önce #
  4. #header{
    height: 200px;

şeklinde style.css dosyasının içinde kodlar vardır buraları biraz kurcalara
    height wight değerleri ile oyna ama kople değiştirmen lazım bu css dosyasını.. neyse işte öyle birşeyler bende tam olara kbir şey diyemiyorum. çok fazla bilgim hatta hiç yok desek daha iyi ama böyle yapılacağını biliyorum sanırım yani :)

1 yıl önce #
  5. zaten sabahtan beri o kodlarla boğuşuyorum.değiştiriyorum bazı şeyleri ama hep farklı yerler değişiyor.

1 yıl önce #
  6. orta alanın(content)genişliğini ayarlamayı buldum.ama genişlik sağa doğru büyüyor ve menü backgroundu kötü bir görünüşe sahip oluyor.ben sola yaslayıp sağa doğru büyütmek istiyorum.

1 yıl önce #
  7. kardeş sen yinede nasıl yaptığını söylesene bende orta bölümü genişletmek istiyorum biraz.

1 yıl önce #
  8. şimdi style.css dosyasında
    `/* content */
    #content {
    padding: 25px 25px 15px 25px;
    width: 495px;
    background: #ffffff;
    clear: both;
    overflow: hidden;

kodunu buluyorsun 495 rakamını büyütüyorsun ama sağa doğru büyüyor ve sağda menüler olduğu hiç bir işe yaramıyor.
    bu konuyu araştırıyorum eğer bi sonuç bulursam yazarım buraya

1 yıl önce #
  9. tmm kardeş bekliyorum ben zaten çok büyütmeyeceğim 505 pixel felan yaparım belkide bozulmaz ama sen yinede bulursan ayz bi zahmet.

1 yıl önce #
  10. padding: 25px 25px 15px 25px; bunlar ortalamadır.. sağ sola kaydırma bunlar ile

1 yıl önce #
  11. İnşallah yarın bulurum.css dosyalarını düzenleyen programlar varmış onların yardımı olabilir

1 yıl önce #
  12. Arkadaşlar ben de onları değiştiriyorum ancak o sayfanın altında değişiklikleri kaydet gibi bir buton yok daha doğrusu hiç birşey yok. Sadece altında Bu dosyayı düzenleyebilmek için yazılabilir olması lazım. böyle birşey yazıyor.

1 yıl önce #
  13. kardeş css 'en yazılabilir değilmiş. ftpden httpdocs/wp-content/themes/kullandığın temanın adı buraya gir ve css dosyanı pc üzerine kopyala ve notepad++ gibi birşeyle aç ve düzenledikten sonra tekrar yükle.

Not: bu tarz işlemler sırasında her zaman bir tanede yedek almanı tavsiye ederim.

1 yıl önce #
  14. Fiorito
    Üye

bende genişletmek istiyorum sağ sol ve ort blogu itheme kullanıyorum o boşluklar yerine temayı genişletmek istiyorum ama yapamadım

1 yıl önce #
  15. arkadaşlar böyle bi genişlik tarayıcıların sayfa boyutuna göre değişir. sağlıklı olmaz. header değerine 750 gibi değerler vermek yerine 75% değeri verin bütün tarayıcılarda siteniz tarayıcının kapsadığı alanın %75 ine dağılır ve problemsiz çalışır.

i theme de ise bu genişlik şöyle olacak.

bunu bul
    #wrapper {
    width: 770px;

bununla değiştir
    #wrapper {
    width: 80%;

herkese iyi bloglar

1 yıl önce #
  16. tarayıcının kapsadığı alanın %75 ine dağılır ve problemsiz çalışır.

@tecnologin Sağolasın, kodla örnek verebilirseniz daha iyi olur.

Düzenleme;
    Teşekkürler üstteki mesajınıza eklemişsiniz.

1 yıl önce #
  17. rica ederim bu problemin çözümü için hemen i theme yi indirip css dosyasına baktım deneme yapmadım söylediğim kod yüzde doksan doğru. değilse buraya yazın hemen local de kurup doğrusunu yazarım 5 dakikamı almaz.

Bütün arkadaşlar hassasiyetle burada çözüm üretmeye çalışsın lütfen ben bile bazen kodlarda çok zorlanıyorum türkçe yazılmadıkları için :D

1 yıl önce #
  18. selam
    css nin altında "Bu dosyayı düzenleyebilmek için yazılabilir olması lazım"
    yazılabiliyor ama değişiklikleri nerden kaydedeceğim kaydet diye bir şey bulamadım değiştirip yenileyince eski haline dönüyor.

12 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.