WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Resimleri Otomatik Sığdırmak

(30 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce Hayko tarafından başlatıldı
  • eren1 tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Ya kusura bakma atladım seni. Nerde ne yapmak istiyorsun onu tam olarak yazarsan ve sitede yorumlara büyük bir resim atarsan bakayım.

5 ay önce #
  2. burada kullanacağım yorumlarda üyelerin eklediklari resimlerin büyüklüğü ne olursa olsun max genişlik 560x görünecek resime tıklandığında büyük hali yeni sayfada açılacak

edebiyatdergibi

Şu şekilde olabilir mi peki? Birçok forum sisteminde bu mevcut başta SMF ve VBulletin'de.

Normal bir şekilde resimi ekliyorsunuz boyutu ne olursa olsun. Sistem sizin belirttiğiniz boyut ayarına göre, yayınladığınız sayfada o resmi küçültüyor. Üstte sarı bir bantta. "Bu resim AA X BB px boyutlarına küçültülmüştür. Orjinalini görmek için tıklayınız" yazıyor. İsteyen resmi büyütüyor isteyen o şekilde izliyor. Böyle bir eklenti var mı?

5 ay önce #
  3. CeZZa
    Üye

bende siteye eklediğim grafiklerin widht değerini max. olarak ayarlayıp otomatik olarak küçültülmesini ve küçülen resme link verilmesini sağlamak istiyorum.

5 ay önce #
  4. eren1
    Üye

max-width: 375px;
    width: expression(this.width > 375 ? 375: true);

Arkadaşlar benim bu koddan anladığım eğer bir resim 375 genişliğinden büyükse o resmin genişliği 375'e düşürülüyor..(Denedim sonuç verdi)

Benim sornak istediğim ise eğer siteye eklediğim bütün resimlerin belli bir genişlik ve yükselikte olmasını istersem nasıl bir kod eklemem gerekecek...

Yani siteye eklediğim bütün resimlerin 250 genişlik ve 250 yüksekliğinde olmasını istersem hangi kod gerekir?

4 ay önce #
  5. eren1
    Üye

Css'yi iyi bilen arkadaşlardan bu konuda yardım bekliyorum gerçekten çok ihtiyacım var..Şimdiden teşekkürler..

4 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.