WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

Url Sorunu?

(4 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce myro tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmemiş

Etiketler:

1. Şimdi arkadaşlar tereddütte kaldığım bir nokta var. Bu noktada bilgisi olan arkadaşlardan özelliklede yönetici arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum.

Ben sitemi kuralı 18 gün oldu domaini alırken googledeki hite göre aldım. ve 18 gün içinde domainin barındırdığı kelimlerde ilk sayfaya yerleştim. Google toplamda 211 sayfamı indexledi. Ve günlük ortalama 450-500 arası tekil hitim var.
    Ben sitede sanırım permalink denen ayarlarımı düzenlememişim title ile url birbirine uyumlu değiller. Örneğin herhangi bir yazının sayfası şu şekilde çıkıyor; http://www.haberbjk.com/?p=337
    Ama Url ve title uyumu yok yani düzenlemeyi yapsaydim şu şekilde çıkacaktı;
    http://www.haberbjk.com/serdar-kurtulustan-sok-aciklamalar

Ben bu düzenlemeyi şimdi yapsam titlem ve urlem uyum sağlayacak ama korkum şu google indexlediğim tüm sayfaları silecek gerekli kelimede ilk sayfada çıkarken çıkmayacağım vs. Bu ayarları değişip değişmemekte kararsız kaldım. İlerde pişman olmamak için şimdiden değişsemmi acaba diyorum. Ama doğacak kayıpta beni korkutuyor.
    1.Sorum; Ben bu ayarı yapmazsam kaybım ne olur?
    2.Sorum; Kazancım ne olur? Vakit geçirmeden değişeyimmi

Şimdi kendinizi benim yerime koyun site bu hale gelmişken bir kaç ay sürecek bir bocalamayımı seçersiniz yada böyle devam etsinmi dersiniz. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

1 yıl önce #
  2. burda google size herhangi bir sorun çıkarmaz.

istersen dediğin şekilde güncelle ve sonra eski sekilde sayfayı cağır eğer gelmezse gel bana bağır :) ne kafiye oldu he :)

hiç bir şey olmaz sen yap kazancında su; konu başlık ile anlaşılır başlığı gördüklerinde tıklama olasılığı daha yüksek yada daha düşükdür..

sen iyi başlıklar seç ve değiştir postname olarak

1 yıl önce #
  3. bakiyyebemolu
    Üye

Aslında bildiğim kadarıyla sorun olur. Çünkü google senin sayfanı yazı numarası ile daha doğrusu senin verdiğin adresle indeksler. Sen bu başlığın ismini değiştirdiğin vakit arama motorundan sitene giren kimse bir 404 sayfasıyla karşılaşaktır. Aynı şey yazı ismi için de geçetli tabi. Sen "seradar kurtuluştan açıklamalar" yazısının başlığını "...açıklama" şeklinde değiştirsen dahi yaznın adresi (url) değişecek ve google robotları değişikliği anlayıncaya kadar o başlık altından arama motorlarından sayfana yönlenen kişiler yine 404 sayfasını göreceklerdir.

1 yıl önce #
  4. idda ediyorum her hangi bir sorun olmayacak :) örnek link'e dikkatli bakın acılan sayfaya dikkatli bakın

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.