WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Kurulumda beyaz sayfa geliyor

(13 posts)
  • 1 yıl önce asdf29 tarafından başlatıldı
  • asdf29 tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmemiş

Etiketler:

1. wordpress in 2.2 sürümünü kurmak istediğinde tüm dosyaları upload ediyorum site adresini yazıyorum install.php ye tıklıyorum ve ondan sonrasıda karşıma beyaz bir sayfa geliyor opera, internet explorer ve firefox ta denedim 3 ünde de aynı sorunla karşılaştım.. sunucu PHP 5 ve MySQL 4.1.21

nasıl bir çözüm üreteceğimi bulamadım.. :(

Tarih: 1 yıl #
  2. bendede aynı sorun olmuştu dosyalar içinde "wp-config" dosyasını düzenleyip ftpde ilgili dizine atın alan adınızı sifrenizi gireceksiniz

indirdiginiz dosyalar içinde ""wp-config-sample.php"
    olarak duruyor sonundaki sample yazısını silin gerekli bilgileri girin

<?php
    // ** MySQL ayarları ** //
    define('DB_NAME', 'ALAN ADI');
    define('DB_USER', 'OLUSTURDUGUNUZ KULLANICI ADI');
    define('DB_PASSWORD', 'SİFRENİZ');
    define('DB_HOST', 'localhost');
    define('DB_CHARSET', 'utf8');
    define('DB_COLLATE', '');

define('ABSPATH', dirname(__FILE__).'/');
    require_once(ABSPATH.'wp-settings.php');
    ?>

3. config dosyası tamam bir sorun yok bunda, config dosyası yanlış olsa kurulum için install.php yi çalıştırın yazısı gelmiyo ilk ekranda.. benim sorunum tüm dosyaları sorunsuz attım site adresini yazdım karşıma "WordPress kurulu degil. Kurmak icin tiklayin: install.php. " yazısı geliyor tamam ama işte o install.php ye tıklayınca /wp-admin/install.php adresine gidiyor ama o zaman da ya sayfa görüntülenemedi ya da beyaz bir sayfa geliyor ekrana, genellikle beyaz sayfa çıkıyor, kaç defa sayfayı yenilesemde olmuyor..

4. db kaldırın. dosyları silin. kurulumu tekrarlayın. tabi güncelleme yapmıyorsan.

5. güncelleme yapma yapıcam ama daha önce taşıma yaptığım için midir nedendir bilmiyorum wp-adminde eklentileri pasif durumua getirmek için eklentiler kısmıan girdiğim zaman eklentiler gözükmüyor
    Eklenti Yönetimi

Eklentiler WordPress'in işlevlerini artırır, geliştirir. Yüklediğiniz eklentileri buradan etkinleştirebilir ya da etkisizleştirebilirsiniz.
    kısmı gözüküyor ama aşağı kısmı yine beyaz bir sayfa şeklinde gözüküyor.. eklentileride pasif hale getiremediğim için hiç denemedim güncelleme yapmayı.. sıfırdan farklı bir klasöre kurulum deniyorum ama olmuyor bir türlü işte.. php, mysql özellikleri düşük desem ama 2.2 de istenilen değerleri tutuyor diye biliyorum..

6. hala bir çözüm bulamadım da şundan dolayı sorun olabilir mi diye sormak istiyorum. sunucu linux ama panel olarak plesk kullanıyorum bunun bir etkisi olabilir mi ?

7. hayır olmaz arkadaşım. ama sorun sende galiba. yanlış bir şey yapıyoruz sanırım.

8. yaptığım işlemlemler

ne yaptığımı videolu şekilde de anlattım bir hata yaptığımı sanmıyorum ama neler yaptığıma bakın yinede.. 2.2 den bir önceki sürümde bu sorun olmuyor ama bunda oldu.. :( bakalım nasıl çözüm üretebileceğiz.. :(ilgin içinde çok teşekkürler..

9. merhaba video ile blog'da fark ettiğim bir şey var.
    siz güncellemeyi www.siteadi.com/blog diyorsun
    ama www.siteadi.com/wp-admin/install.php çağırıyorsunuz :S

burda bir yanlışlık var.
    eğer iki wordpress'i bir db çağırıyorsan sorun olur değil mi :)

10. hayır videodaki blog için ayrı bir db oluşturdum, blog adresimle alakası yok :( blog adresimi güncelleme güncellicemde onunda başka hataları var :(

çözüm olarak önce localde bir kurulum yaptım sonra sql yedeğini alıp yükledim bu şekilde çalıştı site ama şu sorun oluştu.. linklere tıklayınca siteadresi.com/xxxx kategorisine,yazısına,yorumuna,kontrol paneline vs. gitmiyorda localhost/xxxx e gidiyor :(

bu işleri öğrenmek biraz daha ekmek yemem gerek sanırım :)

11. onun nasıl yapılacağını bilmiyorum.
    bizede getir yediğin kırıntılardan..
    daha fazla açıkcası cevap veremiyorum.

bir sorun var ama dur bakalım araştırayım unutmazsam

12. localhost'a kurduğunuz wp'deki yapı (linkler vs.) doğal olarak localhost'a göre ayarlanıyor :) .

Bu yüzden local de çalıştığınız db yi alıp web serverınıza attığınızda, tıkladığınız linklerin localhost'a dönmesi kanımca normal. Yani wp yi web serverınızda kurmanız gerekiyor.

13. bugün türkçe sürümde değilde orjinal sürümde kurulum deneyeyim dedim 2.2.1 son sürüm indirdim ftp ye attım site adresini yazdım ve hiç beyaz sayfa çıkmadan karşıma kurulumu normal bir şekilde gerçekleştirdi.. daha sonra türkçe dil dosyasını atıp config deki dil bölümünü tr_TR yaptığımda yine normal bir şekilde türkçeleştirdi admin panelini..

Acaba türkçelştirilirken farklı bir değişikliklerde mi yapılıyor da ondan olmuyor dicem ama başkasında bu sorun olmuyor bende neden oluyor ?

eylultoprak hocam yediğim kırıntılardan paylaştım işte.. :) ben çözmek için biraz daha yiyim güncelleştirme işini nasıl halledebileyim ona bakayım.. :)

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.