Hazırlanmış bu eklentiden, eklentiyi hazırlayan arkadaşın attığı e-posta ile haberdar oldum ve eklentinin yer aldığı sayfayı ziyaret ettim. Eklenti hakkında sitede yer alan açıklama şu şekilde;
DoFollow Trackbacks Wordpress Eklentisinin özelliği sizin wordpress sayfalarınıza kendi sitelerinde yer verip size tracback yollayan sitelerin değer kazanmasını hedeflemektedir. DoFollow Tracback eklentisini yükledikten sonra sitenizde bırakılmış olan bütün trackbacklerin linklerindeki rel=”external nofollow” kısmı rel=”external” olarak değiştirilecektir.
Bir yazımda bahsetmiştim, Google özellikle yorumlar içerisinde yer alan url yolları yüzünden sitenizin pagerank değerini düşürebilmekteydi. Bu gibi durumlar için de rel=”external nofollow” parametresi kullanılırdı. Bu parametre sayesinde arama motoru yazıyı indekslerken bu url yoluna yer veren sitenin referansının olmadığını anlardı. Ancak şu var ki, bilerek eklediğiniz url yollarında yine bu rel=”external nofollow” parametresi wordpress tarafından otomatik olarak eklendiğinden alıntıyı yaptığınız siteye herhangi bir katkınız olmamış olurdu. İşte eklenti bu konuda web sitesi sahiplerine yardımcı oluyor.
Eklentiyi indirmek için eklentiyi hazırlayan arkadaşın sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Destek sorusu değil