ben blix temasını kullanıyorum.blix temasından dolayı Türkçe karakter sorunu var.nasıl düzeltebilirim.
WordPress Türkiye Forumları » Temalar
blix teması türkçe karakter sorunu
(10 posts)-
Tarih: 11 ay #
-
temada değil de, temanın dil dosyasında sorun mevcuttur. Düzgün utf-8 dil dosyasını yüklerseniz sorununuz çözülür. Eğer bulamazsanız "po" dosyasını kendiniz editlemelisiniz.
Tarih: 11 ay # -
temayı siz türkçeleştirdiyseniz dosyaları teker teker açıp Uncode(utf-8)formatında kaydetmelisiniz.Eğer temanın kendi kaynak kodlarından dolayı bir sorun varsa Blogcini arkadaşımızın dediği gibi temanıza ".po" dosyasını oluşturmalısınız.
temanın dil dosyası yok.Türkçeleştirilmiş halde indirdim.zaten karakter sorunu her yerde değil bazı yerlerde var.peki po dosyasını nasıl oluşturabilrim.yada utf-8 dosyasını nasıl yüklerim?
note++ indirin kurun utf-8 seçin eğer buda olmazsa ansiyi deneyin buda olmazsa utf-8 berebaer bom kodu olarak deneyin olacakdır.
note++ dediğiniz notepad programımı?
dediğiniz gibi dosyaların hepsini utf-8 yaptım ama Türkçe karakter sorunu çözülmedi
sorunu çözdüm.admin panelinde tema düzenleme bölümünden Türkçe karakter sorunu olan yerleri düzelttim
siz tamemen bozmuşsunuz. ama en iyisini yaptınız.
Aslen dil sorunlarında, admin panelinden kodları editlemek karışıklıklara yol açabilir. Kezaa tr_TR.mo dosyasını editliyemiyorsunuz admin panelinden :).
Ama sorun çözüldü ve problem yoksa "iyi günlerde" kullana bilirsiniz ;)
Tarih: 11 ay #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
destek sorusu değil