WordPress Türkiye Forumları » WordPress Servisleri

WordPress.com Bloguna reklam nereye konulur?

(13 posts)
  • 11 ay önce muradu tarafından başlatıldı
  • teknobomb tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

Etiketler:

1. Herkes reklamlardan bahsediyor, ancak benim öğrenmek istediğim www.xxx.wordpress.com şeklindeki siteme reklam alabilir miyim? Yada reklam aldık hadi de kodu nereye yağıştıracağım. Yani ben wordpress'i bilgisayarıma kurmadım sadece wordpress.com'dan girip sitemi düzenliyorum. Bilmem anlatabildim mi, biraz karıştı galiba, neyse... Cevaplarınızı en kısa sürede bekliyorum. teşekkürler

Tarih: 11 ay #
  2. Google Adsense kullanıcaksanız;

Adsense programına kayıt oluyorsunuz ilk baş. Kayıttan sonra reklamlarını oluşturup, adsensin size verdiği reklam kodunu sitenizde uygun gördüğünüz bir yere (side bar,footer,header vs...) ekliyorsunuz. Hepsi bu kadar :).

Tabi biraz da olsa kod bilginizin olması gerekiyor ekleme yapabilmek için.

wordpres.com dan aldığınız blogunuzada reklam ekliyebilirsiniz bir sakınca yoktur.

3. peki bi de şöyle sorayım: Wordpress'teki yan menü bileşenlerinden (widget) metin yazan yere reklam kodunu yapıştırsak reklam görünür mü? Denedim, olmadı. Yada yanlış yaptım. Bunu yapmamın sebebi başka bi yerden sitenin kaynak kodlarına ulaşamıyorum. Yani bilgisayara yüklenen wordpress gibi php dosyalarının içeriğini göremiyorum.

4. widgetlardaki metin bileşeni reklamın kodunu çalıştırmıyor.Normalde çalıştırır mı?

5. widgetlardaki metin bileşenleri yanılmıyorsam reklamları çalıştırmaz. Aslen denemedim ama çalıştıracağını sanmıyorum.

Wordpress.com dan tema ile ilgili yükleme yapabiliyorsan, kullandıgın temayı önce pc de editle öyle yolla server'a.

Ama aslen bildiğim kadarıyla, tema editöründen istediğin değişikliği yapabiliyorsun diye biliyorum.

6. Executable PHP widget eklentisi ile yapabilirsin. Executable PHP widget mevcut sitede arama yapin.

7. wordpress.com'un ücretsiz verdiği günlüğe resim dosyası ya da salt metin (text) dışında bir reklam ekleyemezsiniz. Eklenti falan zaten kurulamıyor.

Kendinize daha özgür hareket alanı yaratacak bir hosting paketi alın bence...

(Gerçi ben adsense ile para kazanıldığını da görmedim henüz :D)

8. efrasiyab'ın dediği gibi wordpress.com üzerinden yaptığınız blogların kodlarında hiçbir değişiklik yapamazsınız. Dolayısıyla sorun sizden kaynaklanmıyor. Sistem o şekilde. Eğer farklı bir şeyler arıyorsanız www.bloggger.com veya www.blogcu.com gibi platformları deneyebilirsiniz.

9. hmm bak şimdi oldu bu işte. Demek bi host almak şart oldu. Bende uğraşıp duruyordum, koyduğum kodlar niye çalışmıyor diye. Teşekkürler.

10. Aklıma geldi de wordpress'teki tüm içeriği blogger.com yada blogcu.com'a aktarabiliyor muyuz? Aynı wordpress'teki sitemi ordan da yürüteyim bare. En azından reklam almış olurum di mi :D

11. wordpress'teki tüm içeriği blogger.com yada blogcu.com'a aktarabiliyor muyuz?

Tam tersi mümkün...
    Aynı siteyi iki adresten yürütmenizi tavsiye etmem.

12. yani illa bir host alıcaz yani işin içine bi miktar para girmesi şart oldu bize gerçi okadarda fazla pahalıda değiller en iyisi budur .

Tarih: 3 hafta #
  13. bi sey takıldı aklıma bu wordpress ücretsiz bloglarında yükseltme die bi bölüm var adsense kodu için bi yükseltme varmı yada o yükseltmeler ne işe yarıyor?

Tarih: 1 gün #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.