bloğuma yorum yapılıyor.günde yüzlerce spam..yorum eklenmemesi için .ne yapabilirm?
WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım
yorum yapılmasın istiyorum
(8 posts)-
Tarih: 1 yıl #
-
Yazıları yazdığınız editörün yanındaki kutucuklardan "Tartışma" isimli kutucuktaki "Yorumlara İzin Ver" kısmındaki "seçim" işaretini kaldırınız. Bu sayede yazdığınız yazılar "yorumlara" kapalı olucaktır :) .
Yahutta spam yorum almak istemiyorsanız "Akismet" kullanabilirsiniz. Zaten Wp içinde kendiliğinden mevcut...Sadece wordpress.com dan api key ini almanız gerekiyor...
Tarih: 1 yıl # -
İstersen şurdan da yapabilirsin ;
Tercihler-Tartışma Bundan sonra Yazı üzerine yorum yapılmasına izin ver bu satırın yanında tik varsa kaldırTarih: 1 yıl # -
spam için bu güzel bir eklenti. resim girilmeden yorum gitmez. ve isterseniz kendi kelimelerinizi belirleye bilirsiniz dosyayı düzenleyerek. sadece eklentiyi etkinleştirin o otomatik kodu ekleyecekdir.
Bu konuda sanırım en iyi yöntem Akismet olacaktır. Hem kullanımı ve eklenmesi kolay bir eklentidir hem de sizi istenmeyen yorumlardan %99 oranında kurtarır. Bununla birlikte arkadaşlarımın söylediği yazıların düzenlenme alanında Tartışma bölümünde Yorumlara izin verme seçeneği ile de sorununuza çözüm bulabilirsiniz.
Yine başka bir alternatif olarak Yakuter.com'da ve Wordpress Türkiye'de tartıştığımız yorumlara onaylama kodunun eklenmesi sitenize istenmeyen yorumların engeli konusunda bir yardımcı olabilir. Eklentinin adresini bilmiyorum ancak kısa bir araştırma ile hemen sonuca ulaşabilirsiniz.
Kişisel olarak ben sitemde (t'infection.com üzerinde) Akismet eklentisini kullanıyorum. Ancak bu eklentiyi kullandıktan bir süre sonra yine de istenmeyen yorumlar gelebiliyor. Size tavsiyem doğrulama kodu bulunan yorum ekleme eklentilerini kullanmanızdır. Başarılar dilerim...
spam için bu güzel bir eklenti. resim girilmeden yorum gitmez. ve isterseniz kendi kelimelerinizi belirleye bilirsiniz dosyayı düzenleyerek. sadece eklentiyi etkinleştirin o otomatik kodu ekleyecekdir.
demiş webthese ben de size bunun için gerekli eklentinin adresini vermişdim :)Size tavsiyem doğrulama kodu bulunan yorum ekleme eklentilerini kullanmanızdır. Başarılar
en etkili ve kesin çözüm budur.
gerçekten adam gibi çalışan wordpress için doğrulama kodu bulamadım.
Tarih: 9 ay #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
çözülmüş