WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Fantastico WP Türkçeleştirme

(4 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce bakiyyebemolu tarafından başlatıldı
  • mutfakma tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. bakiyyebemolu
    Üye

Sunucumda fantastico ile wordpress kurulumu yaptım. Ancak tahmin edeceğiniz gibi wordpress İngilizce. Admin kontrol sayfasının İngilizce olmasından bir şikayetim yok fakat blogumda Türkçe karakterler "?" şeklinde görülüyor. Bunu düzeltmek için sunucudaki wordpress dosyalarını elimdeki türkçe sürüm ile değiştirdim. Ancak bir netice alamadım. Sorum, Türkçe karekterleri nasıl göreceğim?

Bu arada yeri gelmişken sorayım. Fantastico ile wordpress kurmamın sebebi normal yollarla wordpressi kuramamam.
    Yaptıklarımı anlatayım; Cpanel yeni bir mysql databesi açıyorum (örneğin adı "blog"), daha sonra bu database için bir kullanıcı tanıtıyorum (örneğin "admin"), son olarak da bir şifre veriyorum ve bütün yetkileri seçiyorum.
    Php-config dosyası içerisine sunucuda oluşturduğum database ismini, kullanıcısını ve şifresini yazıyorum, sunucuya yüklüyorum.
    adres çubuğuna site adresimi yazıyorum ve sonuna wp-admin/install.php ekliyorum. Ancak sürekli olarak suncuda böyle bir dosyanın bulunamadığı İngilizce olarak görüyorum.
    Wordpress dosyalarını sunucuma "blog" klasörü şeklinde, "www" klasörü şeklinde atmayı denedim, sonuç yine aynı. Yanlışım nerede?

1 yıl önce #
  2. congif.php dosyasını düzenleyin. türkçe karakter diye aratın sorunun çözümü bloglda var.

olmadı şöyle bakın

1 yıl önce #
  3. bakiyyebemolu
    Üye

Başka bir yoldan hallettim. Aynı problemi yaşayanlar için şurada anlatmaya çalıştım.

1 yıl önce #
  4. mutfakma
    Üye

Teşekkürler "bakiyyebemolu" Denemediğim yol kalmamıştı, söylediklerinizi yaptım, sorun kalmadı...

Tekrar teşekkür ederim...

Not: Tek merak ettiğim; veri tabanında daha evvel hiç oynama yapmadığımdan, bu değişikliğin daha sonra herhangi bir yerde sorun çıkarma şansı varmıdır, merak ediyorum. Yoksa en küçük anormalliği olmazmı... Saygılar...

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.