WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Takıldığım Bir PHP Kodu

(6 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce BlogCini tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmemiş

Etiketler:

1. <?php
    $prev = next_posts_link('&laquo; '. __('Previous Entries','royale'));
    $next = previous_posts_link(__('Next Entries','royale') .' &raquo;');
    if ($prev || $next):
    ?>

Kod bu arkadaşlar...Yalnız ne kadar "class=alignleft" gibi hizalama kodu kullanmaya kalksam işe yaramıyor :( . Yada ben bu işi anlamadım :). Kod basit önceki ve sonraki sayfaları çıkarmaya yarayan kod. Ancak bitişik çıkıyorlar. Görmek isterseniz www.blogcini.net adresinde bakabilirsiniz. Bitişik çıkmaları çok çirkin ben bunları sağa ve sola hizalamak istiyorum ama kodu nereye koyacağı mı bir türlü çözemedim...Neresine koysam inatla bitişik çıkıyorlar :(...

Umarım birisi yardımcı olur...

Şimdiden teşekkürler...

Tarih: 1 yıl #
  2. Kod:

<.div><.?php next_posts_link('&laquo; Yeni Mesajlar') ?><./div>
    <.div><.?php previous_posts_link('Eski Mesajlar &raquo;') ?><./div>

NOT: . olan yerleri sil...

bunu deneyebilirsin..

3. Yalnız şuan iş yerinde olduğum için kodu deniyemiyorum. Ama kafama "if" olayı takıldı, benim kod öbeğimde eğer sayfa yoksa linkini de çıkarmaması için "if" kullanılmış yanılmıyorsam...

Sizin verdiğiniz kod da ise böyle bir etiket mevcut değil...Problem çıkarırmı ki acaba?...

*En iyisi akşam evde deneyeyim ve sonucu bildireyim...

4. aynı kodun farklı şekilde durumu:

<.div align=\"left\"><.?php previous_post_link('&laquo; %link') ?><./div>
    <.div align=\"right\"><.?php next_post_link('%link &raquo;') ?><./div>

buda yeni mesaj yazan yerde mesajın başlığını yazdırır.
    * ister if kullan ister başka bir şey olmayan bir mesajın linkini sayfaya nasıl yazdırabilir bu kodlar... sorunsuz çalışıyor kendi sitemdede kullanıyorum hemde default temadada kullanılıyor...

5. Arkadaşlar bu verdiğiniz iki kod öbeğinide denedim...2 side malesef işe yaramıyor :(

İşin garip yanı kod satırından 1 karakter dahi silsem sayfa açılmayıp bembeyaz kalıyor :( bir ütrlü çözemedim...

Yalnız benim takıldığım noktayı bir kez daha belirtmek isterim :

Sayfa üstündeki navigasyon linkleri değil!...

Sayfanın en altındaki " « Önceki YazılarSonraki Yazılar » " kısmı!...Burda yazdıgım şekilde bitişik çıkıyorlar...Ben biri solda biri sağda olsun istiyorum sayfa üstündekiler gibi...

6. http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/1638?replies=7#post-7907

left right kodlarını uygulaya bilirsin. direk olarak önceki sonraki diye malesef zaten çıkaramıyoruz. çok nedim bende.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.