WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

PHP 5.2.3 Türkçe sorunu

(13 posts)
  • 1 yıl önce karam021 tarafından başlatıldı
  • tiryaki tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. karam021
    Üye

hostumun php sürümünü güncelleştirmesi sonrasında türkçe dil problemi almaya başladım sistem otomatikmen default oldu ne yaptıysam tükçe dil dosyasını görmüyor bu konuda yardımcı olacak arkadaşların yardımını bekliyorum çok acil php sürümü 5.2.3

Tarih: 1 yıl #
  2. db karakterlerini güncelleyin. config sys içindeki charset'in uygunluğuna bakın derim.

3. karam021
    Üye

arkadaslar ben türkçe karakter sorunu var demiyorum dil dosyasını görmüyor sorun karakterde degil dosyayı hiç görmüyor default olarak çalışıyor sanırım ingilizce dil dosyası yok olsa onu editleyecem ama ingilizce mevcut dosyalara gömülü oldugu için bişey yapamıyorum

4. db karakterlerini güncelleyin. config sys içindeki charset'in uygunluğuna bakın derim.

birde dil dosyalarını atın. birde dil dosyalarını atın. /httpdocs/wp-includes/languages altına.

5. karam021
    Üye

ben zaten 2.2 kullanıyorum ve wp_content/languages içerisine dil dosyasını attım sorunun nedeni olarak bunu görmüyorum sorun php serverdan kaynaklı ama hangi dosyada hangi degişiklik yapılmalı bunu bilmiyorum

6. db derken siz neyi anlıyorsunuz karam021.

7. karam021
    Üye

db derken kastettigin veri tabanı degilmi yoksa wordpresste ayrı bi db olayımı var

8. aynı sorun ben de de başgösterdi 3 gündür uğraşıyorum

define ('WPLANG', 'tr_TR');

yeterli olmadı
    ne yapacağız ?

9. civan21
    Üye

Kardeşim işin yokmu senin siteyi bırak ingilizce kalsın.Birde formatör olacaksın!

10. hayır siteye yazı atma filan işlerini bilgisayar dünyasına aşina olmayan insanlar da yapıyor o yüzen türkçe arayüz mecburi

11. Hsn
    Üye

Arkadaşlar bu sorunun bi çözüm yolu yok mu ? bikaç gündür araştırıyorum fakat bulamadım :s

12. just8
    Üye

arkadasım git hosting şirketine ticket aç, adamlara sorununu anlat olsun bitsin. bu kadar uğraşacağına :)

13. WordPress'in "localization" desteği 64bit sistemlerde iyi çalışmamasından kaynaklanıyor olabilir. Aynı sorunu bende yaşamıştım. wp-includes/gettext.php dosyanızı açın ve 100. üncü satır civarı gidin. ben değişikleri yaptıktan sonra hata düzelmişti.

$this->enable_cache = $enable_cache;

// $MAGIC1 = (int)0x950412de; //bug in PHP 5
    $MAGIC1 = (int) - 1794895138;
    // $MAGIC2 = (int)0xde120495; //bug
    $MAGIC2 = (int) - 569244523;
    $MAGIC3 = (int) 2500072158; // <----- BU SATIRI EKLEYIN

$this->STREAM = $Reader;
    $magic = $this->readint();
    if ($magic == $MAGIC1 || $magic == $MAGIC3) { <----- // BU SATIRI DEGISTIRIN
    $this->BYTEORDER = 0;
    } elseif ($magic == $MAGIC2) {
    $this->BYTEORDER = 1;
    } else {
    $this->error = 1; // not MO file
    return false;
    }

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.