Daha önce bu konu açıldımı bilmiyorum. Aramalarımda bulamadım. Sorunum şu: Permalinklerde "ı", "ş" gibi karakterler "y", "th" şeklinde görünüyor. Örneğin "apple.com yenilenmiş" başlıklı yazım "applecom-yenilenmith" şeklinde yani "ş" karakteri "th" olarak çıkıyor. Ben ise "ş" karakterinin "s" olarak gözükmesini istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme
Türkçe permalink
(7 posts)-
Tarih: 1 yıl #
-
kendi bunu yapıyor zaten. sizde bir sorun var olmasın.
Tarih: 1 yıl # -
Türkçe sürümü mü kullanıyorsunuz? Karakter kodlaması olarak UTF-8 yerine örneğin 8859-1 kullanıyorsanız böyle bir sorun olabilir. Yönetim panelinde Tercihler -> Okuma bölmüne bakın.
Charset olarak ISO-8859-9 kullanıyorum. UTF-8 de yazılarda Türkçe karakter çıkmıyor.
Türkçe dil dosyası (.mo) uzantılı aktifleştirdim herhangi bir değişiklik olmadı. Charset'i UTF-8 yapotım yine değişiklik olmadı. Wordpress'i 2.2 sürümüne yükselttim yine aynı sorun. Bilmiyorum ne yapmalıyım :S
Sorunun nedenini bilmiyorum, fakat bir çözüm bulamazsanız ve siteniz yeniyse; yazılarınızı ve yorumlarınızı dışa aktarıp (export) Türkçe sürümü baştan kurup bir deneyin.
Sorunumu çözdüm :D Detaylarını bloguma yazdım. Sorun charsetten kaynaklanıyormuş :D Buradan detayları okuyabilirsiniz: http://www.sevban.com/wordpress/turkce-permalink-sorunu
Tarih: 1 yıl #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
çözülmüş