arkadaslar forumları iyice araştırdım, ama bir türlü aradığım cevabı bulamadım...
ben eklenti ekliyorum, ne ediyorum ediyorum gözükmüyor..
temaya bir kod ekleyin diyen eklentiler var peki bu kodları Direk internet siteme giripte mi temya ekleyeceğim yoksa yine fillezilla ilemi ekleyecegim..
eğer temaya eklemem gerekiyorsa neden kaydet yada güncelle yok..
eklentilerimin hiçbiri gözükmüyor..
daha bir aylık sitem olduğu içinde bir sürü şey eksik..
lütfen yardımcı olabilirmisniz..
rica ediyorum...
WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler
kodları temaya eklenmiyor
(26 posts)-
Tarih: 11 ay #
-
Siteniz/yönetim/görünüm/temaeditörü/ bölümünden kodları ekleyeceğiniz dosyayı seçip orada kodları ekliyorsunuz, burada "dosyayı güncelle" diye bir buton olması gerekir buton yoksa bu "dosya yazılabilir değil" diye uyarı vardır, dosyalarınızın siteniz üzerinden değiştirilebilir olması için chmod/permission yani kullanım izinlerinin açık olması gerekir bu ayarları ftp programı mesela filezilla ile hostunuza girip dosyalara sağ tıklayıp chmod ayarları sekmesine gidip yapabilirsiniz, yada başaka bir, seçenek direk internet kanalıyla hostunuza girin, oradan dosyalarınıza kodları ekleyin.(chmod değeri olarak 666 girerseniz sorun kalmaz)
Tarih: 11 ay # -
bu neye beziyor biliyor musun?
* aklımdan bir sayı tuttum bil bakalım kaç.- hangi eklenti? hangi kod ? wp kaç sürümü ? - hangi tema ? - dizinlerinin izin ayarlarını yaptın mı? hepsi forumda yazıyor. Biraz araştırmaktan zarar çıkmaz..
ya araştırdım... ama bulamadım.. canarkadas senin dediğini bir yapayaım.. teşekkür ederim
canarkadaş teşekkür ederim.. ama dediğinizi yapamadım.. yani erişemiyorum.. eğer zamanınız varsa izleyeceğim adımları söylebillirmisiniz.. ben hostun nerede oldugunu bilmiyorum
canarkadas fillezillada güncellemeyi açmak için bahsettiğiniz o yeri bulamıyorum
Host sitenizin kurulu olduğu bilgisayar (alan da diyebiliriz), hosta filezilla programı ile bağlanabilmeniz için, hostu kiraladığınızda size verilmiş olması gereken 1)ftp adresi 2 kullanıcı adı 3) şifreye sahip olmanız lazım, bu üçü ile filezilla programını kullanabilirsiniz, Fillezillayı nasıl kullanacağınız burada detaylı anlatılmış,filezilla ile dosyalarınıza kodları bilgisayarınızda ekleyip hostunuza atar, "aynı dosyadan var üstüne yazalımmı" uyarısına evet diyerek dosyanızı güncellersiniz, hostunuza internet üzerinden ulaşabilmeniz için yine hostu kiraladığınızda size verilmiş olması gereken c-panel (buna plesk/kontrol panel de diyebiliriz)adresine ihtiyacınız var, oradada daha önce oluşturulmuş olması gereken kullanıcı adı veya mail adresi ve şifreye ihtiyacınız olacak, c-panel den dosyalarınıza direkt ulaşıp eklemek istediğiniz kodları ekleyerek yenileyebilirsiniz..
Siz şunu yaptım, şu oldu, şuradayım diye aşama aşama neler olduğunu yazsaydınız daha hızlı yol alabilirdik ben genel prosedürü yazdım, daha önce bir arkadaşada yazmıştım bende acemiyim, ben bu forumda ya 1 kez ya hiç destek sorusu sormadım her sorunumu ara butonu ile çözdüm, eğer arar ve okursanız bence işiniz daha kolay hallolur, gerekirse siz gene yazın dilimiz döndüğünce, cevaplarız. Son olarak hostunuzda site dosyalarınız httpdocs veya publichtml adlı klasörlerin içindedir. Kolay gelsin.Tarih: 11 ay # -
canarkadaş tşk ederim..
ama dedikleriniz var bende.. filezilaayida kullaniyorum hatta bir sürü eklenti ekledim..
bildiginiz gibi bazı eklentiler temaya kod eklenince görülüyor..
ama ben temaya bisey ekleyemiyorum.. güncelle yada kaydet butonu yok..
yazilabilir olmasi gerekiyor diyor..
benim kodları yazabilmem için ne yapmam gerekiyor...
nasıl yazılı hale getirebilirim.. nereden...
eger oluyorsa adim adim söylerseniz sevinirim.. kusura bakmayın lütfen zamanınızı alıyorum ben daha cok acemiyim..Tarih: 11 ay # -
Alttaki resimde dosyalarını nasıl yazılabilir duruma getirebileceğini görebilirsin, Filezilla kullanıyorum dediğin için Filezilla ile yaptım. Bu işlemden sonra sitende kaydet butonu görünecektir.
Önceki mesajımda da yazmıştım, kod ekleyeceğin dosyayı Filezilla ile bilgisayarına indirip, kodları ekleyip geri yüklediğindede işini halletmiş olursun.
ahh çok tşk ederim gerçekten..
o kadar mutlu oldum ki heheTarih: 11 ay # -
Siz sağolun yine bekleriz.
canarkadas teşekkür ederim. dosya özelliklerini değiştirdim.
sitemde nerde kaydet butonu çıkacak? göremedim.
görünümden tema editörüne girdiğimde kodların altında "Bu dosyayı düzenleyebilmek için yazılabilir olması lazım." yazısı var.
değişiklik yapamıyorum.Tarih: 6 ay # -
Dosya özelliklerini değiştirememişsiniz, üstteki işlemleri yeniden yapın, doğru temanın dosya izinlerini değiştirdiğinize, tema editöründe izinlerini değiştirdiğiniz temanın seçili olduğuna emin olun.
Tema editörü görünümü:
Tarih: 6 ay # -
canarkadas "Alttaki resimde dosyalarını nasıl yazılabilir duruma getirebileceğini görebilirsin, Filezilla kullanıyorum dediğin için Filezilla ile yaptım. Bu işlemden sonra sitende kaydet butonu görünecektir." yazdıklarını aynen yaptım. 766 oldu. bu değişiliklerden sonra sitemde nerde kaydet butonu görünecek? onu sordum. kaydetmediğim için olmadı galiba?
777 yapın.
Nerde kaydetme butonu görünecek onu sordum
Resim onun için.
filezilla ile 777 yaptım. sonrasında tekrar kontrol ettim. değerler 777. daha sonra ne yapmalıyım.?
daha sonra ne yapmalıyım.?
Neyi, ne yapmalısın ?
Dosyalarda değişiklik yapacaksanız bu değişikliği yapıp dosyayı kaydedeceksiniz, daha önce açtığınız konuda
Öncelikle burada ve buradaki dökümanları indirin, sorunlarınızla ilgili anahtar kelimeleri forumda aramak, size zaman kazandırır.
Sitenizin linkini profilinize ekleyin, renk değişimi için tema css'inde değişiklikler yapmalısınız, sayfa gösterimi ile ilgili bu ve bu eklentileri inceleyin, lınks menager gibi özellikleri yan menü yani sidebar.phpden silmelisiniz, tema renkleri değişimi zor bir konu, birde tema resim ağırlıklı ise dahada zor, bu işlemde css den, üst resmi değiştirmek için buraya bakın, sorunlarınızın hepsi forumda var, lütfen arama yapın, bulduğunuz açıklamalara göre aşama kaydedip sorun çıkarsa bu aşamaları ve sorununuzu yazın.
Not: Her zaman her işlemden önce temanızın, işlem yaptığınız dosyaların yedeğini alın.
demiştim, ayrıca şu an bulunduğunuz konudan da yararlanabilirsiniz.
Size daha önce de dediğim gibi; sorunlarınızı detaylı, yaptıklarınızı aşama aşama yazın.
Sizin gönderdiğiniz tema editörü görünümüne baktım sağ alttaki dosyayı güncelle yazısı bende çıkmıyor.bende kodların altında "Bu dosyayı düzenleyebilmek için yazılabilir olması lazım." yazısı çıkıyor.
bu kodlara yazmam engellenmiş durumda. kodlarda değişiklik yapamıyorum.
filezilla ile sizin yukarıda görüntülü anlattığınız değişikleri yaptım.
777 yapıp tamam dedim. sadece bu kadar işlem yaptım.Şimdi ne yapmalıyım?Tarih: 6 ay # -
bu kodlara yazmam engellenmiş durumda. kodlarda değişiklik yapamıyorum.
Sunucunuzdaki güvenlik sistemi buna neden oluyor olabilir, direkt sunucu kontrol panelinizden dosyaları düzenlemeye çalışın, hazır girmişken sunucuda dosya izinlerini bir kontrol edin, Google'da Cuteftp'yi arayın Filezilla'dan iyidir.
Ben buradaki açıklamalara göre bilgisayarıma Wordpress kurdum, dosyalarımda yapacağım değişiklikleri bilgisayarımda yapıp, deneyip sunucuya öyle atıyorum bu sayede sitem meşgul olmuyor.
Son olarak hostunuzda site dosyalarınız httpdocs veya publichtml adlı klasörlerin içindedir. Kolay gelsin.
@canarkadas cok işime yaradı teşekkür ederim :D
Tarih: 6 ay #
Cevapla »
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
destek sorusu değil