WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Paged-Comments (Yorum Sayfalama Eklentisi)

(20 posts)
  • 10 ay önce Srr tarafından başlatıldı
  • marco tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Eklenti Adı : WordPress Paged Comments Plugin
    İşlevi : Her 10 yorumda bir sayfalama yaparak sayfalarımızın uzayıp gitmesini engeller.
    Kaynak : WordPress Paged Comments Plugin | Türkçe Anlatım

Kurulumu

* Öncelikle eklentiyi buradan indirin.
    * Paketten çıkan dosyayı siteniz/wp-content/plugins klasörüne yükleyin.
    * Eklentiyi aktif edin.
    * Eklentimizi aktif ettikten sonra tema klasörünüz içindeki comments.php dosyasını siteniz/wp-content/plugins/paged-comments/themes/default klasörü altına kopyalayın ve adını comments-paged.php olarak değiştirin.
    * Tüm bu işlemlerden sonra comments-paged.php dosyasını açarak sayfalamanın gösterilmesini istediğiniz yere şu kodu eklemeniz gerekmektedir.
    <!-- Comment page numbers -->
    <?php if ($paged_comments->pager->num_pages()> 1): ?>
    <p class=\"comment-page-numbers\"><?php _e(\"Pages:\"); ?> <?php paged_comments_print_pages(); ?></p>
    <?php endif; ?>
    <!-- End comment page numbers -->

Örnek olarak sayfalamanın yorumların üstünde olmasını istiyorsanız aşağıdaki kodun altına

<?php comments_number('Yorum Yok', '1 Yorum', '% Yorum' );?> “<?php the_title(); ?>”

sayfalamanın yorumların altında olmasını istiyorsanız
    <?php else : // this is displayed if there are no comments so far ?>
    bu kodun altına ekleme yapmanız gerekmektedir.

Ayrıntılar

* Eklenti 10 yorumdan sonra sayfalamaya geçmektedir.Eğer Siz 5 yorumdan sonra sayfalama yapsın istiyorsanız paged-comments-config.php dosyasını açıp
    $paged_comments->per_page = 10;
    kodundaki 10 yerine 5 ,
    $paged_comments->page_range = 11;
    kodundaki 11 yerine de 6 yazmanız gerekmektedir.

Tarih: 10 ay #
  2. teşşekkür ederiz. tam bana göre yakında ama şimdi değil :)

3. peki bununla eski yorumlarımız silinir mi?

4. hayır kesinlikle silinmez. Sadece eklenti ile yorumlarınızı sayfalara bölmenize yarar. 4 ay kullandım bu eklentiyi sorunsuz çalışır. Tek yapamadığım şey yorumların numaraları 2.sayfaya geçince yine 1'den başlamasıydı.

5. CeZZa
    Üye

tşkler kullanıyorum

6. merhaba
    dediğiniz işlemlerin hepsini gerçekleştirdim. sonra eklentiyi etkinleştirince site görünmemeye başladı...

7. Tek yapamadığım şey yorumların numaraları 2.sayfaya geçince yine 1'den başlamasıydı.

evet aynen bende bunu halledemedim nasıl aşacağız bu sorunu yaa bazı sitelerde görüyorum webmaster yorum sıralamasını geriye doğru saydırmış

Tarih: 9 ay #
  8. CeZZa
    Üye

hata oluştu.. 2.yorum sayfasına tıkladığımda sayfa bulunamadı diyor sadece ilk 10 yorumu görülüyor yani nasıl çözebilirim ?

Tarih: 8 ay #
  9. bunu kurun

10. bunu kurun
    5N 1K; neden, ne, nasıl, ne zaman, nerede ve kurulum ?.

11. son sürüm :) kurulum aynı.

son bir şey daha oluşturduğunuz tema dosyasını default temanın içine atın.

12. CeZZa
    Üye

tamam kuralım inş düzelir

13. CeZZa
    Üye

sorunun kaynağını buldum.. yorumlarda .com/wordpress adresine yönlendiriyor ben ise değişiklik yapıp .com/index.php şeklinde değiştirmiştim kalıcı bağlantılarımı.. sanırım eklenti dosyasında değişiklik yapmam gerekiyor

bunu nasıl çözebilirim?

14. bende kalıcı bağlantılardaki o hataya kapılıp değiştirdim sistemi :)

o yüzden çok karışık eklentiye bakmak lazım yol yakınken sizde bence o index.php dosyasını ordan kaldırın yada eklenti ile uğraşın bakmak lazım ama sonuç almak lazım uğraşman gerekli o linki'in önündeki kodu bulursan düzelte bilirsin gibi geliyor bana...

15. Arkadaşlar ben bir eklenti arıyorum. Buna benzer bir eklenti ama ben yazdığım bir yazıyı sayfalara bölmesini istiyorum. Örneğin bir makale 2000 satırdan oluşuyorsa bunu 10 sayfaya bölsün istiyorum. Bu bana çok gerekiyor. Sitemde çok uzun yazılar yayımlayacağım için bu benim için şart. Böyle bir eklentiyi bulabilmemiz mümkün mü? Varsa nerede ve kurulumu nasıl? Teşekkürler herkese.

Tarih: 7 ay #
  16. aligon
    Üye

düzeltme:
    şöyle birşeyler buldum:
    link
    link
    link

17. Evet, ilgin için çok teşekkür ediyorum arkadaşım. Eğer tam olarak aradığımı bulamazsam ben de öyle yapacağım artık. Ben biraz daha araştırayım. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

18. ekten bilgi.

19. CeZZa
    Üye

hakan demiray sayfasında çalışıyordu bu eklenti. rica ettim gelip anlatması ve paylaşması için

Tarih: 5 ay #
  20. marco
    Üye

Teşekkürler sanırım 10 ya da daha az yorum çıkartabiliyoruz.Yorum sayısını arttırabilirmiyiz?

Tarih: 4 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.