Birkaç ay önce çok farklı nedenlerle blog yazmaya başladıktan sonra birçok internetsever tarafından bilinen Bildirgec'le tanıştım. Daha sonra tasarıma olan ilgim arttı ve BlogcuBlogu'nu ortaya çıkarmaya çalıştım. Henüz yeni. Ancak işin tasarım evresi biraz uzun zaman aldı ve beni oldukça uğraştırdı. 3-4 kez tasarım değiştirmek zorunda kaldım. Sanırım internette ne kadar tema sitesi varsa inceledim. Seçtiğim temaları nedense direk olarak kullanamadım. Her birinin yeniden renklendirilmesi, görsel değişiklikler, logo tasarımı derken iş uzadıkça uzadı. Zaten site logosunda da bilgisayar başında geçirdiğim mesaiyi, bir blogcuyla ilişkilendirmeye çalıştım. Son tasarım pek fena olmadı sanırım.
İçerik de yine blog ile ilgili, çok da orijinal bir konu sayılmaz diyebiliriz. Ancak bu konudaki yerli kaynaklara biraz katkıda bulunmak, yeni blogcular için birkaç faydalı konudan bahsetmek güzel bir uğraş.
WordPress Türkiye Forumları » Blog Analizi
BlogcuBlogu.com
(16 posts)-
Tarih: 1 yıl #
-
güzel olmuş...yararlı bilgiler de var...başarılar dilerim
Tarih: 1 yıl # -
hoş çalışma olmuş başarılar. ama bir şey diyeceğim darılmak yok.. bütün tema sitelerini gezdinde bunumu buldun :))
İyi bloglamalar
Teşekkürler.
Wordpress için gerçekten çok güzel temalar var. Ama kafamdaki yapı bu şekildeydi.Tarih: 1 yıl # -
Anladım. Başarılar.
elinize sağlık çok güzel bir site olmuş ancak size birşey söylemek istiyorum. şayet bu uğurda bir site yapıyorsanız ve blog alemine yararı dokunacak bir siteyse lütfen öncelikle "temanızı değiştirin ve özgün bir tema kullanın"
size diyebileceğim tekşey bu olacaktır. bunu bir önyargı veya şevkinizi kırmak için yazmış olduğum birşey olarak algılamayın. nette birçok güzel wordpress teması var. araştırmalarınıza biraz daha detay katabilirseniz eminim çok güzel temalarla karşılaşacaksınız. (SmashingMagazine.com'un son gönderisi 21 güzel wordpress temasıyla ilgili, bi bakabilirseniz iyi olur)
Aslında kullanılan temanın orijinal hali oldukça başarılı, Durable teması kullanılmış. Bence blog sahibi arkadaş renkleri bu şekilde ayarladığı için beğenilmedi.
Ve bir not, blogunuzu WordPress ve Durable ile hazırladığınızı belirtmeniz (alt kısımdan olabilir, bir hakkında sayfası ile olabilir) bence "şık" olacaktır.
Hasan beyin verdiği linkten orjinaline baktım gerçekten süper temaymış bence sizde değerlendirin bu eleştirileri.
bu arada hasan bey bende footer dan sildim wordpress yazısını ama ben sidebara bir logo koyup link vermek istiyorum.. Bir arkadaşın sitesinde görmüştüm. Böyle bir çalışmanız varmı? Şu kodu ekle vs gibi, aynı adsensedeki firofox tavsiye gibi.
Eğer yoksa ben Wordpress logosuna uygun bir çalışma yapabilirim photoshopta.
Renk paleti oldukça vakit harcadığım bir meseleydi. Beğenilmemesine biraz üzüldüm açıkçası. Footerda Wordpress ve temaya link vermeyi pek önemsememiştim ama dediğiniz gibi değişiklik yapabilirim.
myro, şu adreste hazırlanmış WordPress logo/düğmeleri var, kullanabilirsiniz. :)
Olay temaya odaklanmış :)
Ben şahsen renk seçimini beğendim. Durable 1-2 yıldır vardı piyasada ve ben de eşe dosta kurduğum bir kaç sitede bunu kullanmıştım ama buradaki renk skalası çok farklı olmuş. Tanıyamadım :) Ben sadece bu temanın tüm sayfaya yayılma olayını sevmiyorum.
Hasan teşekkür ederim hepside çok güzelmiş hemen yüklüyorum
Tasarımı tema aynı kalmak koşuluyla biraz değiştirdim. Umarım görüşleriniz olumlu yönde olur. Çünkü aklıma tasarım namına pek bir şey gelmiyor artık.
yapacak olduktan sonra çok şey var : )Aslında site düzni hoş olmuş ama mavi siyah kenarlıklar gözümü aldı valla, onlarda olmasa benim için hoş olacak : )
tebrik ediyorum içerik olarak çok hoş olmuş gerçekten bende dahil bir çok kişinin işine yarayacak bilgiler var ...
klasik olacak ama
içerik önemli ama bunu br de iyi bir tema ile birleştirirseniz çok daha haika olacak ...tekrar tebrik ediyorum başarılar...
4 sütunlu bir yapıyı yeniden tasarlamaya çalıştım. Biraz içe içe oldu ancak tarayıcımda daha fazla yer kalmadı.
Tarih: 11 ay #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
destek sorusu değil