bbpress'i wp sitemiz üzerine kurarken bir hata yaptık ve veritabanını kaybettik; sitedeki tüm yazılar kayboldu.
daha sonra elimdeki yedeği içe aktar dedim. fakat yazarlar, tarihler birbirine karıştı. daha sonra düzenledim bunları tek tek.
şimdi sitede şöyle bir sorun var. yayımlanan bir yazı hala taslaklar arasında görünüyor. yazıyı tıklayıp yazı durumu'ndan yayınlandı'yı işaretleyip tekrar yayınlıyorum yine aynı, taslaklarda görünüyor.
ansayfada ise yazıların kısa parçaları görünüyor fakat tıklandığının yazının tamamı açılmıyor. admin girişi yapıp açılmayan yazıyı düzenleye girip "yayınlandı"yı tıklayınca yazının tamamı görülebiliyor. ama sonra tekrar siteye bi giriyorum yine aynı sorun.
nasıl düzeltebilirim?
WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım
yazılar taslak görünüyor
(5 mesaj(lar))-
Tarih: 1 yıl #
-
Vallahi arapsaçı gibi bir sorun bu. Bu tür sorunlar genelde saç baş yoldurur insana.
Şimdi bu sorunu çözebilecek mantık yürütürsek şöyle bir çözüm yolunu deneyebiliriz.
Önce yedeğini mutlaka harddiskinde (başka) bir yere yedekle. Nemelazım eğer bunuda yanlışlıkla bozarsan sorumlusu olmak istemem ;)
Not: Yedeği wp-admin den çektiğini varsayarak anlatıyorum. phpmyadminden yapmış isen aşağıdaki yazıları hiç okuma :)
İlk önce phpmyadmine girerek wp_post ve wp_catagories tablolarınmı boşaltıyoruz. Şimdi elimizdeki yedeği bir kelime işlemcisi ile açıyoruz. (Öneri:Notepad2)
Daha sonra ctrl+h tuşları ile bul değiştir penceresini açıyoruz.
Bulmamız gereken:<wp:status>draft</wp:status>değiştirmemiz gereken:<wp:status>publish</wp:status>yaptıktan sonra tümünü değiştir diyoruz ve kaydediyoruz. Şimdi bu yedeğimizi içe aktarıyoruz. Tahminimce %99 olumcu sonuç çıkacaktır. %1 ihtimal ise diğer tablolarda herhang birşeyle çakışmadan dolayı yazıları otomatik taslağa çevirme ihtimalidir.
Kolay gelsin.Tarih: 1 yıl # -
muratseven sorun çözülmüş sanırım. nasıl çözdüğünü bizimle paylaşırsan ilerde olası bir hata ile karşılaşırsak çözümleriz belki.
Tarih: 1 yıl # -
teşekkürşer yanıt için. bozkurt18 sorun çözülmedi malesef. wp'den drupal'e geçiş yaptık. daha iyi oldu. bizim site formatı için drupal daha uygun daha esnek. ama wp'den tamamen vazgeçmek yok=) bir subdomainde kullanacağız. tabi baştan kurulum.
Tarih: 1 yıl # -
sanırım çok basitçe phpmyadmin den aşağıdaki sql komutu işine yarayabilir . `
...
update wp_post set post_status='publish' where post_status='draft';
...bu arada bugun buraya katıldım ve bu ilk mesajım herkese Mrb ..
bir süreliğine buralarda olacağım .. wordpress ile yeni tanıştım :)Tarih: 1 yıl #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
Çözülmemiş