WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Site içeriğini yedekleme, kaydetme ve başka yere yükleme

(12 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce bahadirakin tarafından başlatıldı
  • mertcanoral tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

Etiketler:

1. bahadirakin
    Üye

Merhaba,

abc.wordpress.com türü bir sitenin içeriğini www.abc.com türü bir wordpress sitesine nasıl otomatik yükleyebilirim veya yükleyebilir miyim? Aynı şeyi tersi için de sormuş olayım, yani www.abc.com sitesi sql dosyasi olarak yedekleniyor ama bunu abc.wordpress.com veya bir baska www.xyz.com sitesine nasıl yükleyebilirim?

Selamlar.

1 yıl önce #
  2. WordPress.com'dan normal sunucuya geçmek istiyorsunuz yani.

WordPress.com blog yönetici panelinizde Yönet (Manage) menüsü altında Dışa Aktar (Export) sekmesi vardır. Buradan aktarım dosyasını indirin.

Sonra yazılarınızı/yorumları aktaracağınız bloga http://www.technosailor.com/wordpress-to-wordpress-import/
    eklentisini kurun, ve yeni blogunuza eklenti yardımıyla aktarımı yapın.

Tam tersi için de geçerli evet, WordPress.com'daki yönetim panelinde içe aktarma işlemini yapabileceğiniz menü var aynı yerde.

Kolay gelsin.

1 yıl önce #
  3. bahadirakin
    Üye

Teşekkürler, deneyip bakayım.

1 yıl önce #
  4. aktarma sürüyor diyor daha sonra alt tarafta işlem tamamlandı demesine ragmen hiçbirşey olmuyor. xxx.wordpress.com dan indirdigimiz xml dosyasını ben içe aktarma yaparken movetypeden ektar seçnegindne yapıyorum ondan olaiblir mi diğerleri uygun gelmedide.
    birde dışar aktardıgımız xml dosyasının adını sadece wordpress diyemi değiştireeceğiz yoksa oldugu gibi kalacak mı ?

1 yıl önce #
  5. ben denedim çok süper oluyor.
    entelektuel.wordpress.com adresindeki postlarımı dışar aktar ile masaüstüne kaydettim daha sonra Hasan'ın dedigi eklentiyi kurup aktif hale getirdim ardından da içe aktardaki bölümlerden rss ile içe aktarı seçip kendi sistemime yukledim.bu sefer hata almadım.Lakin 41 tane yazı yazmıştım bu yazıların hepsine kafasına göre kategori atamış ve bu kategarilerin gorunen ismi yok yani kategoriler bolumunde boş bir uzunluk var.bunu sonra her postu kendim tekrar tek tek editledim.
    teşekkürler

1 yıl önce #
  6. Kategorileri kafasına göre atamasının sebebini bilmiyorum, ben denediğimde doğru kategorilere koymuştu eklenti, eklenti ana sayfasına hata bildirimi yapabilirsiniz bu konuda.

1 yıl önce #
    • dışa aktar dedim. aktardı ancak siteye girdiğimde wordpress kurulum sayfası çıkıyor? dışa aktar deyince tüm verileri siliyor mu bu nasıl olur ya?

mysql den giriş yapıp tabloları repair yaptım problem düzeldi. tşk.ler

1 yıl önce #
  7. www.abc.com adresindeki kullanıcıları. www.xyz.com adresine taşımak nasıl mümkün olacak?

1 yıl önce #
  8. sql 'de tabloyu taşıyın.

1 yıl önce #
  9. merhaba ben ucretsiz bir hosting olan 110mb.com u kullanıyordum şimdi kendi hostumu aldım fakat tum temaları ve pluginleri bastan kurmak istemiyorum 110mb da barındırdıgım dosayları indirme sansımda yok kendi içinde tum temaları sıkıstırıp dısa aktaran bi plugin var mı?

11 ay önce #
  10. siz tema dosyalarını el ile indiremiyorken acaba plugin bunu nasıl yapsın :)

Hem yüklediğiniz şeyi bence geri indirebilirsiniz indirilemeyen şey nasıl çalışacak bilemiyorum..

Sizin bu konuda bir yanlışınız olmasın.

11 ay önce #
  11. Peki ben kendi sitemin içeriğine dokunmadan başka bir xml dosyasını yükleyebilir miyim? Yani hem kendi sitemin içeriği kalıcak, hem de yüklediğim xml dosyası sitede olucak bu olabilir mi?

4 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.