WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Tema rengini değiştirme

(9 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce nesnellektuel tarafından başlatıldı
  • ezginurakca tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. Öncelikle wordpress'e yeni başlayan biri olarak b işin baya hoşuma gittiğini belirtmeliyim.
    Problemimin bazılarını bu forumda çözdüm ve yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    Benim sotum şu olacak;
    Tam aradığım gibi bir tema buldum fakat zemin rengi tamama-en siyah. Ben acaba bunu siyahın biraz daha açığı bir renk tonuna dönüştürebilir miyim. Bubu yapmak için hangi dosyada değişiklik yapmak gerekiyor?
    Yardımcı olursanız sevinirim.

Tarih: 1 yıl #
  2. Style.css de (body { background: >>#FF6600;<<) ok işareti ile seçili kısımdan.

3. Teşekkür ederim. Dediğinizi yaptım ama kod değişmesine rağmen renk değişmedi. Acaba başka bişey mi var?
    Dark day temasını kullanıyorum
    tema görüntüsü

4. Sağ tıklayın resmi farklı kaydet çıkacakmı, resim olmalı, istediğiniz renkte bir resimle değiştirmelisiniz, Erhan Yakut'un buradaki makalesi sizin de işinize yarayacaktır.

5. Evet, çok teşekkür ederim. Arkaplan resmi olarak geliyormuş. Sorunumu halletiim.

6. nesnellektüel resimi değiştin anlayamadım ben, bende sitemin arka planını siyah yapmak istiyorumda.. izah ederseniz sevinirim.

7. bakiyyebemolu
    Üye

İkinci mesajda anlatıldığı gibi temanızın css kodlarından ilgili değişikliği yapabilirsiniz.
    Örneğin body etiketi altında "background-url:resim adresi" şeklinde bir kod olabilir, eğer arkaplanınızda resim varsa. Böyle bir durum söz konusu değilse
    background:#000000 şeklindeki kod arkaplanı siyah yapacaktır.
    Ancak temanızın arkaplanı iki veya daha fazla bölümden oluşuyor olabilir. Değişiklik yapmanıza rağmen css kodlarında "main", "post", "content" şeklinde aramalar yapabilirsiniz. Ancak bu şekilde arama pek sağlıklı olmayabilir.
    Bunun yerine Firefox için CSSViewer eklentisini kullanabilirsiniz.

8. temanın arka planı resimmi değilmi vede bölünmüşmü tek parçamı nasıl anlarımki.. Sitem burda bakınca anlayabilecekmisiniz acaba.

9. ezginurakca
    Üye

evet myro sizin arka plan resim malesef. uygun ölçülerde bir resim bulursanız ve img kısmındakı az_bg.jpg ile değiştirirseniz sorununuz çözülmüş olur.
    yalnız resmi koyarken resmin yolunu düzgün yazmanız gerekiyor.
    resmin ismi her ne olursa olsun onu değiştirip az_bg.jpgyapmanız lazım.
    ad değiştirden sadece isim değişikliği yani...

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.