WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

RSS ile yazıların otomatik olarak alınması

(6 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce Eren tarafından başlatıldı
  • ali tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

Etiketler:

1. Eren
    Üye

RSS ile bir RSS kaynağın dan yazıların otomatik olarak alınmasını istiyorum. Bu işlemi günlük yada saatlik gibi şeklinde olabilir. Böyle bir özellik eklenti olarak yada başka şekilde var mı?

Teşekkürler.

1 yıl önce #
  2. wp-lugins.net'de küçük bir "rss" araması ile şu sonuca ulaştım, sizde şansınızı deneyebilirsiniz.

1 yıl önce #
  3. Eren
    Üye

http://www.devplug.net/smartrss-plugin/

Kurulumu biraz karışık geldi. Bu konuda da bilgi verirseniz memnun olurum.

Teşekkürler.

1 yıl önce #
  4. Doğrusu hiç kullanmadığım bir eklenti ve haklısınız kurulumu biraz zahmetli görünüyor. Şu aşamada ilk ilgimi çeken cron görevi gerektirmesi oldu. Eğer sunucunuzda shell erişiminiz yoksa ve başka bir yöntemle de cron ekleme şansınız bulunmuyorsa bu eklentiyi kullanamazsınız (aynı şekilde, eğer sunucunuz Windows tabanlı ise bu kez zamanlanmış görev ekeleyebilme imkanınızın olması gerekiyor).

Tabii alternatif olarak web tabanlı ücretsiz cron servislerinden de yararlanabilirsiniz. Ben cron işlemlerinde sunucumdaki shell hesabımı kullandığımdan bu hizmeti veren ücretsiz servisler konusunda tecrübem yok.

Belki eklenti konusunda deneyimi olan başka bir arkadaşımız tecrübelerini sizinle paylaşabilir.

1 yıl önce #
  5. Eren
    Üye

Teşekkürler.

Şu admin panelinde içe aktar kısmının altında rss ile aktar var. /wp-admin/admin.php?import=rss şeklinde.

Oraya bir ekleme yapılamaz mı bir rss kaynağından bilgileri otomatik alsın diye.

Böyle birşey baya gerekli bana. Yardımlarınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim.

1 yıl önce #
  6. Bahsettiğiniz bölüm başka bir yazılımla yönetilen bir blogun WordPress'e transfer edilmesi için düşünülmüştür. Örneğin Blogger'da bir blogunuz var ve Blogger'ı bırakıp artık WordPress kullanmak istiyorsunuz, bu araç ile başlangıçta tüm yazı ve yorumlarınızı aktarabiliyorsunuz. RSS ile aktarma bölümü ise kendisi için özel bir çözüm üretilemiş blog yazılımları söz konusu olduğunda işe yarıyor.

Dolayısı ile "içe aktar" bölümüne bahsettiğiniz gibi bir özelliğin eklenmesi amacı dışında bir işlevsellik sağlayacağı için mantıklı olmayacaktır. Kaldı ki WordPress geliştiricileri tarafından böyle bir özellik eklense dahi, eklediğiniz RSS kaynaklarından düzenli aralıklar ile yazıların alınabilmesi doğrultusunda, her durumda sunucunuzda zamanlanmış görev ekleyebilme yetkinizin olması gerekecektir.

Aksi takdirde yazıların güncellenmesi işlemini her defasında elle yapmanız gerekecektir.

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.