WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Kategori arşiv bağlantısını düzenlemek

(9 posts)
  • 1 yıl önce sguzelcik tarafından başlatıldı
  • sguzelcik tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Merhaba
    Herhangi bir konuya tıkladığımızda www.siteadı.com/category/kategoriadı şeklinde bir url ye sahip oluyor. Ben bir kategoriye tıkladığımda www.siteadı.com/kategoriadı şeklinde yapmak istiyorum.
    Kalıcı bağlantılarda altta bunu değiştirmek için bir seçenek var ama boş bıraktığımda www.siteadı.com/category/kategoriadı şeklinde oluyor.

Tarih: 1 yıl #
  2. merhaba,
    bunu yapmak için doğru yol izlemişsiniz ama sonuca ulaşamamışsınız.

Gene bildiğiniz gibi,Admin panelinden
    Tercihler -> Kalıcı Bağlantılar'a gelin

Kategori temeli:

/kategori

şeklinde yaparsanız,Sonuç istediğiniz gibi olacaktır.

3. Afedersiniz, demek istediğimi tam anlatamadım sanırım. Örnek olarak göstereyim. Mesela
    internet
    yazılım
    donanım
    gibi kategorilerim var. Ben internet kategorisine tıkladığımda
    www.siteadı.com/kategori/internet şeklinde istemiyorum. Benim istediğim şekil
    www.siteadı.com/internet
    www.siteadı.com/yazılım gibi olmasını istiyorum. Umarım anlaşılmışımdır.

4. mühim değil,şimdi sorunuzu tam olarak anladım,
    şimdi siz ordaki kutucuğu boş olarak bıraktığınızda mantık olarak sizin dediğiniz gibi olur ama, ama diyorum wordpressin çekirdek dosyalarında default olarak category olduğu için boş bıraktığımızda kalıcı bağlantılar category olarak oluyor.
    /%category%/ yaptığımda ise kategori ismini iki kez tekrarlıyor.
    Belki özel anahtar kelime vardır,Sizin dediğiniz gibi olması ama en son kısmını düşünürsek ve
    Sizin dediğiniz şekilde yapmak için çekirdek dosyasına inmek yada veritabanını kurcalamak lazım.Bu alana biraz yönelirseniz belki çözebilirsiniz

5. Evet benim de ilk aklıma gelen derinlere inmek oldu ama böyle bir şey yapmak kalıcı hasarlara yol açacaktır. Onun yerine her konu için, ana dizinde bir klasör oluşturup içine o kategori için index.php atmak geldi ama wp ile tam uyumlu olmayacağı için vazgeçtim. Bir diğer seçenek ve en basit olanı her kategori için alt alan adı oluşturmak.
    Yine de kalıcı bağlantıları istediğim şekle getirmeyi çok istiyorum. Biraz daha fazla döküman karıştıracağım. Birileri mutlaka yazmıştır birşey.

6. ingilizcenin yeteri kadar iyiyse,yabancı kaynaklara ve dökümanlara bakmanız daha iyi olur

7. Evet google'dan arama yaparak Top Level Categories eklentisine ulaştım. Eklenti tam benim istediğim şeyi yerine getiriyor.
    Henüz denemedim deneyince tecrübelerimi paylaşırım.

8. Özür diliyorum acele ile eski sürümün bağlantısını vermişim. Top Level Categories eklentisi için tüm sürümlerin yer aldığı ana sayfası varmış.

9. Eklenti sorunsuz olarak çalışıyor gözüküyor.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.