WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Kalıcı bağlantılar hakkında

(19 posts)
  • 1 yıl önce myro tarafından başlatıldı
  • Yakin tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Merhaba ben farklı bir çalışmamda permalinks'in şu şekilde olmasını istiyorum..

com/2007/07/02/sample-post/

Koduda şu
    /%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/

Ayarlardan permalinkse geliyorum ve en alttaki bu seçeneği işaretliyorum kodu girerek.. ama "You should update your .htaccess now." uyarısı veriyor ve yazılara tıkladıgımda artık sayfa görüntülenemiyor diyor.

Tarih: 1 yıl #
  2. myro evet weblogin'DEN girip update etmen lazım httacces'i bence kodları sen turhosta gönder onlar yapsın.

3. Turhosttan almadım dostum bu sefer, ben ilk başta turhostun paketi olmadan çalışmıyor sanmıştım : )

Arkadaşımdan aldım ama oda stajda rahat 1 ay yok, öyle teknik desteği felanda yok.. İş bana kaldı yani.. Biliyorsan tarif edebilirmisin.

4. ederim tabide... sen yabanci değilsin :) web login portu 8443 ise yapamam bu bilgisayardan.. eğer öyle değilse burdan yaparım biliyorsun evde kullanmıyorum çok internet...

5. Biliyorum : ) valla ben normal giriyorum siteye.. müsait olursan sana vereyim gereken bilgileri.

6. Sağol Hasan bende tereddüt içinde başlığı ne yapsam diye şaşıra kalmıştım : )

Birde çözüm getirsen soruna : )

7. Kalıcı bağlantıları güncelleyince, otomatik olarak .htaccess güncellenmediyse elle yapmanız gerekir. Kalıcı bağlantıları güncelle deyince verilen kodu .htaccess dosyanıza kopyalayın.

8. Htacces dosyasını açtım yapıştırdım siz kopyalayın diyince.. Ama site göçtü : ) geri kaldırdım düzeldi..

Htacces'deki satır;
    # -FrontPage-

IndexIgnore .htaccess */.??* *~ *# */HEADER* */README* */_vti*

<Limit GET POST>
    order deny,allow
    deny from all
    allow from all
    </Limit>
    <Limit PUT DELETE>
    order deny,allow
    deny from all
    </Limit>
    AuthName www.siteadresi.com
    AuthUserFile /home/kullaniciadi/public_html/_vti_pvt/service.pwd
    AuthGroupFile /home/kullaniciadi/public_html/_vti_pvt/service.grp

Evet burda nereye yerleştireceğim?

9. kalıcı bağlantılar diyince taaa en altta bi kod var onu httacces içine kopyala içeriği komple değiştirme

10. işte denedim onu.. htaccess içindeki koduda yukarda yazdım onun altınada
    /%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/ ekledim ama site uçtu : )

11. yanlış yapmışsın işte demin birine ornek httacces kodu verdim
    bak forumda olacak.. o kodu e altına yapıştır.

birde kalıcı bağlantıları orda dediğim gibi ayarla ne olacak bakalım :)

12. Arkadaşlar bu .htaccess dosyası olmadıgı için kalıcı baglantı ayarlarını yapamadım kendim oluşturdum baglantıların tarih şeklinde olmasını istiyordum

# BEGIN WordPress
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    # END WordPress

bu kodları girdim .htaccess dosyasını sitede ana dizine attım olmadı wordpress klasörüne attım yine olmadı .htaccess dosyasını nereye atacagız ??

Tarih: 11 ay #
  13. bu verdiğin bilgileri bir txt dosyasına at. sonra httpdocs içine bi txt dosyasını at ve adını .htaccess olarak değiştir olacakdır..

*Not: sunucu windows ise bir işe yaramayacakdır.

14. sanırım sunucu windows yani baglantı ayarlarını degiştiremiyecegim :(

15. .htaccess iptal etmek için /index.php kullanılabilir denilmiş zati otomatik ekleniyor ama yine site görüntülenemiyor acaba biraz zamanmı geçmesi gerek ben site görüntülenemeyince hemen eski haline getiriyorum ayarları :)

16. hayır canım ne zamanı.. bence sen yanlış bir şey yapıyorsun.

17. kalıcı baglantıları ""Tarih ve isim temelli"" olarak seçiyorum
    özel yapı bölümü akktif oluyor
    /index.php/%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/ yazıyor anladıgım kadarı ile başında "/index.php" oldugundan .htaccess kullanmayada gerek kalmıyo güncelle diyorum ve site görünmüyor hata nerede ?

18. gevv daha öncede tartışdık dediklerimi yapıyor musun hocam sen..

artı windows sunucu olduğunu söyledin bizde windows sunucuda olamayacağını söyledik.. daha ne uğraşıyorsun çok merak ediyorum..

19. konunun üzerinden bir ay geçmiş ama teşekkür etmeden duramayacağım (:
    vallahi billahi 3 saattir bunu yapmaya çalışıyordum sonunda eylültoprak'in yazısını okuyarak başardım sağol abicim (:

bu arada demek benim hosting linuxmuş :D

Tarih: 9 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.